Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009

IVAN-IVICA PERCL
Biografija

Ivan-Ivica Percl
Biografija

Ivan-Ivica Percl rođen je 1945. godine u Zagrebu. Glazbeno obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi "Vatroslav Lisinski". Od 1961. do 1965. godine svirao je u raznim vokalno-instrumentalnim sastavima (Mladi tehničari, Kristali, Roboti). Kao kantautor nastupa od 1966. godine s angažirano-protestnim pjesmama. Godine 1968., na večeri šansona Festivala Zagreb, izveo je pjesmu Đorđa Novkovića, "Stari Pjer", s kojom je postigao veliku popularnost. Od tada je gostovao na mnogim domaćim i svjetskim festivalima sa svojim zabavnim i angažiranim pjesmama (SSSR, Mađarska, Finska, Bugarska). Za svoju skladateljsko-šansonjersku djelatnost dobio je brojne nagrade i priznanja.

1973. godine je dobio status slobodnog umjetnika i od tada se posvećuje šansoni, te priređuje niz samostalnih autorskih večeri na stihove hrvatskih pjesnika i tekstopisaca (Miroslav Krleža, Dobrica Cesarić, Zvonko Golob, Željko Sabol, Enes Kišević, Tito Bilopavlović, Z. Balog, T. Milohanić, Z. Mrkonjić, D. Tadijanović, I. G. Kovačić, Tin Ujević, N. Šop, A. Šoljan, M. Prpa, N. Vrkljan-Križić, Z. Gavranović-Gaga i drugi). Do 2006. godine skladao je 232 skladbe na stihove 84 hrvatskih pjesnika i tekstopisaca. Pored toga bio je autor mjuzikla, muzike za filmove i TV drame, te duhovnih šansona. Objavio je pet glazbenih albuma i niz singl-ploča, a pjesme su mu uvrštene i u brojne kompilacije i antologije hrvatske glazbe.

Bio je član Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatske glazbene unije, Hrvatskog društva naivnih umjetnika, te Hrvatskog društva karikaturista. Slikanjem i karikaturom se bavio od djetinjstva. Izlagao je redovno na izložbama Hrvatskog društva karikaturista, ali i na mnogim međunarodnim natječajima karikature. Karikature je godinama, u tjednom ritmu, objavljivao u Večernjem listu.

Umro je u Zagrebu 16. ožujka 2007. godine. Godine 2007. posthumno je odlikovan nagradom "Milivoj Körbler", od strane Hrvatskog društva skladatelja, za ukupni glazbeni opus, te doprinos promicanju hrvatskih glazbenika.

New Barikada logo made by Thomas Oliver

New Barikada logo made by Thomas Oliver







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -