Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2010
BLUESAX!
24.02.2010. - Klub Sax!, Zagreb, Hrvatska

BlueSax!
24.02.2010. godine - Klub Sax!, Zagreb, Hrvatska

Srijeda 24.02.2010. godine, od 20 h - Kellie Rucker (USA), Matyas Pribojszki (H), Ripoff Raskolnikov (A) & band

Dobri duh rock'n'rolla u suradnji sa Blues snagama predstalja Vam prvi International Blue Sax u srijedu 24. veljače 2010. godine uz gostovanje tri iznimna blues glazbenika - Kellie Rucker (USA), Matyas Pribojszki (H) i Ripoff Raskolnikov (A) uz prateći band. Redovita BlueSax! u Klubu Sax! , Zagreb, ušla je u svoju drugu sezonu, a nakon gostovanja Lance Lopeza i Joe Filisko & Eric Nodena stiže nam treća internacionalna poslastica.

Kellie Rucker (USA)
Iza Kellie Rucker, Amerikanke rođene u Oklahoma Cityu, duga je i uspješna karijera. Jedinstvena po tome što svira usnu harmoniku, što uz njen izražajni vokal čini ključ za uspjeh. U više od 20 godina nastupanja dijelila je pozornice sa imenima poput Dizzy Gillespie, Stephen Stills, Albert Collins, James Cotton, ZZ Top, Dan Hicks, Warren Zevon, Little Feat i B.B. King. Usnu harmoniku počela je svirati sa 12 godina, a njena bogata svjetska karijera dovela ju je i do snimanja na Grammy nominiranom albumu legendarnog blues gitariste Jon Butchera.
Web link: www.bluzpik.com/kellie/bio.html

Mátyás Pribojszki (H)
Mađar Matyas Pribojszki usnu harmoniku počeo je svirati sa 15 godina, uglavnom slušajući ploče Sonny Boy Williamsona, a 1995. osniva prvi bend, The Blues Fools. Ubrzo postaju najpoznatiji mađarski blues band u Europi, a tijekom 10 godišnje karijere Matyas sa njima snima 3 albuma. U siječnju 2004. osniva Mátyás Pribojszki Band, a prvi album, "Flavours", izdaje u siječnju 2005. godine. Bend nakon turneje 2006. godine snima live DVD, "Live in Budapest", a 2008. godine i jedan od najboljih europskih blues albuma, "How many more?". Sa svojim austrijskim prijateljem, gitaristom Ripoff Raskolnikovim, u ožujku 2009. godine snima album "Room for two".
Web link: www.matyaspribojszki.com

Ripoff Raskolnikov (A)
Ripoff Raskolnikov, blues gitarista, skladatelj i vokalista, jedan je od posebnijih figura u europskom blues svijetu. Kao i mnoge njegove kolege i on iskazuje divljenje i poštovanje prema naslijeđu Blind Willie McTella, Skip Jamesa, Robert Johnsona ili John Lee Hookera, ali s druge strane, ne trudi se biti kopija, a granice koje možda često u tankoj crti dijele blues od nečega drugoga, lagano prelazi. Njegova karizma i smisao za humor, te njegova izražena osobnost i pristup blues glazbi, čine ga jedinstven na ovim prostorima.
Web link: http://ripoffraskolnikov.com

Cijeli nastup popratit će i izvrstan prateći band u sastavu: Erik Kovacs - piano, Robert Kepes - bass, Ferenc Szasz - gitara i Daniel Molnar - bubnjevi. U raznim suradnjama i kombinacijama ovi sjajni blues glazbenici predstavit će nam program od gotovo 2 sata glazbe.

Pridružite nam se na prvom International BlueSaxu! u srijedu 24.02.2010. godine, od 20 sati. Ulaznice na blagajni zagrebačkog Kluba Sax! su po cijeni od 30 kuna, a za članove Blues snaga 15 kn.

Dobri duh rock'n'rolla - www.dobriduhrocknrolla.hr

Kellie Rucker
Mátyás Pribojszki

Ripoff Raskolnikov

Autor priloga:
Gordan Penava Pišta, Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr
hardtime@hgu.hr
www.hardtime-band.com









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -