Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

8. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL
04.07.2008. - 06.07.2008. - Opatija, Hrvatska

8. Liburnia Jazz Festival
04.07.2008. - 06.07.2008. - Opatija, Hrvatska

Već osmu godinu za redom, Opatija će prvi vikend u srpnju ugostiti Liburnia Jazz Festival - prema prepoznatljivosti, broju koncerata i posjetilaca - definitivno najveći jazz festival u Hrvatskoj i regiji. Kao i dosadašnjih godina, organizatori se svake godine trude unijeti novine u koncepciju Festivala, tako da ove godine možemo najaviti proširenje tzv. Off programa u pravi Street Jazz Festival.

Jazz će se čuti na osam gradskih lokacija. Do sada su se koncerti održavali na Velikoj sceni Ljetne pozornice, Lounge baru Monokini, terasama hotela Milenijum i Imperijal, a od ove jazz će okupirati i Kupalište Slatina i terasu hotela Bristol. Od ove godine uvodimo i dvije "pokretne" pozornice. Jedna od njih je JAZZ BUS - prepoznatljivi turistički double decker imat će na krovu jazz band koji će turističku vožnju od Opatije do Rijeke učiniti mnogo zanimljivijom. Ljubitelji mora imat će priliku zaploviti JAZZ BOAT-om agencije Paragvaj tours - od Opatije do Mošćeničke Drage i kupati se uz piće i zvuke dobre glazbe.

8. Liburnia Jazz Festival tako može najaviti ukupno dvadesetak koncerata na osam pozornica. Osim Street Jazz Festivala, na Ljetnoj pozornici će se u tri dana održati 7 koncerata.

Ovom prilikom želimo najaviti i prvu veliku zvijezdu Festivala. Čast nam je što smo dobili priliku da u subotu, 5. srpnja 2008. godine, na Velikoj sceni Ljetne pozornice čujemo istinsku divu brazilske glazbe i jednu od najboljih jazz pijanistica uopće - ELIANE ELIAS koju će pratiti virtuozni glazbenici Marc Johnson na kontrabasu i Adam Nussbaum na bubnjevima. Ostali koncerti, kao i umjetnici koji će nastupati na Street Jazz Festivalu, bit će najavljeni naknadno.

ELIANE ELIAS
(www.elianeelias.com)
Eliane Elias - piano, vocal / Marc Johnson - bass / Adam Nussbaum - drums

Eliane Elias je poznata po svojem osebujnom i prepoznatljivom glazbenom stilu koji sažima njezine brazilske korijene, zavodljivom senzualnom glasu i impresivnoj kako instrumentalističkoj tako i skladateljskoj vještini. Ova glazbenica je jedna od najnagrađivanijih jazz umjetnica današnjice. 1988., kritičari časopisa JAZZIZ je proglašavaju Najboljim mladim talentom. Bila je nekoliko puta nominirana za nagradu Grammy u kategorijama najbolje jazz solo izvedbe, najboljeg albuma velikog jazz orkestra, najboljeg jazz latin albuma.

Album "Solos and Duets" je proglašen "početkom nove ere u povijesti glasovirskih dueta". 1997. časopis Downbeat njezin album "The Three Americas" proglašava Najboljim jazz albumom, a ona osvaja nagrade Beyond Musician, Best Composer, Jazz Pianist, Female Vocalist, and Musician of the Year. S albumom "Eliane Elias Sings Jobim" tri mjeseca vodi na japanskim top listama, a proglašen je i najboljim brazilskim albumom od strane glazbenih kritičara. Album "Dreamer" 2004. godine osvaja nagradu Zlatna ploča i proglašen je najboljim vokalnim albumom u Japanu, a dosegao je i 3. mjesto Pop ljestvice u Francuskoj i 4. mjesto na Billboardovoj ljestvici u SAD-u.

Na 8. Liburnia Jazz Festivalu promovirat će svoj najnoviji album "Something for You: Eliane Elias Sings and Plays Bill Evans", izdan u siječnju 2008. Sam nastanak albuma prati i vrlo neobična priča i vjerojatno ne bi niti postojao da nije bilo Marc Johnsona (legendarnog basista i supruga Eliane Elias). Naime, Bill Evans mu je jednom prilikom dao kasetu s neobjavljenim skladbama, ali je u međuvremenu umro tako da skladbe nisu nikada bile dovršene i objavljene. Marc ih je slučajno pronašao i ponudio Eliane da ih snimi. Osim toga, Marc Johnson je album snimao na kontrabasu Scott LaFara, inovativnog basiste i suradnika Bill Evansa, na kojem nitko nije svirao od 1961. kada je ovaj mladi glazbenik poginuo u saobraćajnoj nesreći. " Something for You" je u Japanu već proglašen Najboljim vokalnim albumom godine, a trenutno je na prvom mjestu na ljestvicama Jazz on radio u SAD-u, 2. mjestu u Francuskoj i 8. na Billboardu i iTunesu.

Kontakt:
Elvis Stanić
Konjsko 92 c, 51415 Lovran
tel / fax - 051 292 466 mob - 091 20 11 531
www.liburniajazz.hr - info@liburniajazz.hr
New Barikada logo made by Thomas Oliver

New Barikada logo made by Thomas Oliver







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -