Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2010
KATARINA KAČUNKOVIĆ
Biografija

Katarina Kačunković
Biografija

KATARINA KAČUNKOVIĆ - BIOGRAFIJA

Katarina Kačunković je beogradska pevačica školovanog glasa, koja svoju jazz karijeru započinje kao solista Big Banda Radio Televizije Beograd. U startu je obeležava saradnjom sa velikim imenima kao što su dirigenti i aranžeri Zvonimir Skerl, Vojislav Bubiša Simić, Mirko Šouc i Vojkan Borisavljević.

U beogradske muzičare sa kojima, zatim, sarađuje spadaju i Vasil Hadžimanov, Vlada Maričić, Ognjan Radivojević, Mića Marković, Jovan Maljoković, Aleksandar Jaćimović, Miša Blam, Lale Tošić, Bisera Veletanlić, Vladana Marković, Madam Piano, Aleksandra i Kristina Kovač, Leontina Vukomanović, Dragutin-Guta Jakovljević, Ljubiša-Buba Opačić, DJ Pookie i mnogi drugi...

Obzirom da je njeno muzičko stvaralaštvo naslonjeno na jazz, ona se slobodno kreće i u raznim savremenim i tradicionalnim muzičkim žanrovima kao što su: dance, soul, rhythm'n'blues, rock i pop. Ona piše tekstove i muziku za sebe i za druge izvođače i producentski i aranžerski je aktivno uključena u svaki projekat kojim se bavi. Naročito je u stanju da se kreativno poigra pratećim vokalima.

KATARINA KAČUNKOVIĆ - diskografija

- Katarina Kačunković, "New Life", Multimedia Records, 2009.
U pitanju je extended play u koji je, tragajući za visokokvalitetnim zvukom, bez opterećenja žanrom, upakovano šest pesama. Katarina je koautor na "N&G", "My Friend" i naslovnoj numeri, dok se čuveni hit The Stylistics, "People Make The World Go Round", javlja u dve žanrovski neočekivano različite verzije. Jedna od njih (Midway Mix) rađena je između Londona i Beograda. Jazz baladu iz 1958. tandema A. Revišin / A. Korać, "Plavi sneg" (jedinu koja nije na engleskom jeziku), Katarina ispevava sa autoritetom pokazujući pun respekt za staru školu ex-YU šlagera. Spot možete videti na YouTube.

- Katarina Kačunković, CD "The Erect Woman", Samizdat, 2005.
Ovaj album (što je inače karakteristično za Katarinin način rada), krasi saradnja sa mnogim muzičarima na različitim numerama. Dvojica Berklijevaca, shodno zahtevima ritam sekcije, stabilno drže svih 7 pesama, a to su bubnjar i perkusionista Rastko Rašić i basista Vlada Samardžić. Njima se pridružuju, pored ostalih, klavirista Vasil Hadžimanov, Guta Jakovljević (najviše ga pamtimo kao gitaristu Galije), saksofonisti Sarah Dawson i Ivan Švager, na naslovnoj numeri (čiji je Katarina koautor) prateće vokale pevaju sestre Kovač i Leontina... Ceo matreijal je sniman u velikom Studiju 6 Radio Beograda, a producent je Vlada Marković (sećate se grupe Vlada i Bajka?).
Numere na ovom albumu su: "The Erect Woman" (Kačunković / Memedović), "Morning" (Clare Fisher), predivna balada "Noubar&Gabriel" (Kačunković / Memedović), "Libertango" (Piazzolla), pesma iz filma "Bagdad Caffe" - "Calling You" (B. Telson), "Gerard" (Rašić / Kačunković) i čuveni jazz standard, "My Favorite Things" (O. Hammerstein II / R. Rodgers), izveden dinamično i sa puno žara. Čitav album odiše aranžmanskim preokretima, bez pretencioznosti.

- Hazari, CD "Balkan" Asimetria.
Na ovom albumu iz devedesetih Katarina Kačunković se javlja kao gost na nekoliko numera, pokazavši tom prilikom da se komotno oseća i u balkanskom etnu, čime nam još jednom sugeriše da je gladna muzičkog istraživanja...

- LP "Beogradska Jazz scena 1993."
Ovo je kuriozitet, jer se radi o long plej ploči - kompilaciji u izdanju PGP RTB, gde je zasluženo uvršćena u nekolicinu vrednih jazz muzičara koji su obeležili ovu godinu svojim prisustvom i stvaranjem u oblasti beogradskog jazza. Katarina za ovu kompilaciju peva standard "Black Coffee" u zanimljivom aranžmanskom poduhvatu sa trijom, koji čine klavirista Nikola Memedović, basista Vlada Samardžić i, za bubnjem, Luka Bošković.

Pevanje Katarine Kačunković zabeleženo je i na brojnim snimcima pohranjenim u Fonoteci Radio Beograda, naročito onim koje je snimila sa Big Bandom RTB tokom njihovih brojnih zajedničkih nastupa i gostovanja. Neke od njenih numera možete poslušati na: www.katarinakacunkovic.com i www.myspacemusic.com/katarinakacunkovic .

KATARINA KAČUNKOVIĆ - Plavi sneg
KATARINA KAČUNKOVIĆ - Ni jedan dan








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -