Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

ZBOGOM BRUS LI
SRBIJA

Zbogom Brus Li (Srbija)
P o r t r e t

BIOGRAFIJA:
Zbogom Brus Li je punk rock, post punk muzicka grupa koja je nastala 1992. godine u Novom Sadu, Vojvodina, Srbija. Grupa Zbogom Brus Li kombinuje punk rock muziku sa vojvodjanskom ethno muzikom, dobijajuci jedinstveni muzicki stil koji bend opisuje kao Punkburaska muzika. Jedinstveni zvuk grupe Zbogom Brus Li je kombinacija klasicne punk rock muzike i tradicionalne muzike iz Vojvodine, koji clanovi benda dobijaju tako sto sviraju klasicne rock instrumente - gitara i bubanj, zajedno sa tradicionalnim vojvodjanskim duetom - beges (tradicionalni vojvodjanski kontrabas) i tambura. U periodu od 1994. do 2000. godine bend je bio veoma aktivan, svirajuci uglavnom po Vojvodini, Srbiji, zemljama bivse Jugoslavije (Hrvatska, Makedonija) i Madjarskoj. Od 2005. godine Zbogom Brus Li je ponovo aktivan i do danas je imao veliki broj nastupa (Eurobasket 2005, Egzit festival 2006 i 2008, Motovun film festival 2007, Medjunarodni festival Ulicnih sviraca 2008 ...).

DISKOGRAFIJA:
• Zbogom Brus Li (1994) - Samizdat
• Penk Punk Pink Pank Ponk (1995) - L.V.O. Records
• Zlobro (1997) - Tarcus
• Hogli - Vogli Rok (1999) - Zmajeve Decije Igre
• Penk Punk Pink Pank Ponk (1999, reizdanje) - B.L.U.E. Sound & Music
• Ratatatariteti ! (2008) - Flying Buffalo
• Ukleti Salas (2008) - PGP RTS
BAND MEMBERS:
Slavko Matic (Shaka Zuluf) - Vokal
Branislav Smuk (Smuk Foo) - Gitara
Marta Cor (Mar-Tai) - Bubanj
Kosta Sivacki (KostaBass) - Beges, Kontrabas
Nikola Petakovic (Shao Pe-Lee) - Tamburica

"Ukleti Salas" ( PGP RTS, oktobar 2008.) - e-mail izdavaca: komercijala-pgp@rts.co.yu

Lista pesama:
1. Ukleti Salas / 2. Ladi Ladi Lom / 3. Pankburaski Splet / 4. Brod Ludaka / 5. Zbogom Pameti / 6. To Je Vatra Ljubavi / 7. Ne Tamburaj (Dobices Po Tamburi) / 8. Ko Je Ubio Balaza Janiku?! / 9. Nikad Nemoj Plakati Zbog Ljubavi / 10. Nemoj Da Se Uprimitivis / 11. Zivot Je Lep / 12. Cudne Kise / 13. Politika / 14. Satana / 15. Mama Rodi Dec / 16. Kad u SŠkolu Podjem Ja / 17. Suludi Ples / 18. Horror Salas

Materijal je sniman u Studiju "M", Radio Novog Sada, u periodu izmedu 2005. i 2007. godine. Ovaj, peti po redu CD grupe Zbogom Brus Li, predstavlja njihov izdavacki comeback. Posle duge pauze bend je, u 2008. godini, izbacio dva CD izdanja: "Ukleti Salas" (sa 10 potpuno novih pesama + 7 starih hitova) i "Ratatatariteti!" (skup retkih i na CD-u do sada neobjavljenih pesama benda iz perioda od 1994. do 2000. godine), za izdavacku kucu Flying Buffalo. Ovime se, kao i brojnim i uspesnim nastupima sirom regiona, grupa Zbogom Brus Li svrstava u sam vrh domace muzicke scene.

Slavko Matic, Shaka Zuluf, frontmen grupe Zbogom Brus Li o novom albumu "Ukleti Salas" je izjavio:
"Nakon dugogodisnjeg bavljenja muzikom, album 'Ukleti Salas' predstavlja tacno ono sto je bend Zbogom Brus Li oduvek zeleo da uradi. Jos na prvom demo snimku ukljucili smo i tamburaski orkestar zajedno sa nama, tako da je ideja da pomesamo zestoki moderni gitarski zvuk i tradicionalni tamburaski zvuk stara, prakticno, koliko i mi. A mi smo mnogo stari.

Na kasnijim albumima tamburase smo sve vise pustali da se mesaju u pricu, da bi ih na ovom, najnovijem, potpuno izjednacili sa nama. U potpunosti smo pomesali tamburu i gitaru, i tako napravili zestoki tamburaski zvuk. To, do sada, na ovaj nacin, niko nikad nigde nije uradio. Tako da nas, sa pravom, mozete zvati utemeljivacima i pionirima nove punkburaske muzike. Sada u prvoj postavi imamo bubnjara (tacnije bubnjarku), kontrabasistu (tacnije begesara, beges je panonska verzija kontrabasa), tamburasa (tacnije bas primasa), gitaristu (nema tacnije) i pevaca (tacnije, mene).

Kada uporedjujemo trube i tambure, dva najznacajnija ethno instrumenta nasih prostora, truba je u maloj prednosti, samo zato sto je glasnija. Bend Zbogom Brus Li je, pomocu bubnja i gitare, uspeo i tamburicu da ucini dovoljno glasnom. To je nasa misija koju smo ispunili sa albumom 'Ukleti Salas'. Sada nam ostaje da tu ideju sirimo na koncertima i da nastavimo da je usavrsavamo na sledecim albumima."

WEBSITE:
www.myspace.com/goodbyebrucelee
KONTAKT:
zbogombrusli@gmail.com
Slavko Matic - 063 552 145 (+381 63 552 145)
Branislav Smuk - 064 246 40 74 (+381 64 246 40 74)








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -