Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009
VRISAK KROZ SVILENU PAUČINU
Zbirka poezije

Jasmin Mujanović Mag, Branislav Lukić Luka, Livija Reškovac, Nikola Vučetić i redakcija 'Aleph'-a

Vrisak kroz svilenu paučinu
Multimedijalni projekat - Predstavljanje u Osijeku

U Osijeku je, u okviru multimedijalnog programa "COOLTOUR PROVOKACIJA" koji je zajednički projekat Studentskog književnog kluba "Aleph", Udruženja "Druga scena" i Studentskog kluba studenata Umjetničke akademije, odsjeka za likovnu umjetnost, "KSUM", iz Osijeka, promovisana zbirka poezije "Vrisak kroz svilenu paučinu". Ova knjiga poezije je jedan dio istoimenog međunarodnog multimedijalnog projekta autora Branislava Lukića Luke, Jasmina Mujanovića Maga i Denisa Dugonjića.

Zbirka poezije "Vrisak kroz svilenu paučinu" sastoji se iz devet ciklusa, devet autora sa područja Balkana, a to su: Neven Dužević, Zal Kopp, Branislava Kostić Gaca, Sabina Koželj Horvat, Senka Laginja, Branislav Lukić Luka, Jasmin Mujanović Mag, Milan B. Popović i Livija Reškovac.


Jasmin Mag i Luka potpisuju knjige

Pored poezije, u ovoj zbirci se nalaze i fotografska ostvarenja autora: Marine Grasilović, Simone Dimčevske, Milene Ristić, Vesne Djurice, Aleksandra Pribakovića, Branka Ostojića i Branislava Lukića Luke.

Službeni dio večeri otvorila je Livija Reškovac, urednica književnog časopisa "Aleph", dok su o zbirci poezije govorili specijalni gosti večeri - Branislav Lukić Luka i Jasmin Mujanović Mag, iz Bosne i Hercegovine. Nakon njihove uvodne riječi, Jasmin Mujanović Mag i Branislav Lukić Luka su posjetioce zabavili recitujući svoju poeziju. Publika je bila oduševljena i tražila je "Bosance na bis s njihovom masnom i političkom poezijom". Pored Jasmina Maga i Branislava Lukića Luke, poeziju su čitali i zvijezde, studenti Filozofskog fakulteta iz Osijeka.

Inače, "Cooltour provokacija" odvijala se dvije večeri. U petak 11. decembra 2009. godine otvorena je izložba radova studenata Umjetničke akademije. Brojnoj publici se predstavilo 20-tak izlagača, sa svojih 25 radova, dok je u subotu 12. decembra 2009. godine bila promocija već navedene zbirke poezije, "Vrisak kroz svilenu paučinu".

Od menadžera "Alarma" i direktora izdavačke kuće "INDA" Lukavac, Denisa Dugonjića, saznali smo da će se u februaru 2010. godine, u organizaciji Studentskog književnog kluba "Aleph", Udruženja "Druga scena" i Studentskog kluba studenata Umjetničke akademije, odsjeka za likovnu umjetnost, "KSUM", iz Osijeka, organizovati izložba fotografija Branislava Lukića Luke pod nazivom "Portret bosanskog behara", te zbog velikog interesovanja publike i književno veče na kojem će svoju poeziju recitovati Branislav Lukić Luka i Jasmin Mujanović Mag.


Jasmin Mag i Luka potpisuju knjige

Sa Zvonkom Horvatom, književnim agentom iz Osijeka, dogovorena je još jedna promocija u Osijeku, u maju sljedeće (2010.) godine, u Centralnoj knjižnici Osijek. Boris Nikšić, predsjednik Društva pjesnika "Antun Ivanošić" pozvao je Jasmina Maga i Branislava Lukića Luku da učestvuju na predstojećim Susretima pjesnika Osijek, u oktobru 2010. godine, gdje će učešće uzeti najveća književna imena Hrvatske. Multimedijalnih projekt "Vrisak kroz svilenu paučinu" i dalje nastavlja svoju promociju na regiji Balkana.

Po riječima menadžera "Alarm", nije uobičajen rock bend koji smo navikli da gledamo na koncertima, a zbog specifičnosti karaktera njegovih duhovnih temelja, tj. Jasmina Maga i Luke, imat ćemo priliku gledati "Alarm" kroz razne druge forme kulturnog izražavanja.

Denis Dugonjić, Lukavac, BiH.


Luka, Jasmin Mag i Zvonko Horvat, književni agent i urednik zbirke poezije 'Vrisak kroz svilenu paučinu'.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -