Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Arhiva 260

  Banja Luka (BiH) - Banja Luka Rock Open Air 2011.

Festival Banja Luka Rock Open Air 2011, treci po redu, odrzat ce se 23, 24. i 25. juna 2011. godine u prostoru Tvrdjave "Kastel". Vec od prvog BL ROA, na kojem su gostovali svjetski velikani Uriah Heep, BC Sweet, Atomsko sklonište i Divlje jagode, festival zauzima znacajno mjesto medju rock festivalima u Evropi. Mick Box, Zele Lipovaca, Bruno Langer, Stefan Anowski, Ljubiša Racic i ostali ucesnici, slozili su se da je Banja Luka Rock Open Air najbolji rock festival na Balkanu. Na prva dva festivala gostovalo je preko 35 bendova, pored vec navedenih, nastupili su Shadowside (Brazil), Pi Experience (Venecuela), Linaffair (A), Myland (I), Ritam nereda (SRB), Kraljevski apartman (SRB), Osmi putnik (HR), Irina & Storm BiH), Formula 4 (D), Quo (D) i drugi. Ucesnici BL ROA 2011 dolaze iz 17 zemalja. 23.06.2011. nastupaju: Pasiv (BiH), Geminus (D), Edge of Silinty (NL), Regardless of Me (I), Shadowside (Brazil)... 24.06.2011. nastupaju: drugoplasirani Demo bend sa takmicenja Demo top llista BL ROA, Crossroad Blues Band (MK), Lunaffair (A), Nevergreen (H / SRB), Jurica Padjen & Aerodrom (HR), Green.Frog.Feet. (D), Smash Hit Combo (F). 25.06.2011. nastupaju: prvoplasirani Demo bend sa takmicenja Demo top lista BL ROA, Kiss Forever (H), Thunderbolt (N), Myland (I), Kraljevski apartman (SRB), Heaven Rain (BiH)... Festival svojim gostima pruza besplatan kamping na obali Vrbasa. Novo na BL ROA 2011 je workshop koji ce se odrzati svakog dana festivala. Teme workshopa ce biti objavljenje na web stranicama festivala www.blrockopen.com . Najavljena je i promocija knjige "Muzika je moja religija", knjizevnice Daliborke Kiš Juzbaša. Druga dva dana workshopa bice posvecena prezentacijama muzickih instrumenata i integraciji mladih ljudi u Evropskoj Uniji. Za sva tri dana festivala priprema se izlozba fotografija i video spotova sa prethodna dva festivala. Karte se u ovom trenutku mogu kupiti on-line preko web stranice festivala, www.blrockopen.com, a od februara 2011. ce se moci kupiti sirom BiH i regije.

 Autor: Boško Beuk, Banja Luka, BiH.
  Radio Zagreb, 2. program (HR) - HR demo klub (Natjecaj za demo izvodjace)

Foto: Dragutin MatosevicOtvoren je Natjecaj sa zanimljivim takmicenjem, promocijom na Hrvatskom radiju i glavnom nagradom - snimanjem albuma i glazbenom opremom! Na press konferenciji odrzanoj 21. XII 2010., u zagrebackom klubu "Hard Place" (Šubiceva 55, na "Kvatricu"), predstavljen je projekt 'HR demo klub' koji je po svojim karakteristikama jedan od najsadrzajnijih programa za demo izvodjace u Hrvatskoj. Projekat je predstavio Zeljko Mesar, voditelj sa Hrvatskog radija, a njegovi sugovornici bili su Gordan Penava Pišta (na slici), Martina Valencic (voditeljica radio emisije 'HR demo klub', Radio Zagreb, 2. program), Adonis Dokuzovic i Siniša Bizovic. Projekt je baziran na klasicnom natjecateljskom sistemu kojeg ce procjenjivati strucni ziri. Na Natjecaj se mogu prijaviti svi demo izvodjaci koji do sada nisu objavili nikakav sluzbeni (profesionalni) nosac zvuka. Za sada, na Natjecaj se mogu prijaviti samo autori s podrucja Hrvatske, bez obzira na glazbeni zanr i stil kojeg predstavljaju (rock, pop, jazz, hip-hop, ethno...). Od pristiglih prijava, svake srijede, u Klubu "Hard Place" nastupiti ce po 3 izvodjaca, a jedan od njih ce, po misljenju zirija, biti proglasen pobjednikom koji ce ponovno nastupiti u tzv. 'malom finalu', zadnjeg tjedna u mjesecu, sa jos dva pobjednicka izvodjaca istog mjeseca. I tako iz mjeseca u mjesec, ovo takmicenje ce iznjedriti 10 mjesecnih pobjednika koji ce nastupiti u 'velikom finalu', u Klubu "Boogaloo" u Zagrebu. Paralelno sa nastupima u Klubu "Hard Place", od 05.01.2011. starta emisija Hrvatskog radio Zagreba, 2. program, 'HR demo klub', gdje ce isti izvodjaci biti predstavljeni, a slusatelji ce sistemom glasanja (telefonom ili e-mail porukama), odabrati svojeg favorita. U velikom finalu ce nastupiti izvodjaci koje je odabrao strucni ziri i koji su tijekom godine sakupili najveci broj glasova, a pobjednika ocekuje bogata nagrada: snimanje albuma u studijima Hrvatskog radija ; izdavanje albuma u suradnji sa etiketom "Spona Records" ; glazbena oprema "Mega muzike Fender" ; samostalni koncert u Klubu "Hard Place" Zagreb. Uvjeti za natjecaj 'HR demo klub' su sljedeci: 1. Pravo sudjelovanja imaju svi demo izvodjaci s podrucja Republike Hrvatske koji do prijave na natjecaj nemaju sluzbeno diskografsko izdanje ; 2. Za sudjelovanje je potrebno poslati probnu (demo) snimku sa iskljucivo 3 autorske pjesme u mp3 formatu. Obrade se nece uzimati u obzir. Uz to, potrebno je priloziti kracu biografiju i kontakt sastava ; 3. Ako su poslane vise od tri pjesme, ziri ce slusati samo prve tri ; 4. Ziri ce na osnovu preslusanih demo snimaka izabrati izvodjace koji ce sudjelovati u emisiji 'HR demo klub' Hrvatskog radija, te nastupati uzivo u Klubu "Hard Place" u Zagrebu. E-mail na kojeg saljete svoje demo snimke je hrdemoklub@gmail.com .

 Autor: Vladimir Horvat Horvi, Zagreb, Hrvatska.
  Sanel Redzic (BiH / D) - Aktivnosti

Tuzlanski gitarista Sanel Redzic osvojio je trece mjesto na svjetskom takmicenju koje je decembra 2010. godine odrzano u Kalkuti u Indiji. Redzic je trecu nagradu osvojio na otvorenom medjunarodnom takmicenju u kojem je sudjelovalo 78 klasicnih gitarista iz cijelog svijeta. Prvo mjesto osvojio je Andras Csaki iz Madjarske, dok je Ukrajinac Marko Topci bio drugi. Pored takmicenja, u Kalkuti je odrzan i festival na kojem je nastupio jos jedan bh. gitarista - Denis Azabagic koji je odrzao dva koncerta. Abazagic i Redzic samo su neki od brojnih uspjesnih muzicara koji su skolovanje zapoceli u Tuzli, u klasi cijenjenog pedagoga i profesora Predraga Stankovica. Zahvaljujuci brojnim osvojenim priznanjima, a ovo posljednje je 15. medjunarodno priznanje koje je osvojio do sada, Redzica 2011. godine ocekuje veliki broj koncerata u Evropi, a trece mjesto na takmicenju u Indiji donijet ce mu u 2011. godini koncerte u Nju Delhiju, Kalkuti, Mumbaiju i drugim indijskim gradovima. "Vrlo sam sretan. Biti treci od 78 gitarista za mene je veliki uspjeh. Ovo mi je za sada najdraza nagrada jer je konkurencija bila najteza od svih mojih dosadasnjih takmicenja", kaze Redzic. Spomenimo jos da je Redzic novembra 2010. osvojio prvo mjesto na takmicenju "Scharpach", odrzanom u njemackom gradu Oberhausenu. Inace, u 2010. godini, tuzlanski je gitarista odrzao vise od 20 koncerata u Španiji, Njemackoj, Ceškoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Poljskoj, Holandiji i Srbiji. Redzic je trenutno na zavrsnoj godini studija u Weimaru, u Njemackoj. Svoj prvi CD objavio je u svojoj sedamnaestoj godini, u produkciji Izdavacke kuce "Gramofon", Sarajevo. Na albumu iz 2007. godine objavljene su kompozicije Scarlattija, Mertza, Domeniconija i Dyensa. Novi Redzicev album bit ce objavljen 2011. godine, takodjer za "Gramofon".

 Autor: Djana Karavdic, Sarajevo, BiH.
  Šimun Matišic Trio (HR) - Jazz Nocturno (CD)

"Cetrnaestogodišnji djecarac? Ma ne, to nije moguce!", napisao je Davor Hrvoj u svom predgovoru za album prvijenac Šimun Matišic Trija pod nazivom "Jazz Nocturno" (Croatia Records, 2010.). Šimun Matišic Trio cine tri izuzetna virtuoza - Šimun Matišic koji svira vibrafon i marimbu, Juraj Vrandecic na kontrabasu i Mate Matišic na gitari. Album "Jazz Nocturno" donosi zanimljiv spoj klasike i jazza. Slusajuci izvedbu djela "Nocturno in F-minor" Frederica Chopina i "Danse Norvege" Edvarda Griega, moze se prepoznati klasicna naobrazba mladog umjetnika. Ali i u klasici se Šimun Matišic igra s raznim varijacijama, pa je tako autor aranzmana za Chopinovu skladbu. Šimun Matišic na ovom albumu pokazuje i svoju multitalentiranost - skupa sa svojim ocem napisao je skladbu "Marimba funk". Na albumu se jos nalaze skladbe americkog jazz skladatelja Pata Methenyja "Travels" i "Question and Answer", "Afro Blue" Mongoa Santamarie, koju su snimili mnogi etablirani glazbenici, "Air Mail Service" trojca Benny Goodman, Charlie Christian, Jimmy Mundy, "Bag's Groove" vibrafonista Milta Jacksona, "Nanananaaa Funk" koju su napisali Šimunov otac Mate Matišic i proslavljeni dirigent iz Hrvatske, Alan Bjelinski, a album zatvara skladba "Green Lobster Dream" hrvatskog skladatelja, najznacajnije hrvatske jazz licnosti, Boška Petrovica. Šimun Matišic, iznimno talentirani mladi glazbenik, predstavlja svijetlu buducnost hrvatske klasicne i jazz glazbe.

 Autor: Nikolina Mazalin, Zagreb, Hrvatska.
  Zeljko Peter Grilec (BiH / UK) - Kratka biografija (+ video)

Zeljko Peter Grilec rodjen je u Osijeku, Hrvatska, 27.06.1950. godine. Sa sest mjeseci zivota, pocinje zivjeti u Sarajevu i tu je ostao sve do 1994. godine. U Sarajevu je zavrsio Nizu muzicku skolu (violina, a usput i klavir). Srednju muzicku skolu je takodjer pohadjao u Sarajevu, a nakon nje i Muzicku akademiju u Sarajevu. Diplomirao je 1976. godine. Rani period njegovog muzickog djelovanja vezan je za sarajevski Vokalno instrumentalni sastav (VIS) Ferali. Poslije odlazi u sarajevsku grupu Mobi Dick. Prelazi potom u grupu Combo. Ta grupa je snimila oko desetak kompozicija za arhiv Radio Sarajeva. Radio je i za Radio Sarajevo, komponovao je za Big band Radio Sarajeva i za jos mnoge druge pjevace. Duzi period je radio sa Farukom Jazicem. Snimili su singl plocu sa kompozicijom, "Ne klepeci nanulama", u zabavnom aranzmanu. Nakon toga je uradjen i LP (long play) za Faruka Jazica. Poslije je osnovao Orkestar Zeljka Grileca koji djelovao je sve do 90-tih godina, do pred sami rat. Od 1994. godine zivi i radi u Engleskoj. Tu radi kao bar pijanista i svirao je u par engleskih grupa i to iskljucivo jazz standarde. Inace, radi i sa par engleskih vokalnih solistica. Svirao je u cijeloj Engleskoj, na najvecim proslavama - partijima. Kod kuce ima mali muzicki studio, pravi snimke (matrice), radi instrumentalnu glazbu raznih zanrova. Povremeno ide u Kanadu, Ameriku, gdje svira sa svojim prijateljima - Kanadjanima i Amerikancima. Upozna je mnoge velike licnosti iz svjetskog muzickog businessa kao sto su - Rick Wakeman (Yes), cuveni klavijaturista, Cliff Richard, Hank Marvin, Harriet Ziegel, George Hall... i mnoge druge. U Engleskoj je pohadjao razne muzicke kurseve - od aranziranja, harmoniziranja, itd... I dan danas je aktivan muzicar.

 Autor: Dragutin Matoševic, Tuzla, BiH.
  Zagreb (HR) - Zimske glazbene radionice

Poceo je upis na Zimske glazbene radionice - Zagreb!!! Glasovir - prof. Ð. Tikvica i prof. O. Cinkoburova ; violina - prof. N. Merle ; pjevanje - prof. L. H. Dunjko ; klarinet - prof. D. Reba ; truba - prof. M. Zokic ; flauta - prof. R. Penezic. Radionice ce se odrzavati od 04. do 09.01.2011. godine. Zainteresovani kandidati treba da se jave na tel. br. 00 385 1 2408 709 ili na mob. br. 00 385 91 2408 709 (Jura). Organizator radionica je "Medjunarodna ljetna glazbena škola - Pucišca", koja ove godine biljezi 15 godina postojanja. Web: www.music-school-pucisca.com .

 Autor: Vesna Vrandecic, Zagreb, Hrvatska.
  Emir & Frozen Camels feat. Danny Shepard (BiH / USA) - Santa Claus is coming to town

Stara i vec tradicionalna americka bozicna pjesma, "Santa Claus is coming to town" (Djeda Mraz dolazi u grad), vec neko vrijeme ima i svoju "frozencamelsovsku" verziju. Ovaj put se radi o malo mracnijoj "bluesy" verziji u izvodjenju Emira i njegovog benda, kojima je svesrdnu pomoc pruzio americki blueser, Danny Shepard, sa "smrznutim kamilama" vec saradjivao na albumima "San", "Znam" i "No pasaran", a saradjivao je i sa legendarnim americkim blueserom, B. B. Kingom. Ideja o neobicnoj obradi ove, u biti djecije pjesme, dogodila se prilikom Emirovog citanja originalnog teksta pjesme: "Ucinilo mi se da originalna muzika uopce ne prati samu suštinu teksta. Dok je tekst prepun nekih crnih i dark dijelova tipa 'moraš biti dobar, pazi ovo, pazi ono...', jer Big Brother Santa vidi i cuje sve, muzika je u nekom happy veselica fazonu. Pomislih, hajde da cujem kako bi to zazvucalo da i muzika prati feeling teksta. I eto, to je sad to." Odrastajuci u vremenu kada je Santa Claus bio Djed Mraz, Emir u englesko-domacem tekstu ne zapostavlja ni jednog od "njih dvojice". Uz gore pomenute, Emira Bukovicu i Danny Sheparda, pjesmu sviraju i ostale dvije americke "smrznute kamile" - bubnjar Darrell Nutt i basist AC/DC-jevac, Cliff Williams. Pjesma je snimljena u "Definition Media" studiju na Floridi, a reziju video spota potpisuje hrvatski reziser, Darko Drinovac. Dakle, pazite se - Djed Mraz dolazi u grad!

 Autor: Emir Bukovica, Sarajevo, BiH.
  The Tide (SLO) - Kings Of The Hill (CD + video)

Foto: Aljosa KorencanNovi album slovenacke grupe The Tide, "Kings Of The Hill", predstavlja je kao samostalnu i pouzdanu grupu koja se ne pokorava trenutnim trendovima, nego ipak slijedi svoju vlastitu pricu. Zasto su onda bas oni Kraljevi? Zato jer zaista rade to sto zele, jer vjeruju u sebe i nisu postali tek dio glazbene industrije. Iza njih stoji i inovativna ekipa koja sa originalnim pristupom smjelo prelazi granice prosjecnosti. The Tide su izdali beskonacan broj unikatnih albuma. Naime, grupa The Tide je svoj novi album, "Kings Of The Hill", izdala sa beskonacnim brojem unikatnih omota! Na njihovoj Internet stranici, moze svako, bez placanja, oblikovati svoj unikatan omot njihovog novog albuma, te ga podijeliti sa ostalim svijetom ili objaviti, npr. na Facebooku. Ako bi htjeli imati primjerak tog albuma, kojeg ste sami oblikovali, mozete ga naruciti preko njihove Internet trgovine i tako cete putem poste dobiti potpuno originalan, tzv. "digi pack" omot sa vasim osobnim dizajnom i prilozenim albumom. Preko Interneta mozete, pored albuma, naruciti i poster, majcu, broseve, itd. takodjer oblikovane na vas unikatan nacin. Novi album grupe The Tide, "Kings Of The Hill", kao i njegove prethodnike - "Love & Trust" (2006) i "Izštekani - Live & Clean" (2008), mozete putem njihove Internet stranice potpuno besplatno prenijeti (download) na svoj osobni kompjuter! The Tide su: Tomaz Štular - vokal ; Drejc Pogacnik - klavijature, piano, prateci vokal ; Janez Šter - gitara, prateci vokal ; Dejan Osterman - bas gitara, prateci vokal ; Martin Pogacnik - bubnjevi. Kontakt osoba: Bill Kapelj / e-mail: bill_kapelj@yahoo.com / GSM: 00 386 40 667 040 . Web linkovi za vise informacija: www.thetide.si / www.myspace.com/thetideone .

 Autor: Bill Kapelj, Ljubljana, Slovenija.
  KPS (SRB) - Ni ovoliko nismo zasluzili (CD)

Tekstopisac Luka Petrik je sa svojim KPS bendom, na CD-u "Ni ovoliko nismo zasluzili", u pankoidnom i svevremenskom maniru poentirao sledecim manifestom: "Drzali ste se za ruke / Pevali ste svi u glas / Istom drugu ste se kleli / Racunajte na nas / Pravili ste inostranstvo / Iskaljivali ste bes / A ja da zamislim zivot / U ritmu muzike za ples / Bice opet rokenrola / Kad ne bude Riblje corbe / Kad ne bude više Jure i Caneta i Kikija i Gileta i Brege / Nekom penziju od maja / Nekom venac preko slike / U aleju velikana / Svi bez razlike / Vi ste putovali svetom / Prelazili granice / Videlo vam dupe puta i mora i piste / Zeleznicke stanice / Vi ste jahali svoj talas / Pratili ste svoju struju / Vi ste svi slušali pesmu / A mi slušamo oluju / Sad odavno polu-mrtav / S 34 albuma / Gledaš kako jedno govno / Jede 200000 / Bice opet rokenrola / Kad ne bude Riblje corbe / Kad ne bude više Caneta i Kikija i Gileta i Jure i Brege / Nekom penziju od maja / Nekom venac preko slike / U aleju velikana svi bez razlike / Bice opet rokenrola kad ne bude Riblje corbe / Kad ne bude više Pušenja, Pilota, Filma, Regine i Fosila / Nekom penziju od maja / Nekom venac preko slike / U aleju velikana / Svi bez razlike". Cini mi se da je mnogo toga u ovom "Manifestu", receno. Za free download ovog albuma klikni ovdje.

 Autor: Milan B. Popovic, Beograd, Srbija.
  Simone (USA) - Kcerka Nine Simone u Rovinju (31.12.2010.)

U sklopu ekskluzivnog doceka Nove godine u rovinjskom Hotelu "Monte Mulini", 31.12.2010. godine, po prvi puta u Hrvatskoj, nastupit ce americka pjevacica Simone, kcer glazbene ikone i legende Nine Simone. Tijekom karijere Simone je razvila uzbudljiv i raznolik repertoar popa, soula, rocka, jazza i funka, a moze se pohvaliti zivotopisom koji ukljucuje nastupe diljem svijeta i glavne uloge na Broadwayu u uspjesnim mjuziklima kao sto su "Rent" i "Aida". Slovi kao multitalentirana pjevacica i autorica, a postaje poznata po impresivnim glasovnim mogucnostima, lirskoj interpretaciji i dubokom razumijevanju glazbe. S bogatim naslijedjem i ogromnim postignucima, te statusom zvijezde Broadwaya i vrhunske live izvodjacice, Simone je na tragu da postane jedna od najuspjesnijih pjevacica. Godine 2008. izdaje "Simone On Simone", big band album posvecen majci, s kojim postize zapazeni uspjeh. Album donosi jedanaest pjesama iz repertoara Nine Simone, medju kojima se nalaze i obrade klasika "Feeling Good", "Black Is The Color Of My True Love's Hair", "Work Song", "(You'll) Go To Hell" i swing verzije pjesama "Love Me Or Leave Me" i Duke Ellingtonove "Gal From Joe's". Na svom prvijencu ostvaruje suradnju s poznatim producentom Bobom Beldenom koji je u svojoj karijeri suradjivao s velikim glazbenim imenima, medju ostalima i s Herbiem Hancockom, Cassandrom Wilson, Stingom i Chick Coreaom. Kao predgrupa Simone, nastupit ce hrvatski peteroclani jazz sastav Soul Station kojeg cine: Ivana Starcevic (vokal), Ante Gelo (jazz gitara), Zvjezdan Ruzic (klavir), Tihomir Hojsar (kontrabas), Borna Šercar (bubanj). Web: www.simonesworld.com .

 Autor: Ana Mikin, Zagreb, Hrvatska.
  Jazoo (SLO) - Portret (+ video)

Jazoo je Jam Band / Nu-Jazz / Roots Music band - Slovenj Gradec, Slovenija. V prvih sestih letih delovanja se posveca komponiranju lastne instrumentalne glasbe, klubskemu in festivalskemu koncertiranju po Sloveniji ter sodelovanju (predskupina) z razlicnimi znanimi glasbeniki (Avtomobili, Lacni Franz, Skunk Funk, Josipa Lisac...). Leta 2001 gre skupina v studio in posname svojo prvo zgoscenko, "On Time" (Membrane Records, 2002, CD). Z albumom in koncerti si prisluzijo nominacijo za nagrado "Bumerang" v kategoriji "Vzig 2003" in v konkurenci zasedb Elevators in Terra Folk, ki tudi prejme nagrado. Leto 2004 je namenjeno nastajanju in aranziranju novih skladb ter snemanju druge plosce, z naslovom "Retro Future" (Membrane Records, 2005, CD). Album je nastajal v studiu "R.S.L." (Novo Mesto) ter v domacem studiu "SG8 (SoundGate)" v Slovenj Gradcu. V maju 2008 Jazoo izda 3. studijski album - "Detached" (Membrane Records, 2008, CD ), ter ga s ponosom predstavlja po Sloveniji in v tujini. Aktualna 5-clanska zasedba: Enos Kugler (bobni) ; Nejc Haberman (bass) ; Stare Katja (flavta, vokal, tolkala) ; Matjaz Mlakar (saksofoni, flavta, vokal) ; Tomaz Pacnik (klaviature, harmonika, elektronika). Web: www.myspace.com/jazoo .

 Autor: Dragutin Matoševic, Tuzla, BiH.
  Markiz (HR) - Nas (Singl)

Pozitivne recenzije i visoke ocjene debitantskog albuma "Savršeni svijet" (Croatia Records, 2010.) od strane kriticara (Zlatko Gall, "Slobodna Dalmacija" ; Dubravko Jagatic, "T portal" ; Marko Podrug, "Dnevnik.hr"), odlicna su potvrda kvalitete mladom bendu Markiz. Da se nametnuo kao jedan od originalnijih i najkvalitetnijih medju mladim bendovima, bilo je jasno vec nakon prvog singla, "Naivac". Progovarajuci o krizi drustva i svakodnevnim problemima, kroz snazne tekstove koje donosi mocan vokal pjevacice Red (iliti Ines Mlinaric - Stakic), Markiz je dokazao svoju vrijednost, a opceprihvacenost njihova prva dva singla - "Naivac" i "Grad" - samo su dodatni vjetar u ledja bendu kojeg jedva cekamo cuti uzivo na hrvatskoj klupskoj sceni. Za novi, treci po redu singl, odabrana je pjesma "Nas" cije je uvodne taktove publika vec upoznala kroz jingle na "Otvorenom radiju". Pjesmu "Nas", kao i vecinu ostalih na albumu, potpisuju Andrej Babic (glazba i tekst) i Denyken (aranzman). Pjesma je ljubavne tematike, te je jedna od najljepsih pjesama na albumu kroz koju se provlaci prepoznatljivi solo na gitari. Za pjesmu "Nas", uskoro krece i snimanje video spota.

 Autor: Klaudija Cular, Zagreb, Hrvatska.
World Of Music
World Of Music
Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -