Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

6. UMF - RASTOK 2008
Jelah, BiH

6. UMF - Rastok 2008
Jelah, BiH

PRIJAVA BENDOVA ZA URBAN MUSIC FEST RASTOK 2008.
Raspisan je Konkurs za prijavu bendova koji će ove godine nastupiti za UMF Rastok 01. i 02. avgusta / kolovoza 2008. godine. Prijave možete popuniti na www.rastok.com . Konkurs je otvoren do 30. juna 2008. godine. Rezultati izbora će biti objavljeni na web stranici organizatora do 5. jula 2008. godine. Više informacija o prijavi na e-mail bendovi@rastok.com. Vaše demo snimke i biografije možete poslati i na adresu: JOM Jelah, Ulica Maršala Tita bb, 74264 Jelah, BiH.

PROMO UMF RASTOK 2008.
Nakon što su otpočele pripreme oko organizacije 6. Urban Music Festa "Rastok" - Jelah 2008., ekskluzivno objavljujemo da je član Predsjedništva BiH, g. Željko Komšić sa zadovoljstvom prihvatio biti pokrovitelj ovogodišnjeg festivala. Pored ove značajne podrške našem festivalu od strane g. Komšića, u toku su i pripreme oko organizovanja i održavanja Promo Rastoka 2008. Glavni cilj Promo Rastoka 2008. je službena najava i medijska prezentacija ovogodišnjeg festivala RASTOK, koji će se održati 01. i 02. avgusta / kolovoza 2008. godine u Jelahu, općina Tešanj. Tako je organizacioni tim festivala odlučio da će ovogodišnji Promo Rastok biti održan dana 07.06.2008. godine (subota) na sportskom poligonu OŠ "1. mart" u samom centru Jelaha, sa početkom od 20 sati. Radi se o novo uređenom i ograđenom dijelu poligona sa tribinama, a samo mjesto održavanja može primiti preko 2000 ljudi.
Promo Rastok će biti otvoren uz nastupe DJ-eva, koji će uživo svirati elektronsku muziku, a nakon toga slijede nastupi dva alternativna demo benda (nazivi DJ-eva i bendova biti će objavljeni naknadno).
Kao glavni gost Promo Rastoka pojavit će se trenutno najkvalitetniji muzički bend u BiH, Dubioza kolektiv, koji će ujedno promovisati svoj zadnji album pod nazivom: "Firma ilegal", objavljen u 2008. godini. Dubioza kolektiv će svojim prisustvom ujedno dati podršku festivalu Rastok i demokratskim porukama koje isti šalje prema mladim ljudima u BiH i zemljama u regionu. Uz nastupe muzičkih bendova to će ujedno biti i prilika za prezentaciju drugih sadržaja festivala (najave glavnih gostiju / bendova festivala, flajeri, okvirni program dvije večeri festivala, najave izložbi, radionica i dr.).

Nakon skoro godinu dana od završetka 5. Urban Music Festa "Rastok" i posljednjeg kvalitetnog muzičko-kulturnog događaja, Jedinstvena organizacija mladih (JOM) iz Jelaha sa zadovoljstvom poziva sve mlade ljude u BiH i zemljama regiona da svojim prisustvom i posjetom na Promo Rastoku 2008., daju svoju podršku promociji urbane muzike i ostalih kulturnih sadržaja u našoj domovini. To će ujedno predstavljati i znak podrške mladih ljudi za organizovanje i bolji kvalitet glavne dvije večeri festivala na početku avgusta 2008. godine, na platou pored rijeke Usore. Sve ostale informacije vezano za mjesta za pretprodaju ulaznica za Promo Rastok i njihovu cijenu objaviće se naknadno.



Kontakt:
Emir Mešinović
Koordinator UMF Rastok
emirmesinovic@yahoo.com
www.rastok.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -