Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

ŠIMA JOVANOVAC
Kad poletiš mala ptico - Croatia Records

Šima Jovanovac (HR)
Kad poletiš mala ptico - Croatia Records

Album "Kada poletiš mala ptico" reizdanje je djela koje je Croatia Records objavila prije deset godina, a donosi dvadeset pjesama u izvedbi Šime Jovanovca, skladatelja, pjevača, inicijatora, organizatora, čovjeka od naroda, glazbenog misionara. Riječ je o pjesmama koje su obilježile jednu epohu života u Hrvatskoj, a to je vrijeme ratnih prilika na ovim našim prostorima, koje je Šima Jovanovac nastojao opisati u svojim skladbama.

Ovaj projekt Šima je snimio uz pratnju tamburaškog orkestra Hrvatske radio televizije kojim je ravnao dirigent Siniša Leopold, čime je Šima postao jedini solista koji je snimio album s orkestrom HRT-a. Pjesme su nastale u periodu od 1990. do 1997. godine i većina njih je izvedena na festivalima u Pitomači, Požegi i Slavonskom Brodu. Tako se na CD nalaze pjesme "Zemljo moja", "Budi sretna Slavonijo", "Nema više tamburaša", "Oči majke Marije", "Kad poletiš mala ptico", "Uskrs živi u nama", "Sretan imendan", "Kec, kec kume" i druge. Tu je i pjesma "Gradu na Dunavu" posvećena Vukovaru, koja predstavlja simbol hrvatskih prognanika.

Šima Jovanovac - bećarski sin, Hrvat i Šokac već se više od četvrt stoljeća bavi glazbom, koju je obogatio ne samo kao autor tamburaških skladbi, koje su toliko ušle u dušu i srce štovatelja lijepe pjesme, da su postale evergreeni hrvatske glazbe, već i kao osnivač Festivala domoljubne pjesme BRODFEST, te kao njegov umjetnički ravnatelj pod čijom se dirigentskom palicom Hrvatskoj pjeva na svim narječjima lijepe naše.

Šima je danas vanserijski pjevač, predstavnik šokačkog slavonskog melosa, plodan skladatelj, te jedan od vođa i utemeljitelja tamburaškog pokreta. Osnivač je prve producentske kuće u Slavoniji (M-Audio video produkcije) u kojoj su prve korake napravili svi oni koji u svijetu tamburaške glazbe nešto znače, a nedugo zatim i izdavačke kuće MULTI MUSIC MEDIA, koja je pokrenula i prvi i za sad jedini list za tamburaše simbolično naslova "Tambura". Šima je izdao prvi tamburaški CD koji je svjetlo dana ugledao 1992. Godine, a jedan je od osnivača Hrvatske glazbene unije koja okuplja sve glazbenike u Hrvatskoj.

Na brojnim narodnim i tamburaškim festivalima osvojio je niz nagrada, a iza njega su i brojne turneje diljem svijeta. Nosi status umjetnika i odlikovanje za izuzetan doprinos u kulturi - odred Danice s likom Marka Marulića.

Šima Jovanovac - Diskografija

CD - Zlatna kolekcija

CD - Sjećanja

CD - Mladi dia d

CD - Bećarska škola

CD - Kad poletiš mala ptico

CD - Nema roda do mog roda

LP - Nema roda do mog roda

LP - Slavonci smo i Hrvati pravi

LP - Samo tako šokadijo moja

LP - Bećarski sin


Kontakt:
Croatia Records
web: www.crorec.hr / shop.crorec.hr
tel: +385 1 2900 840 fax: +385 1 2900 862







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -