Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009

13. HGF
Finale

13- HGF
Finale

13. HGF - Zabok je završen. Od 10. do 13. lipnja 2009. godine u Zaboku je u 4 dana na 3 pozornice nastupilo više od 40 bendova. Uz 20 finalista u konkurenciji izabranih od strane stručnog žirija, nastupili su i brojni gosti: Vatra, Lollobrigida, Zadruga, Drugi način, Gretta, Tak, Spoonleaf, Fighting Fish, Noxin, te prošlogodišnji pobjednici, Valungari. U 4 festivalska dana kroz 13. HGF je prošlo više od 3000 posjetitelja za koje se brinulo 20 organizatora, 12 međunarodnih volontera i 15 volontera iz zabočke gimnazije. Bilo je to, nedvojbeno, najveće finale jednog domaćeg demo festivala.

Pobjednik 13. HGF - Zabok je zagrebački punk-funk alter rock satav DOSH LEE koji su uvjerljivo pobjedili s najviše bodova po ocjeni stručnog žirija u sastavu: Ivan Dečak (Vatra / HGU), prof. Nikola Santro (ex Haustor), Goran Korać (HGF), Udruga Mraz (organizator / kolektivno) i Siniša Bizović (predsjdnik žirija / Spona). Zbog izuzetno visoke kvalitete ovogodišnjeg finala - ne zaboravimo da je 20 finalista izabrano između 224 prijavljena demo sastava - stručni žiri je izabrao još dva dodatna sastava u pobjedničku trojku. To su Prophaganda i Luft. Sve glavne nagrade, dakako, pripadaju apsolutnom pobjedniku, Dosh Lee, no na festivalu Barufi nastupt će - Prophaganda, a na Velikoj rock eksploziji - Luft. Na promotivnom singlu će se naći sva tri benda.

DOSH LEE (Zagreb)
DOSH LEE je izuzetno energičan punk-funk alter rock sastav osnovan krajem 2004. godine u Zagrebu. Odsvirali su sve zagrebačke i mnoge ostale rock klubove, uspješno sudjelovali na nekoliko demo festivala i prije dvije godine izdali promocijski CD, maksi singl, "Čudo", s 4 pjesme u koje su pretočili svoje garažne večeri i noćne more. Trenutno imaju u potpunosti zgotovljen prvi album i traže izdavača.

Kao pobjednik 13. HGF-a, Dosh Lee je osvojio slijedeće nagrade: 1) nastup na festivalu Rock Otočec 2009 2) nastup na Rokajfestu 2009 3) nastup na Velikoj rock eksploziji 2009 4) dvogodišje članstvo u HGU 5) pojavljivanje na promocijskom CD singlu Spone

DOSH LEE su: Tomislav Kralj - bas, vokal ; Dario Aman - gitara, vokal ; Marin Koceić - vokal ; Tomislav Nurnberger - vokal ; Viktor Krasnić Vuna - bubanj .

HGF demo nagrade 2009
Uz "Kamen temeljac" koji svake godine kao najbolja demo grupa sezone dobije pobjednik HGF finala, ove su godine po prvi puta organizatori HGF-a odlučili dodjeliti nekoliko nagrada pojedincima i institucijama za sustavan rad na promociji demo glazbe i demo izvođača. Tako su ove godine "HGF demo nagradu 2009" dobila 4 slavodobitnika: Berislav Tonc - Lega, Ivica Duspara, Klub Sax! i Damir Tiljak.

1) Za osobni doprinos razvoju i unapređenju demo scene u sezoni 2008 / 2009 u vidu pokretanja i uspješnog organiziranje dva "Zaprešić demo festivala" - HGF demo nagradu je dobio Berislav Tonc - Lega. Berislav Tonc - Lega rođen je 1969. godine u Osijeku. Od 1980. svira gitaru, komponira i svira u nekoliko bendova. U Zaprešić se doseljava 2003. godine gdje s nekoliko entuzijasta kroz udrugu "Art scena" vodi "Demo festival Zaprešić" koji bi slijedeće godine trebao prerasti u međunarodni demo festival.

2) Za sobni doprinos razvoju i unapređenju demo scene u sezoni 2008 / 2009 u vidu organizacije već dvije sezone kontinuiranih "Novi zvuk" večeri u klubu Sax - HGF demo nagradu je dobio Ivica Duspara. Ivica Duspara u glazbi je od 1984. godine. Do 1991., punih 7 godina bio je član popularnog satava Majke. 1993. je osnovao bend Matchless Gift s kojima izdaje 4 albuma. Osnivač je "Sajma glazbe", prvog glazbenog izložbeno-zabavnog programa kojeg organizira i producira od 2005. do 2008. godine na Zagrebačkom velesajmu. Stalno je zaposlen na Hrvatskoj televiziji gdje radi već 14 godina. Od 2007. godine bavi se novom hrvatskom demo scenom te je organizator demo večeri "Novi zvuk" u Saxu. Ovih dana izlazi prvi CD album "Novi zvuk" čiji je urednik i izvršni producent.

3) Za doprinos hrvatskoj demo sceni u sezoni 2008 / 2009 u vidu kontinuiranih "Novi zvuk" demo večeri utorkom, HGF demo nagradu dobio je Klub Sax!. Klub Sax! je jedan od najpopularnijih zagrebačkih klubova. U protekle se dvije sezone profilirao u najaktivniji zagrebački demo klub zbog iznimno uspješnih večeri utorkom pod imenom "Novi zvuk". U dvije sezone u skoro 80 večeri u Saxu je sviralo više od 250 demo izođača. Zaista respektabilna brojka.

4) Za životni doprinos hrvatskoj demo sceni u vidu dugogodišnjeg "van struje" novinarskog rada na promicanju domaće demo scene i alternativne kulture - HGF demo nagradu dobio je Damir Tiljak. Damir Tiljak se od 1984. kada je na "Radiju 101" pokrenuo emisiju "Van struje" kontinuirano dugi niz godina bavio domaćom i stranom demo te alternativnom scenom. Tekstove je objavljivao u Studentskom listu, Vjesniku, Oku, Poletu, Quorumu, a bio je i jedan od urednika neprežaljenog glazbenog časopisa Heroina. 1989. emisiju "Van struje" pokrenuo je na lokalnoj zagrebačkoj TV postaji Z3 da bi istu emisiju dvije godine kasnije prebacio na Hrvatsku televiziju. Tijekom dugogodišjeg novinarskog rada surađivao je i s inozemnim radio postajama i magazinima od kojih je svakako najpoznatiji britanski časopis Melody Maker.

New Barikada logo made by Thomas Oliver

New Barikada logo made by Thomas Oliver







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -