Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009
IVO ROBIĆ
Damir Tomić, Zagreb, Hrvatska

Devet godina poslije
09.03.2000. - 09.03.2009.

Tog, 09.03.2000. godine, iz Rijeke nam je stigla tužna vijest: "Danas u 11 sati i 10 minuta umro je Ivo Robić". To je bio čovjek koji je cijeli svoj život posvetio glazbi, svojoj supruzi Marti i svima nama, njegovoj vjernoj publici. Napustio nas je zauvijek, no samo fizički, jer dugo će još biti u našim srcima. Bit će dugo u nama i njegove pjesme, a njegov glas će još dugo odzvanjati s radio aparata, gramofonskih ploča ili nekog drugog medija. Vjerujem da će i generacije koje dolaze znati tko je bio Ivo Robić i što je značio za našu glazbu, a isto tako i za svoje kolege.

Nažalost, danas još ne vidim nasljednika Ive Robića, no nikad se ne zna, jer netko mu se može približiti, kažem približiti, jer dostići takvo pjevanje, dikciju, finoću i uglađenost, gotovo je nemoguće. Možda se i ne slažete s mojim mišljenjem, no teško će me netko razuvjeriti.

Gdjegod ga je put odveo u njegovoj karijeri, bio je dobrodošao, bio je cijenjen, a on je to uzvraćao na najbolji način, pjesmom. Takav je bio gospodin Ivo Robić.

I danas rado slušamo njegove pjesme i sjećamo se Ive, pogotovo zahvaljujući mladom Davidu Dezsöu iz Ičića, koji je napravio internetsku stranicu posvećenu Ivi, a i organizirao koncert njemu u čast, prošle (2008.) godine, uz nastup velikana hrvatske glazbe - Anica Zubović, Višnja Korbar, Zdenka Kovačiček, Lidija Percan, Miro Ungar i mnogi drugi.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti i Muzej grada Zagreba čija izložba, "Mr. Morgen – Ivo Robić" traje od 2007. godine, a prešla je i granice Hrvatske.

Prošle su i dvije godine od smrti Ivine supruge. Naime, 02. siječnja 2007. godine umrla je gospodja Marta ispunivši obećanje koje mu je dala, "Ivek, bum ti ja došla..." i tako su sada ponovno zajedno - Draga i Žižek. Nama ostaje uspomena na njih dvoje, uz obećanje da ih nećemo zaboraviti.

IVO ROBIĆ - Morgen
IVO ROBIĆ - Samo jednom se ljubi
IVO ROBIĆ - Serenada Opatiji
IVO ROBIĆ - Rot ist der Wein (Blue Spanish Eyes)

ORIGINALNE FOTOGRAFIJE I GRAMOFONSKA PLOČA SU IZ ZBIRKE GRAMOFONSKIH PLOČA I PREDMETA "GOSPODIN IVO ROBIĆ" I PRIVATNO SU VLASNIŠTVO, TE IH NIJE DOZVOLJENO UPOTREBLJAVATI BEZ ODOBRENJA VLASNIKA OSIM NA www.old.barikada.com. (Damir Tomić)

Foto: Dragutin Matosevic

Autor priloga:
Damir Tomić
Zagreb, Hrvatska
damir.dierre@hi.t-com.hr
http://www.damir.ivorobic.com

Foto: Dragutin Matosevic








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -