Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009
TRI AMIGOSA
Mostar, 26.09.2009. godine

Tri Amigosa
Mostar, BiH - 26.09.2009. godine

TRI AMIGOSA Arsen Dedić, Sanel Marić Mara i Matija Dedić 26. rujna 2009. u Kosači, Mostar, BiH

Mara s bendom ima konstantne probe, a Arsen vrlo često zovne da vidi što se događa u Mostaru i da kaže da se raduje što uskoro dolazi. Ulaznica za koncert košta 15 maraka. "Na koncertu će biti jako puno emocija. Iskreno, divim se Mari, jer kome je još Arsen Dedić došao i kome je još s ovih prostora prišao na ovakav način!? Ja ne znam nikoga, a vi?", kaže Savić.

Ova tri čovjeka komuniciraju glazbom i umjetničkim senzibilitetom. Moram reći da je uzbuđenje maksimalno sa sve tri strane - zato Tri amigosa i jesu koncert godine, kaže Savić. Za mnoge Mostarce, objašnjava, koncert će biti prilika da prvi put čuju melodiju pjesama Alekse Šantića, posebno zato što je jedna od njih 'Ne vjeruj'. Marin album je došao do Arsena Dedića, a Arsen je poslije preslušavanja Marinog albuma "Vazduh" osobno pozvao Maru i izrazio mu sve komplimente za cijeli rad od pet godina. Bilo je logično da uskoro imaju i zajednički koncert.

U subotu, 26. rujna 2009. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru bit će održan, po najavama, koncert godine. A sudeći po izvođačima i njihovoj kvaliteti, to bi zaista i mogao biti koncert godine. Zajedno na istoj sceni 26. rujna 2009. godine u 20 sati u Mostaru nastupit će Arsen Dedić, Sanel Marić Mara i Matija Dedić, na koncertu pod nazivom "Tri amigosa". Iako je bilo dosta tehničkih prepreka kada je u pitanju ovaj koncert, Aleksandra Savić, direktorica World Music Centra i organizatorica koncerta, kaže nam da je, kada je u pitanju ovaj koncert, ipak najvažnija energija koja je "zatvorila krug", a Arsen i Mara u Klubu "Aleksa" trebali bi dogovoriti daljnju suradnju.

"Marin album je došao do Arsena Dedića, a Arsen je poslije preslušavanja Marinog albuma 'Vazduh' osobno pozvao Maru i izrazio mu sve komplimente za cijeli rad od pet godina. Bilo je logično da uskoro imaju i zajednički koncert", kaže Savić, napominjući da je i sama bila oduševljena Marinim albumom.

"Teškoće oko organizacije ovog koncerta postojale su samo u tehničkom smislu. Rad Sanela Marića Mare prepoznaje svatko tko se bavi kvalitetnom glazbom, tko je prepoznaje i tko nema krizu osobnog glazbenog i profesionalnog identiteta, tako da u smislu ideje njihovog zajedničkog koncerta teškoće nisu postojale, samo uzajamno razumijevanje i divljenje. World Music Centar je sa zadovoljstvom stao iza Marića i svakako ćemo ga nastaviti podržavati, jer ovo što je on uradio je vrijedno svake pažnje", kaže Savić.

Komunikacija glazbom

Za koncert kaže da će biti iznimno zanimljiv. "Ova tri čovjeka komuniciraju glazbom i umjetničkim senzibilitetom. Moram reći da je uzbuđenje maksimalno sa sve tri strane - zato Tri amigosa i jesu koncert godine", kaže Savić. A na sceni će, kaže, zvučati kao što i zvuče pravi umjetnici, koje publika u Mostaru i nema baš često priliku slušati, pogotovo u ovako nesvakidašnjoj postavi. Ovaj koncert će", kaže Savić, "za mostarsku publiku prije svega značiti jedan vrhunski kulturni događaj."

"Mostarci će prvi uživo imati priliku čuti i vidjeti velikog doajena bogatog glazbenog izraza Arsena Dedića, te njegovog sina Matiju i ono u čemu bi najviše trebali Mostarci uživati je upravo njihov, tj. naš Mostarac Mara koji je privukao svojom glazbom ovako velika imena", kaže Savić. Za mnoge Mostarce, objašnjava, koncert će biti prilika da prvi put čuju melodiju pjesama Alekse Šantića, posebno zato što je jedna od njih 'Ne vjeruj' koju sigurno svaki Mostarac bez obzira na godine zna, kao i ostale pjesme s Marinog albuma 'Vazduh' koji su neki kritičari već proglasili albumom godine."

"Po svemu sudeći to će biti jedan vrlo spontan glazbeni spektakl. Mara s bendom koji će ga pratiti ima konstantne probe kojima su vrlo zadovoljni, a Arsen vrlo često zovne da vidi što se događa kod nas u Mostaru i da kaže da se raduje što uskoro dolazi. Hoću reći, ljudi ne bi smjeli sebi dopustiti da ne budu dio jednog divnog prepoznavanja na sceni tri umjetnika s posebnim senzibilitetom i kreativnosti", kaže Savić na kraju.

Piše: A. Copf (kultura@dnevni-list.ba)

Sanel Marić Mara

Sanel Marić Mara okrenuo se iza sebe i zagrlivši davne stihove bh. velikana pisanih riječi pomirio prošlost sa sadašnjosti. Slušajući njegov album, koji se sasvim slobodno može nazivati djelom, pravo je osvježenje na domaćoj muzičkoj sceni , a vrijeme će pokazati da će "Vazduh" privući i strane muzičke kritiečre našeg narodnog blaga.

Ono što se već na prvo slušanje osjeća, a što svakako prednjači je strahopoštovanje sa kojim je Maria pristupio pjesmama Alekse Šantića, Antuna Branka Šimića, Safvet Bega Bašagića, Maka Dizadara, Avde Karabegović Hasanbegova.

Upravo to strahopoštovanje "Vazduh" čini posebnim. Ovakav pristup je za svako poštovanje, posebno danas kad caruju hiperprodukcija i jeftinoća zvuka koja nema apsolutno nikakve, ni muzičke ni umjetničke vrijednosti. Iz tog razloga, odnosno očite dosljednosti ovog mladog umjetnika, rad na albumu trajao je punih 5 godina, što u potpunosti opravdava proglašenje magazina Slobodna Bosna, "Vazduh", albumom godine.

Nameće se logično pitanje - kako to da niste čuli za album ili za Maru?! Ili ako pak i jeste, sigurno se pitate šta se desilo sa Marinim "Vazduhom". Odgovori su također logični. Zato što u ovoj zemlji kvalitetne stvari puno teže i sporije dolaze do prvih redova.

Piše: Aleksandra Savić, Mostar.


Aleksandra Savić

Sanel Marić Mara

Aleksandra Savić








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -