Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

ROCK MOMENTI
Izložba rock fotografije
07. - 20. aprila 2008. - LIVE @ SKC (Beograd, Srbija)

 
Rock Momenti
Izložba rock fotografije
Autori: Stanislav Milojković, Anamarija Vartabedijan i Aleksandar Zec
ROCK MOMENTI - Izložba rock fotografija - LIVE @ SKC
autori: Stanislav Milojković, Anamarija Vartabedijan i Aleksandar Zec
07-20. april 2008. godine - GALERIJA SKC, Kralja Milana 48, Beograd
otvaranje izložbe u ponedeljak, 07. aprila 2008. u 19 h
radno vreme galerije: ponedeljak - subota od 10 - 19 h

Nakon prošlogodišnjih uspešnih izložbi fotografija pod nazivom Rock Momenti, u beogradskoj NEW MOMENT Galeriji Ideja, koja je trajala dva meseca, od 10. maja 2007. do 10. jula 2007. godine, izložbe u okviru VIVA LA POLA! festivala na Monumentima u Puli 27. i 28. jula 2007. godine, i u okviru STRING festivala u Galeriji otvorenog univerziteta u Subotici, krajem avgusta 2007., autori izložbe ROCK MOMENTI - Stanislav Milojković, Anamarija Vartabedijan i Aleksandar Zec će beogradskoj publici predstaviti potpuno nove rock fotografije na izložbi ROCK MOMENTI - LIVE @ SKC, koja će biti postavljena od 07 - 20. aprila 2008. godine u Galeriji SKC, u Beogradu.

Izložba ROCK MOMENTI - LIVE @ SKC predstavlja svojevrsnu foto-dokumentaciju rock koncerata bendova sa domaće i inostrane scene, koji su se događali u prostorijama SKC-a u proteklih godinu i po dana. Izložba se sastoji od 60 fotografija, formata 30 x 40 cm i 120 x 80 cm. Autori su kroz svoje fotografije prikazali najznačajnije i najraznovrsnije momente na koncertima, atmosferu, energiju, zanos kao i komunikaciju između izvođača i publike. SKC je svojom bogatom aktivnošću predstavljao mesto gde su se Stanislav, Anamarija i Zec, trojka koju vezuje zajednička ljubav prema rock 'n' rollu i fotografiji, najčešće sretali, družili i radili zajedno u proteklih godinu dana. Iz tog razloga su autori izabrali da izložbu posvete upravo dešavanjima u ovom prostoru.

ROCK MOMENTI 2007.
10. maj - 10. jul 2007. New Moment Galerija Ideja, Hilandarska 14, Beograd
27. i 28. jul 2007. VIVA LA POLA! Summer Revolution Rock Festival, Monumenti, Pula, Hrvatska
24 – 31. avgust 2007. String Festival, Galerija otvorenog univerziteta, Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica

Biografije autora fotografija:

 

Stanislav Milojković, fotograf i urednik fotografije u beogradskom listu "Danas", duže od dve decenije beleži atmosferu i dešavanja na rock 'n' roll koncertima. Prve fotografije (sa koncerta Erika Kleptona na beogradskom Sajmu) objavio je 1984. u Omladinskim novinama, kada je imao 17 godina. Ubrzo otpočinje saradnju sa omladinskom štampom širom nekadašnje Jugoslavije - objavljuje u Poletu, Mladini, Studentskom listu, Stavu, Mladosti..., potpisuje omote ploča Partibrejkersa, Električnog orgazma, Discipline kičme, KUD Idijota... Imao je preko dvadeset samostalnih izložbi fotografija u beogradskim galerijama: Barutani, Domu omladine Beograda, SKC-u, New Moment Galeriji Ideja, Rex-u, O3onu; kao i u Kragujevcu, Užicu, Požegi, Čačku, Kraljevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Subotici… U aprilu 2008. imaće izložbu u Kulturnom centru Srbije u Parizu. Njegove fotografije se nalaze na www.popboks.com - web magazinu za popularnu kulturu. Dobitnik je Grand Prixa na Međunarodnoj izlozbi rock fotografije "Gitarijada 2007" u Zaječaru.

Anamarija Vartabedijan je rođena 13.06.1974. godine u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1998. godine, a 2001. je magistrirala na slikarskom odseku - smer Mozaik na FLU u Beogradu. Od 1998. je član ULUPUDS-a, u dizajn sekciji. Od 2001. član je ULUS-a u slikarskoj sekciji. Grafičkim dizajnom bavi se od 1994. godine. Priredila je dvadeset samostalnih izložbi slika, crteža, mozaika i fotografija u zemlji i inostranstvu, od 1995. godine do danas. Osamnaest puta je izlagala sa porodicom Vartabedijan u zemlji i inostranstvu. Grupno izlaže od 1994., na preko pedeset izložbi. Predavač je na predmetu Istorija dizajna i Grafički dizajn na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika. Poslednje četiri godine se aktivno bavi koncertnom rock fotografijom. Fotografije su joj objavljivane u raznim časopisima i web portalima, a radi kao fotograf Sound and Music magazina i web nedeljnog rock i art magazina: www.davidsubrock.com .

Aleksandar Zec je rođen 11.05.1972. godine. Zaposlen je na Televiziji Metropolis, na mestu tehničkog direktora, asistent je na Fakultetu za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta. Fotografijom se bavi od pojave prvih digitalnih fotoaparata. Pored fotografije aktivno i snima i producira video spotove i kratke dokumentarne muzičke filmove. Svaka njegova fotografija predstavlja lični kontakt sa osobom slikanom u trenutku emocije i komunikacije sa publikom i on pokušava da sačuva taj trenutak za istoriju rock scene. Takođe, Zec pored fotografije čuva i audio video zapise svih događaja, što ga čini umetnikom-arhivarom koji daje svoj doprinos muzici zbog koje sve to tako predano i radi. Samostalne izložbe fotografija: New Moment Galerija Ideja - Beograd; Viva La Pola! 2007, Monumenti - Pula; Galerija Otvorenog Univerziteta Subotica; Akademija (Atrijum), Beograd, 2008.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -