Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009
ŽeneKese
"ŽeneKese", CD

ŽeneKese
"ŽeneKese", CD

Prvi album grupe ŽeneKese u prodaji je od 14. jula 2009. godine. Prvih sedam dana izdanje će moći da se kupi samo u B92 Shopu (Makedonska 22, Beograd), a nakon toga i u svim bolje snabdevenim prodavnicama diskova u Srbiji. U pitanju je šesto izdanje u ediciji "Nova srpska scena", kojom producentska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina POPBOKS.

Momci iz benda ŽeneKese odrastali su u zlatnim devedesetima na koncertima sjajnih domaćih bendova iz tog perioda (KZU, Dead Ideas, Boye, Darkwood Dub, itd.) i na kasetama marke RAKS koje su u to vreme bile najzastupljenije na crvenim tezgama kod SKCa. S obzirom da se sa tih kaseta čulo sve sem muzike benda koji je na omotu, buka je logičan proizvod koji se dobio kada se ekipa latila instumenata.

Internet, sjajni koncerti u Beogradu početkom novog veka (MC5, Dirtbombs, Supersuckers, Cris Cacavas, itd.), "Tajanstveni voz" Žikice Simića, opšta žabokrečina u koju je upalo društvo i razni drugi faktori, učinili su da izvorna buka dobije oblik u kojem se može čuti ljuti garažni punkblues, country, surf, neretko i disco. U neizmenjenoj postavi ŽeneKese nastupaju od kraja 2005. godine.

Samizdat singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama, a tri pesme su se našle na kompilaciji "Zdravo Zdravo Zdravo" izdatoj 2008. godine.

Bitni nastupi u biografiji su EXIT 2006 - 2008 ; Dom Omladine, maja 2007 ; ART & MUSIC festival u Puli 2008 ; otvaranje koncerta Partibrejkersa marta 2009.

Spot za pesmu "Bez tebe" ugledao je svetlost ekrana prošle nedelje. Album je sniman od oktobra 2008. godine u studiju Digimedia, pod stručnim nadzorom producenta Gorana Crevara i uz pomoć konsultanta produkcije Borisa Mladenovića.

ŽeneKese su: Stefan Ikonić - vokal i ozvučena akustična gitara ; Marko Mitrović - solo gitara ; Andreja Jović - usna harmonika i perkusije ; Mladen Sopić - bubanj ; Davor Sopić - bass

Spisak pesama: Bez tebe / Hajdemo u disko / Parmigianino / Dr. Oetker / Zamka za Karsona / Doviđenja / Šta bi bilo kada bih ti dao sve što imam /
Zavijam / Didulidu / Barka / Stara majka

ŽeneKese su "malo slabiji tehničari, koji ostavljaju srce na terenu". Najveći krug fanova stekli su spektakularnim koncertima na kojima je upečatljiva iskrena radost sviranja, koja izvlači najbolje iz publike, tera telo i mozak da se instiktivno pomera, trajno ostavljaja osmehe na licima. Dobar deo te energije prenesen je na album koji bi na stalažama za diskove mogao da stoji pod skoro svakim žanrom, ali je najpoštenije staviti ga pod rokenrol.

Bitne internet adrese: www.popboks.com/scena/zenekese / www.myspace.com/zenekese / www.digimedia.rs / www.odlicanhrcak.com

ŽeneKese - Bez tebe








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -