Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

G R A C I A
Krv nije voda

G r a c i a
Krv nije voda

Neviđen dar vjernim poklonicima grupe Gracia za samo 99 Kn!!! Specijalno izdanje albuma sadrži: luksuzni kartonski box obložen plišem + knjižica s tekstovima uz slikovne asocijacije na hrvatske povijesne trenutke + posrebreni medaljon koji je posvetio velečasni sudac na kojem je ugravirana naslovnica albuma s jedne, a sv. Benedikt s druge strane.

Grupa Gracia od ranih 90-tih istražuje hrvatski ethno, te ih njihov prvi mega hit "Linđo" čini "začinjavcima" pravca koji će kasnije biti nazvan "ethno-dance". Prepoznatljiv ethno prizvuk ostaje prisutan na svim njihovim albumima, a njihove pjesme prate video spotovi koji ističu hrvatsku kulturu, povijest i prirodne ljepote ("Ero", "Šegicanje", "Boga molim za tebe"...). Spotovi su snimani od Dalmacije preko Hercegovine do Slavonije u autentičnom ozračju (more, otoci, stečci, nezaobilazna Neretva, dvorci, crkve, te glagoljaško pismo...), kao svojevrsna razglednica Hrvatske.

Nakon četiri godine pauze, Matija i Jurica spremni su pod okriljem Dancing Beara objaviti novi album, "Krv nije voda", čije su karakteristike povratak pop-rock zvuku 90-tih i himnične pjesme s "pitkim" refrenima. "Krv nije voda" je dugo i pomno pripreman materijal koji nam donosi hrvatsku priču u pjesmi i slici, a u stihovima će se prepoznati svi oni koji osjećaju duboku pripadnost vjeri, ljubavi i želji za očuvanjem "svoga". Matija poput "urbane vitezice" emotivno i ekspresivno donosi tekstove kakve smo do sada slušali uglavnom u interpretaciji muških vokala.

Izlazak albuma popratit će tri video broja u crvenom, bijelom i plavom tonu, snimana na hrvatskim otocima; "povratak" kao idejna misao ove video trilogije obuhvaća tematski povezane pjesme: "Krv nije voda" (Brijuni), "Kroacijo" (Hvar) i "Sjajna zvijezdo" (Pag).

Ovaj konceptualni album Gracije pomiče granice u hrvatskoj diskografiji, jer donosi nešto novo i više od uobičajenog CD-a, a za cijenu uobičajenog. U kutiji nalik na starinski misal naći ćete knjižicu s tekstovima uz slikovne asocijacije na hrvatske povijesne trenutke, te posrebreni medaljon koji je posvetio velečasni sudac, a na kojem je ugravirana naslovnica albuma s jedne strane, a sv. Benedikt s druge. To je do sad neviđen dar gracijinim poklonicima. Pokreće li Gracia ponovo neki novi pravac u hrvatskoj glazbi, prosudite sami...

DANCING BEAR SHOPOVI:
OSIJEK - TRG A. STARČEVIĆA BB (POTHODNIK) tel: 031 203 320
SPLIT - DIOKLECIJANOVA 6 tel: 021 344 309
VARAŽDIN - PAVLINSKA 5 tel: 042 320 701
ZAGREB - GUNDULIĆEVA 7 tel: 01 483 08 50

Informacije:
Ana Škarica - Lesić
Dancing Bear Records & Distribution / Warner Music Licensee Croatia
Heinzelova 47a, 10 000 Zagreb, Hrvatska
+385(0)1 2301 310
www.dancingbear.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -