Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage

ROCK OTOČEC 2004
BACK STAGE VIEW
OTOČEC OB KRKI - SLOVENIJA, 09. - 11.07.2004. godine



 
Nakon višemjesečnih uspješnih pregovora sa "Krka Zdravilišče", organizator Festivala Rock Otočec je konačno uspio dovesti festival u idilično okruženje pokraj grada Otočec ob Krki.

Ovoga puta je organizator ponovo tradicionalni Franci Kek i "Festival Novo Mesto" koji je prošle godine imao samo status savjetodavca (prava na festival Rock Otočec 2003 bio je ustupljen "Zavodu K6/4". - op. a.). Po Sloveniji, Hrvatskoj i Italiji održani su predizbori neafirmiranih grupa za nastup na RO 2004. Unatrag četiri godine kroz ovakove predizbore za nastup na Rock Otočcu prošlo je više od 700 mladih grupa, a do sada je Rock Otočec ugostio mnoge svijetske zvijezde kao napr.; Fun Lovin' Criminals, Living Colour, Asian Dub Foundation, Dog Eat Dog, Liquido, Henry Rollins Band, Apocalyptica, Calexico, Chumbawamba, Stereo MC's, Fishbone, Primal Fear, Fundamental...

Ovogodišnji RO 2004 je svoj program bazirao na gotovo isključivo slovenskim grupama (osim grupa Hladno pivo i Zabranjeno pušenje iz Hrvatske kao i demo grupe iz predizbora Tranzistor i Clone Age, isto tako iz Hrvatske, te Plebs iz Italije), te na zaista više nego idiličnoj atmosferi festivala. Ova formula se pokazala više nego uspješna jer je ovogodišnji RO 2004 posjetilo oko 15.000 ljudi!

Na main stageu su se izmjenjivali;

petak - 09.07.2004. godine, od 19.00 sati pa do 02.00 sata poslje ponoći; Bobnars United, Miss. Bee, D-Fact, Noctiferia, Dan D, Zaklonišče prepeva & Elvis J. Kurtovich, Zabranjeno pušenje i Zablujena generacija, a u

subotu - 10.07.2004. godine, od 18.05 sati pa do 02.00 sata poslje ponoći; Big Surffing Elephanto, Mazoo, Spericube, Plebs, Moveknowledgement, Slon in sadež, Zoran Predin, Big foot mama, Šank rock i Res Nullius, te u

nedjelju - 11.07.2004. godine, od 17.40 sati do 01.00 sat poslje ponoći; Legeres, Clone Age, Tranzistor, Stillborn, Naio Ssaion, Katalena, Zmelkoow, Hladno pivo i Elvis Jackson.

Izgleda da su ove godine svi izvođači bili u svom nastupnom terminu zvijezde jer se za niti jedan band ne može reći da je loše svirao ili loše zvučao (o ukusima ne raspravljam), iako ne mogu a da ne spomenem simpatičan nastup Plebs (Italija), siguran nastup mladog demo benda Tranzistor (Hrvatska), tradicionalno odličnog Zorana Predina, žestoke Res Nullius, iznenađujuće dobre Slon in sadež - za koje sam mislio da znaju samo glumiti. Ako, pak, trebam birati one koji su me najviše oduševili pravom rock svirkom - onda bih se odlučio za veterane, Šank rock, te za mladi i inovativni bend Naio Ssaion, pred kojima je internacionalna karijera (nedavno su svirali sa Lenny Krawitzem, a uskoro će biti predgrupa Pink).

Za najzabavniji kraj festivala pobrinuli su se iskusni Elvis Jackson koji su na stage postavili kuhara sa svom opremom koji je u toku njihovog koncerta kuhao i plesao, te svoje savršeno spremljene njoke djelio oduševljenim posjetiteljima.

Iako neki zamjeraju stalno ponavljanoj ideji kupanja u blatu na festivalu - činjenica je da posjetitelji iz godine u godinu (doslovno!) baš najviše uživaju u tim aktivnostima, a dobra glazba i druženje tada postaju marginalni dio ovog festivala. Lijepo je bilo vidjeti zadovoljne izraze blatnih mladih lica, te jedinstveni osjećaj slobode koja ih prožima. Blato na RO nezamjenjiv je dio ovog festivala, pa iako treba svake godine dodavati nove sadržaje, mislim da je upravo ta jednostavnost blata ono što bi uvijek trebalo ostati kao zaštitni znak ovog festivala poznatog (ne bez razloga) i pod nazivom kao "Europski Woodstock".

Na kraju ove idile, nakon završnog tradicionalnog vatrometa, nakon himne RO - Franci Kek je obećao prisutnima "...na istom mjestu i slijedeće godine... i ponovo se vidimo u raju! Na Rock Otočcu!).

Više fotografija možete pogledati na službenim stranicama www.rock-otocec.com ili www.kurtyslo.com koje će biti ažurirane za nekoliko dana!



Prilog i fotografije:

Autor:

Darko Budna
Koprivnica, Hrvatska
darko.budna@kc.htnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -