Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

GRETTA
Stepenice - EP (Spona 2006)


Gretta
Stepenice - EP
Spona 2006

Ovaj friški zagrebački rock kvartet koji postoji nešto više od dvije godine, nametnuo se odličnim svirkama uživo (nedavno su svirali u klubu "Time"), te su nedavno objavili i svoj prvi diskografski nosač zvuka - EP "Stepenice" - sa četiri kompozicije.

Sastav koji čine: Hrvoje Medanić (gitara), Tomislav Čubek (vokal i gitara), Toma Vičev (bas) i Igor Nađ (bubnjevi). Ovdje se predstavljaju kao virtuozni rock band u kojem glazbenu vodeću riječ čini odličan melodiozni bas gitarist i koncizan gitarist koji podjednako dobro korespondiraju u teritoriju funky ritmova, prostornog ambijenta i čvrstih rock riffova. Tekstovi su im na hrvatskom jeziku, a sve četiri skladbe odlikuju se samom prvoligaškom komercijalnom loptom pogodnom za radiofonijom.

Tematski su u vodama vlastitih opsesija (uglavnom, emocije i impresije), te se vrlo dobro mogu porediti sa zvukovno-slikovnim strukturama - EKV, Laufera, Vatre, Adastre, Angelusa i Ramireza. Uz nekoliko gostiju, na skladbama "Dugo" i "Vrijeme nas mijenja" (Stanislav Kovačić - čelo, Ozren Čorković - truba, Petar Tepšić - trombon, Goran Jurković - sax i Mario Kovač - klavijature), te odličnu produkciju Hrvoje Prskala, od Grette se ovih dana treba očekivati i debitantski album koji po najavama treba imati 11 naslova.

Budući da sam ih nedavno gledao uživo, osobno vjerujem da se radi o vrlo profinjenom albumu koji će se vrlo brzo nametnuti kao hvale vrijedan domaći (hrvatski) rock album o čemu dovoljno govori i činjenica da iza svega stoji veliki glazbeni strateg - Siniša Bizović.
Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -