Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2010
JAZOO
Slovenija
Jazoo
Slovenija

Jazoo - Jam Band / Nu-Jazz / Roots Music - Slovenj Gradec, Slovenija. Prvi koncert in s tem uraden začetek delovanja: 12. julij 1996 - BOOM festival v organizaciji "Mladinski-alternativno-kulturni-umetniško-razvojnega-centra M.A.K.U.R.C.", Aerodrom Slovenj Gradec.

V prvih šestih letih delovanja se bend posveča komponiranju lastne instrumentalne glasbe, klubskemu in festivalskemu koncertiranju po Sloveniji ter sodelovanju (predskupina) z različnimi znanimi glasbeniki (Avtomobili, Lačni Franz, Skunk Funk, Josipa Lisac...) - takrat še brez lastnega albuma, saj jim instrumentalna glasba ni prinesla dovolj sredstev za snemanje.

Leta 2001 gre skupina v studio in posname svojo prvo zgoščenko, "On Time", ter jo leto kasneje izda pri švicarski založbi Membrane Records iz Zuricha (CH) v nakladi 5.000 izvodov. Zaradi velikega povpraševanja pride do ponatisa zgoščenke, tako da se skupno število prodanih kopij poveča na preko 8.000 kopij. Album je praktično razprodan!

Z albumom in koncerti si prislužijo nominacijo za nagrado "Bumerang" v kategoriji "Vžig 2003" in v konkurenci zasedb Elevators in Terra Folk, ki tudi prejme nagrado.

Po uspešni predstavitvi plošče in promocijski turneji po Sloveniji ter na Hrvaškem vlogo bobnarja za nekaj koncertov v letu 2003 prevzame Janko Viher (Vuzenica).

Leto 2004 je namenjeno nastajanju in aranžiranju novih skladb ter snemanju druge plošče z naslovom "Retro Future". Album je nastajal v studiu "R.S.L." (Novo Mesto, SLO) ter v domačem studiu "SG8 (SoundGate)" v Slovenj Gradcu, SLO. Po uspešnem prvencu izid drugega albuma skupina zopet zaupa založbi Membrane Records.

Na začetku septembra 2005 je projekt "Retro Future" zaključen in člani benda začnejo s pripravami na izid ter promocijsko turnejo. Le - ta se začne 03. decembra 2005 v Slovenj Gradcu (PTC Katica) in se nadaljuje po Sloveniji in na tujem.

Konec junija 2006 skupina praznuje svoj deseti rojstni dan in za to priložnost pripravi koncert z nemško "psyhodelic space-rock" zasedbo Noetics iz Hannovra.

Sledi gostovanje na Nizozemskem, kamor se 9. julija 2006 za en teden odpravljajo na delovni dopust proslavljat deseto obletnico druženja in delovanja ter ustvarjat nove ideje! Worshop na CvA.

Leto 2007 je bilo namenjeno ustvarjanju novega programa za novo ploščo ter predstavitvam na pomembnih festivalih doma in po Evropi. Datumi koncertov si sledijo od februarja do septembra 2007.

V maju 2008 Jazoo izda 3. studijski album - "Detached", ter ga s ponosom predstavlja po Sloveniji in v tujini. Prva premiera albuma se zgodi na Ravnah na Koroškem, v Ljubljani in v Postojni, takoj zatem pa se Jazoo na povabilo organizatorjev zopet odpravi na turnejo v Grčijo. Glavni del promocijske turneje se prestavi na jesen 2008.

Aktualna 5-članska zasedba: Enos Kugler (bobni) ; Nejc Haberman (bass) ; Stare Katja (flavta, vokal, tolkala) ; Matjaž Mlakar (saksofoni, flavta, vokal) ; Tomaž Pačnik (klaviature, harmonika, elektronika)

Web: http://www.myspace.com/jazoo


Jazoo - On Time
Membrane Records, 2002, CD

Jazoo - Retro Future
Membrane Records, 2005, CD

Jazoo - Detached
Membrane Records, 2008, CD

Jazoo - "Detached" (Membrane Records, 2008, CD), Tracklisting: 01. Vöcklabruck pojdi / 02. Month of Sundays pojdi / 03. Ballerina pojdi / 04. Dawn Mirage pojdi / 05. Brown and Yellow Thoughts pojdi / 06. Timeliness (MM) pojdi / 07. Forgive Me

JAZOO - Timeliness (Izštekani)

Autor:
Dragutin Matošević
Tuzla, Bosna i Hercegovina
info@barikada.comDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -