Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008
ETNO KONCERTI U KLUBOVIMA SAX! I BOOGALOO
22.10.2008. i 23.10.2008. - Zagreb, Hrvatska

Etno koncerti u klubovima Sax! i Boogaloo
22. i 23. listopada 2008. - Zagreb, Hrvatska

U sklopu promocije CD kompilacije "Earthplugged - Croatian World Music", namijenjene predstavljanju na ovogodišnjem sajmu WOMEX (Sevilla, Španjolska, 29.10.2008. - 02.11.2008.), Etno odjel pri Hrvatskoj glazbenoj uniji, u srijedu 22.10.2008. i u četvrtak 23.10.2008. organizira koncerte članova svog odjela. Koncerti će se održati u zagrebačkim klubovima Sax! i Boogaloo.

Etno odjel okuplja glazbenike, promotore, izdavače, predstavnike domaćih world music festivala i druge koji aktivno i kontinuirano stvaraju, promoviraju i afirmiraju etno glazbu. Vrata klubova se otvaraju u 20.00. Program započinje u 21.00. Pretprodaja ulaznica: Dancing Bear CD shop, Gundulićeva 7. Cijena ulaznica u pretprodaji: 40 KN, a na dan koncerta: 50 KN.

Program:
22.10.2008. - srijeda - 21.00 - Sax", Palmotićeva 22 - Lidija Bajuk, Miroslav Evačić i Tomislav Goluban, Dunja Knebl

Lidija Bajuk - Skladateljica, književnica i etnoglazbenica Lidija Bajuk uz svoju će gitaru i uz pratnju Branka Trajkova na gitari i udaraljkama izvesti vlastite pjesme, koje kao proučavateljica i promicateljica mitskih motiva iz hrvatskoga pretkršćanskog svjetonazora njeguje svojim osebujnim književnim i glazbenim izričajem, primjerice u još uvijek popularnoj "Zori-djevojci", prvi puta izvedenoj prije više od 11 godina. (www.lidijabajuk.com)

Miroslav Evačić i Tomislav Goluban - Nakon 10-tak godina djelovanja kao jedan od osnivača i ključnih figura etno-rock sastava "Ščukin Berek", Miroslav Evačić 2001. godine započinje svoj glazbeni odmak u avangardnom pravcu. Kao rezultat toga, 2003. godine izdaje svoj prvi samostalni album "Čardaš Blues" koji postaje sinonim za specifični glazbeni izričaj koji donosi. Kako i sam naslov govori, blues je konstanta koju oplemenjuje melodijama, ritmovima i zvukovima svog podneblja na originalni način. U Klubu Sax! Miroslav i Tomislav Goluban će spojem tamburice i usne harmonike stvoriti ugođaj podravsko-zagorskog bluesa. (www.miroslavevacic.com / www.goluban.com)

Dunja Knebl - Petnaest je godina od prvog koncerta Dunje Knebl, tada prevoditeljice, koji je u potpunosti promijenio njezin život. Otkrivši stare zaboravljene hrvatske narodne pjesme počela ih je pjevati, a zatim i snimati. U tome nimalo ne posustaje, a ova joj je godina izuzetno uspješna, među ostalim i po Porinu koji je dobila za najbolji album etno-glazbe ("Kite i kitice"). Već nekoliko godina vodi etno-radionice koje pohađaju zainteresirani svih dobnih skupina, baš kao što je i Dunjina publika. Polaznici tih radionica su glavni sudionici glazbeno-scenske predstave "Oj ti tožni človek" koja je imala praizvedbu u srpnju ove godine, a pojedinci koji su imali i najznačajnije uloge u stvaranju navedene predstave glavni su joj suradnici na devetom po redu albumu "Dođe Božić, oj koledo!" koji uskoro izlazi u izdanju Dancing Bear-a. Tako će publika moći uz Dunju poslušati kantautoricu Nikolinu Romić - Ninu, Tomu Sombolca i Damjana Čakmaka. (www.dunja.knebl.com)

23.10.2008. - četvrtak - 21.00 - Boogaloo, Vukovarska 68 - Kries, Kopito, Afion, S.o.M.

Kries - Kries je svojim drugim albumom "Kocijani" prisvojio epitet najaktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kako kod publike tako i kod kritike širom svijeta. Kries će nastupiti u sastavu: Mojmir Novaković (vokal); Ivo Letunić (lijerica); Krešimir Oreški (udaraljke); Andor Végh (gajde, diple, frula, dvojnice, kaval); Erol Zejnilović (el. gitara); Konrad Lovrenčić (bass gitara) i Ivan Levačić (bubnjevi). (www.kries.info)

Kopito - Trademark multiotočke naplavine Kopito i dalje su mornarske majice i zavrnute nogavice kao posveta bodulskim puntarima i težacima, te pjesme kojima oslikavaju radost, ljepote, tugu i probleme života na moru i otocima uz stilski raznorodnu glazbu. Kopito je do sada izdalo dva albuma: "Riba" (2006. Aquarius Records / Spona) i "Teotar Akvarelo" (2008. Aquarius Records / Spona). Postava benda koja će nastupiti u Boogaloo je: Pavle Sviličić (vokal, gitara); Frane Tomašić (bas); Luka Abrus (klavijature); Vlade Matulić ( klarinet, vokal); Tonči Sviličić (gitara, vokal); Goran Jurković (saksofon) i Martin Broz (bubanj). (www.myspace.com/kopitoband)

Afion - U 5 godina postojanja Afion je iz studentske grupe nastale spontanim okupljanjem koja je svirala sebi za dušu, prerastao u pravu klupsku atrakciju. Sviraju vlastite interpretacije tradicijskih pjesama s područja od Mure do Pirina i do sada su održali gotovo 200 koncerata, a u klubu Boogaloo će predstaviti i nekoliko pjesama s novog albuma koji će u izdanju Aquarius Records / Spona biti objavljen krajem ovog mjeseca. Članovi grupe: Lidija Dokuzović (vokal), Nenad Kovačić (udaraljke), Danijel Maoduš (gitare), Josip Mazić (kontrabas, bas) i Aleksandar Jovevski (kaval, tambura). Fotografija: Damir Žižić (www.afion.net)

S.o.M. - S.o.M. je ethno doom projekt spajanja melankoličnih etno napjeva ukomponiranih u oštre zvukove teškog i sporog metala nastao 2005 godine. Temelj inspiracije čine vokalne dionice tradicionalnih napjeva pretežito hrvatskih krajeva (Međimurje) koje stavljaju u doom aranžmane (ekstremna grana teškog metala specifična po sporom ritmu i tamnoj atmosferi), naglašavajući dramatičnost pjesama mističnim ambijentom i velikim dinamičkim oscilacijama. No, tamnu atmosferu glazbe i grubo pjevanje razbijaju čisti ženski vokali koji simboliziraju svjetlost u mraku, vodilju koja šalje nedvojbenu poruku da uvijek postoji nada i cilj ka kojemu se može krenuti. Grupa nastoji u generacijama koje vole heavy-metal zadržati poštovanje prema kulturnom nasljeđu naših starih te ljepoti tradicionalnih melodija i stihova, a starijim generacijama poruku da glazba koja je žestoka i crna po izričaju ne mora nužno biti i destruktivna po sadržaju, kako se to prečesto nastoji prikazati. Nastupaju u sastavu: Petra Moštak i Vedrana Fadiga (vokali, optimizam), Zoran Pšeničnik (bubnjevi), Damjan Čakmak (gitara), Goran Brkić (bas) i Tomo Sombolac (gitara, vokal). (www.somdoom.com)


Autor:
Siniša Bizović, Zagreb, Hrvatska
spona@spona.com.hr / www.spona.com.hr









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -