Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2010
MAMA MANKA IN ROCK OTOČEC FANTJE
CD "V ritmu funka"

Mama Manka in Rock Otočec fantje
"V ritmu funka" (Dallas Records, 2010)

Album V ritmu funka
Izdavač Dallas Records
Godina izdavanja 2010.
Ocjena albuma
Popis pjesama
1. Intro ; 2. Mama Manka v ritmu funka ; 3. Lahko le sanjaš ; 4. Lepa Manka kolo vodi ; 5. Mama Afrika ; 6. Jutri bo v Celovcu s'menj ; 7. Boom / Migajmo ; 8. Mama je kraljica ; 9. Naša mati so debeli ; 10. Outro ; (Bonus) 11. Mama je sexy ; 12. Điđina pesem ; 13. Raj je raj ; 14. Mama Manka v rimu funka (Mama Manka)

Mama Manka in Rock Otočec fantje - Band

Mama Manka in Rock Otočec fantje su funk / rock / other bend iz Novog mesta, SLO. Članovi su: Sašo Đukić - Mama Manka - vokal ; Miro Tomšič - bubnjevi ; Andrej Zupančič - bas gitara ; Jure Dolinar - gitara ; Anja Hrastovšek - vokalistkinja ; Mladen Cetina - klavijature ; Franci Kek - idejni vođa. Za sebe kažu da su "vokalno instrumentalna, strogo umjetnička, komercijalno glazbena grupa". Sašo Đukić, autor je lika "Mame Manke" koji je oktobra 2010. godine slavio 22 godine postojanja. Na početku je to bila srednješkolska šala, a sa godinama je to postalo nešto mnogu veće. Danas su Dolenjci ponosni na svoju Mamo Manko, koja rado pjeva, govori ono što misli, često karikira i posebno potencirana neprimjerena razmišljanja, neke je vrsta ženskog Martin Krpana. Preloman trenutak za bend zbio se 2005. godine, kada im je Franci Kek predložio da Mama Manka in Rock Otočec fantje nastupe na festivalu Rock Otočec 2005. Od tada su redovni gosti na toj prestižnoj manifestaciji.

Web sites: http://www.myspace.com/mamaband / www.rock-otocec.com/sl/mama-z-rock-otoec-fanti

Mama Manka in Rock Otočec fantje - V ritmu funka

Album "V ritmu funka" slovenačke grupe Mama Manka in Rock Otočec fantje, sadrži 10 kompozicija i bonus od 4 kompozicije. Na istom CD-u mijenjaju se razni muzički pravci - funk, disco, rock, reggae, hip-hop, valcer, polka, tradicionalna slovenačka muzika... Sve to je rezultat raznih muzičkih interesa koje gaje članovi ove postave. Međutim, ono što je važno, prezentovana muzika je na visokom umjetničkom nivou. Mama Manka pjeva u ženskom licu, na slovenačkom jeziku. Pjesme su im plesne i pamtljive. "Igrivosti" njihove muzike najviše doprinosi funk kao dominantni muzički stil zastupljen u muzičkom materijalu sa ovog CD-a. Upravo zbog ove stilske raznovrsnosti, CD "V ritmu funka" sluša se u jednom dahu, bez prekida.

Ne biste vjerovali da je moguć uspješan spoj izvornih slovenačkih pjesama "Lepa Manka kolo vodi" sa dico ritmom, "Jutri bo v Celovcu s'menj" i reggae ritma ili "Naša mati so debeli" u kombinaciji valcera i polke, dok te pjesme ne poslušate u verziji ovih izvrsnih muzičara.

Booklet je višestraničan, sadrži dovoljno informacija, ali je šteta (zbog onih koji ne govore slovenački) da nema ispisane tekstove pjesama. Njihovo razumijevanje, svim onima koji bar malo razumiju taj jezik, bi time bilo mnogo lakše.

Mama Manka in Rock Otočec fantje su odlična slupina za narodne "veselice", ali su istovremeno i profesionalni muzičari koji i u tom smislu mnogo nude. Pjevanje na slovenačkom jeziku, ograničava ih na teritorij Slovenije, a to je velika šteta za ovako dobru skupinu.

MAMA MANKA IN ROCK OTOČEC FANTJE - V ritmu funka
MAMA MANKA IN ROCK OTOČEC FANTJE - Raj je raj na Rock Otočcu

Autor recenzije:
Dragutin Matošević
Tuzla, Bosna i Hercegovina
info@barikada.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -