Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009

ZLATNE GODINE OPATIJSKOG FESTIVALA
Retrospektivna izložba posvećena Opatijskom festivalu

Zlatne godine Opatijskog festivala
Autor projekta: David Dezsö, Opatija, Hrvatska

Projekt: "Zlatne godine Opatijskog festivala" - retrospektivna izložba posvećena opatijskom festivalu
Autor projekta: David Dezsö

Press konferenciju povodom predstavljanja projekta "Zlatne godine Opatijskog festivala" će se održati 13. srpnja 2009. godine u 11h u uredu gradonačelnika Opatije (Zgrada Općine Opatija, M. Tita 3, 1. kat).

Radi se o prvom retrospektivnom projektu ovakvog tipa, posvećenog renomiranoj i jednoj od najpopularnijih glazbenih manifestacija sadašnje, a i bivše države. Opatijski festival imao je bitnu ulogu u stvaranju domaće glazbene scene. Na njegovoj pozornici stasale su generacije danas poznatih pjevača i glazbenih legendi.

Budući je prvi festival održan 1958. godine, prošle (2008.) godine slavili smo njegovu 50. obljetnicu, no radi tehničkih i drugih razloga, te zahtjevnosti ovog pažnje vrijednog projekta, realizaciju smo planirali tek za ovu (2009.) godinu, tijekom visoke turističke sezone. Tako će osim domaće publike izložbu moći razgledati i opatijski gosti, te dobiti uvid u povijest naše zabavne glazbe i Opatije, ne samo s turističkog aspekta, već kao kolijevke hrvatskih "evergreena".

Program 18. srpnja 2009.:

19h - Otvorenje izložbe "Zlatne godine Opatijskog festivala", u Umjetničkom paviljonu "Juraj Šporer". Ovim povodom diskografska kuća "Croatia Records" izdaje CD pod nazivom "Opatija 1958" koji je napravljen za ovaj projekt, a biti će predstavljen uoči otvorenja izložbe.

Na otvorenju izložbe uručiti će se prvoj dami opatijskog festivala, gospođi Anici Zubović, nagrada "Status" povodom 60 godina umjetničkoga rada kojom je nagrađuje Hrvatska glazbena unija.

21h - Solistički koncert Anice Zubović, prve dame Opatijskog festivala, naše glazbene legende, koju će pratiti kvartet Vanje Lisaka, uz goste Višnju Korbar, Zdenku Kovačiček i Miru Ungara koji će se održati u Hotelu "Kvarner".

Ova izložba je djelo Davida Dezsöa koji već više godina sakuplja materijale vezane uz ovu temu, kao npr. fotografije, članke iz novina, ploče i druge predmete. Dio materijala sakupljen je kod pjevača i sudionika festivala, koji su podržali ovaj projekt. Cjelokupna grafička priprema, likovno oblikovanje kataloga i postav izložbe je također djelo samog autora.

Ovaj projekt će biti prvi u nizu manifestacija kojima se tradicionalno obilježava Dan grada Opatije. Projekt su podržali i Grad Opatija, na čelu s gradonačelnikom Ivom Dujmićem, Primorsko - goranska županije na čelu sa županom Zlatkom Komadinom, te Turistička zajednica Opatije, na čelu s gospođom Jasnom Doričić - Sanković. Pokrovitelji ovog projekta su, uz gore navedene i Hrvatska glazbena unija, Liburnia Riviera hoteli, Tiskara Impress, dok su medijski pokrovitelji Novi list i RiTv.

New Barikada logo made by Thomas Oliver

New Barikada logo made by Thomas Oliver







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -