Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

 TAKSIRAT 6
Skoplje,  Makedonija, od 04. do 11.12.2004. godine

Festival Taksirat 6 zapoceo je tradicionalnim LOSER FESTOM - 04.12.2004. godine, u subotu u 20 sati, nastupom demo grupa: Timesand (Skoplje / Kumanovo), Crimson Sunrise (Skoplje), Pampers (Bitola), Min Mashin (Bugojno), Three Minutes In The Rain (Bitola), Adrenalin (Veles) i Ska Ringispil (Novi Sad) koje su ujedno bile i pobjednici jer je ova vecer na Taksirat festivalu jedina od natjecateljskih veceri.

Nastavak je uslijedio drugi dan na tzv. METALMANIJI gdje su svoje samostalne koncerte odrzali, vec poznati i momentalno najperspektivniji mladi makedonski metal band - Siniac, te Rotting Christ iz Grcke.

Treci dan festivala Taksirat 6 nazvan je HIP-HOP-RAP, a nastupili su: Da Daka Nakot, Rabotam Na Slucajot, Striktno Tvrdi Rimi, Mal Golem Covek, Legijata i specijalni gosti Vido, Buntovnikot Kemp, Urbana Dimenzija, Hramot Na Hip-Hopot.

Nakon hip-hop-rap veceri uslijedila je tzv. PANKODRAMA na kojoj su svirali: Two Sides, Parketi, Losi Deca, Ci-Ki-Liki-Tu-a.

U srijedu, 08.12.2004. godine odrzana je vecer pod nazivom IZLOZBA NA MUZIKA (prikazani su fragmenti iz filmova), a vec slijedeci dan odrzan je The best URBAN SOUND of Makedonija koji su sacinjavali Foltin, Bel The Fish i Robotek.

Najzanimljiviji dio festivala odrzan je 11-tog, u subotu, u velikoj hali Skopskog sajma sa pocetkom u 20 sati, a pred oko 5.000 posjetitelja koncert su sa malim zakasnjenjem otvorili popularni metal band KREATOR (Njemacka). Nakon 75 minuta paklene metal euforije uslijedio je LET 3 (Hrvatska) koji su uz dobro muziciranje prikazali i svoj uobicajeni show i ekscentricnu koreografiju. Napunih sat vremena potom nastupili su mladi momci iz Turske - ATHENA. Ova grupa je bila predstavnik svoje zemlje na ovogodisnjoj Euroviziji. Za kraj, nakon autorskih pjesama koje su bile izuzetno dobro prihvacene, odsviran je i cover Should I Stay Or Should I Go.

Dolazak postarijih mnogoclanih THE WAILERS (ex original Bob Marley Band) iz Jamaike izazvao je dulju nepredvidenu «pauzu» koja je bila «ispunjena», za publiku dosadnom, prilagodavanju scene, instrumenata i zvuka. Ipak, sve se zavrsilo na opce zadovoljstvo svih prisutnih, pa su THE WAILERS-i bili burno pozdravljeni i pozivani na bis kao i svi ucesnici festivala.

Nepredvideni gubitak vremena uzrokovao je nemogucnost nastupa pobjednika Loser Festa - grupe Ska Ringispil koji su se morali zadovoljiti obecanjem da ce im biti organiziran samostalni koncert u Skoplju u najskorije vrijeme. Uskraceni su ostali i odlicni DARKWOOD DUB (Srbija i Crna Gora) koji su zbog opisanog problema morali skratiti svoj nastup jer je organizator imao dozvolu do 03.00 sata sa eventualnim «malim» korekcijama, pa je sve ipak zavrsilo oko 03.40 sati na opce zadovoljstvo organizatora i publike.

 

Autor:

Darko Budna
Koprivnica, Hrvatska
darko.budna@kc.htnet.hr


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -