Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Dr Stjepan Stipica Kalogjera
Zagreb, Hrvatska

Dr Stjepan Stipica Kalogjera
Sažeta muzička biografija

Dr Stjepan Stipica Kalogjera, skladatelj, aranžer, dirigent i producent, rođen je u Beogradu 24. svibnja 1934. godine. Glazbom se bavi od svoje šeste godine. Prvi instrument mu je bila violina, a kasnije truba i glasovir. Pohađa Glazbenu školu pri zagrebačkom Konzervatoriju od 1948. do 1952. godine, kada upisuje studij medicine na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, gdje je diplomirao 1962. godine. U međuvremenu intenzivno se bavi zabavnom glazbom svirajući u raznim sastavima.

Nakon jednogodišnje turneje po Njemačkoj i Francuskoj, 1957/1958. godine, postaje članom Plesnog orkestra Radio Zagreba kao trubač, a kasnije kao klavijaturista, te na kraju producent. Od 1958. godine počinje skladati zabavane melodije, te piše prvi aranžman za veliki orkestar. Napisao je preko 4000 aranžmana za različite sastave (od comboa do simfonijskog orkestra). Sudionik je mnogih festivala, te dobitnik mnogobrojnih nagrada za skladbe i aranžmane. Surađivao je sa mnogim vrhunskim skladateljima i pjevačima.

Autor je glazbe za dva mjuzikla ("O'Kaj" i "Kaj2O") koji su s uspjehom izvođeni u zagrebačkom kazalištu "Komedija". Pisao je glazbu za crtane filmove, TV serije i dječje TV komade. Nastupio je kao dirigent i aranžer na natjecanju za Eurosong 1995. (sa grupom Magazin) i 1998. godine (s Danijelom).

Dvostruki je dobitnik godišnje diskografske nagrade Porin: 1993. kao najbolji aranžer ("Cesarica") i zajedno s Arsenom Dedićem kao najbolji producent (album "Tihi obrt"), te 1998. godine, također kao najbolji producent, s Arsenom Dedićem (album "Ministarstvo").

Na festivalu zabavne glazbe u Splitu djeluje od početka, prvih godina kao skladatelj i aranžer, a 80-tih godina kao šef dirigent. Živi u Zagrebu. Poznatije pjesme: "Ča je bilo tega više ni", "Vino i gitare", "Bit' ćeš uvijek moja", "Ponoćno sunce", "Tvojih pola sata" itd.

Premijera mjuzikla "O'Kaj" bila je 14.05.1974. godine i bila je 271 izvedba u Kazalištu Komedija.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -