Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2010

PAT MARTINO TRIO
Najava nastupa u Zagrebu
(6. Vip Zagreb Jazz Festival, 11. XI 2010., ZKM, Zagreb)

Pat Martino Trio
11.11.2010. - ZKM, Zagreb, Hrvatska

Najava - PAT MARTINO TRIO, 6. Vip Zagreb Jazz Festival, 11. XI 2010., ZKM, Zagreb

Večer nakon Saxophone Summita slijedi koncert Pat Martina, jednog od najvirtuoznijih gitarista u svijetu jazza, poznatog po osebujnom, masivnom zvuku i živopisnim nastupima.

Pat Martino (www.myspace.com/patmartinojazz) dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, a 2004. biva proglašen najboljim jazz gitaristom, prema izboru čitatelja časopisa Down Beat. Rođen je 1944. u Philadelphiji (Pennsylvania, USA) pod imenom Pat Azzara, te je sin pjevača Carmen 'Mickey' Azzare. Gitaru je počeo svirati u ranoj mladosti nadahnut glazbom Wes Montgomeryija kojem je posvetio jedan svoj album.

Poznat kao soul, jazz i postbop glazbenik, profesionalnu karijeru je započeo kao petnaestogodišnjak napustivši školovanje i posvetivši se samo glazbi. U ranom razdoblju svirao je rock, a poslije i jazz sa slavnim saksofonistima Sonny Stittom, John Handleyjem, Red Hollowayom, Willis Jacksonom i Eric Klossom, te pjevačem Lloyd Priceom. No, karijeru su mu obilježile suradnje sa brojnim orguljašima: Jimmy McGriffom, Charles Earlandom, Jack McDuffom, Trudy Pittsom, Jimmy Smithom, Don Pattersonom i Richard Groove Holmesom. Surađivao je i sa drugim poznatim jazzistima: Woody Hermanom, Chick Coreom, Slide Hamptonom, Bobby Hutchersonom i Stanley Clarkom. Krajem 1960-ih svirao je nadahnut indijskom tradicijskom glazbom, a u 1970-im je djelovao pod utjecajem avangarde Karl-Heinz Stockhausena.

Tijekom karijere snimio je brojne albume kao član sastava drugih glazbenika, te 40-tak kao vođa vlastitog banda. Na snimanjima njegovih albuma svirali su poznati jazzisti poput Cedar Waltona, Richard Davisa, Joe Farrella, Billy Higginsa, Joe Lovana, Gonzalo Rubacale, Cassandre Wilson, Christian McBridea i John Patituccija.

Osim što se profesionalno bavi i podučavanjem predavajući na filadelfijskom University of the Arts, ima jedan specifičan povremeni honorarni izlet - podučava primjenu glazbene terapije zasnovanu na vlastitim iskustvima. Naime, nakon operacije, zbog proširenja krvnih žila u mozgu 1980., izgubio je pamćenje i zaboravio sve o dotadašnjoj glazbeničkoj karijeri, uključujući i sviranje gitare. Mada su lječnici rekli da će to stanje najvjerojatnije ostati trajno, ponovnim učenjem uz pomoć starih prijatelja, ali i računala i gitarskog sintesajzera, među ostalim slušanjem svojih starih ploča, postupno se prisjećao važnih detalja svoga dotadašnjeg života i ponovno je naučio svirati gitaru.

Na jazz scenu se vratio 1987. godine i od tada redovito nastupa diljem svijeta, a osim što će sa svojim pratećim sastavom (Tony Monaco - organ i Jason Brown - bubnjevi) održati koncert u ZKM-u 11. XI 2010., dva dana ranije, u utorak 09. XI 2010. održati će svoje specifično predavanje o podučavanju gitare u prostorima HDS-a (Zagreb, Berislaviceva 9), s početkom u 14 sati. Predavanje i radionica je namjenjena studentima glazbe, a trajati će 90 minuta. Broj polaznika je ograničen, a prijave se mogu poslati na e-mail: joe.pandur@gmail.com .

Koncert se održava 11. XI 2010. s početkom u 20 h, a cijena ulaznice je 150 i 100 kn.

Odabrana diskografija: El Hombre (Prestige / Universal Music, 1967.) / East (Fantasy / Universal Muisc, 1968.) / Stone Blue (Blue Note / Dallas Records, 1998.) / Live at Yoshi's (Blue Note / Dallas Records, 2001.) / Think Tank (Blue Note / Dallas Records, 2003.) / Remember - A Tribute to Wes Montgomery (Blue Note / Dallas Records, 2006.)
Više informacija: www.vipzagrebjazzfestival.com

PAT MARTINO - The Great Stream


Autor:
Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
djhorvi@net.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -