Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DIRTY OLD TOWN FESTIVAL 2005
15.07.2005.-16.07.2005. / Velika kod Pozege, Hrvatska
Prilog: Darko Budna, Koprivnica, Hrvatska


Dirty Old Town Festival odrľava se 6-tu godinu za redom u dijelu nacionalnog Parka Prirode "Papuk", u blizini velickih toplica i bazena. Osim afirmiranih imena, festival svake godine pruza sansu za nastupe i mnogim mladim i neafirmiranim bandovima iz Hrvatske i susjednih zemalja bivse YU, te drugih europskih zemalja. Zastupljeni su svi urbani zanrovi glazbe ukljucujuci i DJ-e. No, Dirty Old Town Festival je prije svega urbani i pretezno alternativni rock festival. Iako bez (pre)velikih svjetskih headlinere, na Dirty Old Town Festivalu se, unatrag dvije godine, okupi oko 1500-2000 posjetitelja. Ove godine, glavni headlineri su bili uobicajeno zanimljivi i tradicionalno vizualno atraktivni Let-3 iz Rijeke, te odlicni TBF iz Splita.

Figli De Madre

Let 3

Festival je zapoceo intro nastupom nenajavljenog lokalnog cover blues sastava Loocked Green (koji je mnogo obecavao svojim godinama, ali glazbeno je bio definitivno najvece razocarenje). Potom su nastupile lokalne legende, Starvation iz Pozege, a nakon njih (ponovo) nenajavljeni - Married Boy Band. Poslje 20 sati festival su učinili zanimljivijim Red Union (SiCG). Problemi su nastali prije nastupa banda Aggressive Snail Attack iz Rijeke jer je deckima na koncert (opravdano) kasnio gitarista, no oni su se snasli i bez njega.

Atmosfera se doimala profesionalnijom nastupom iskusnih Superhiksa iz Skoplja, te nakon njih i Leta-3. Za Atheist Rap se to isto ne bi moglo reci jer se ovi momci ponasaju kao velike zvijezde, a sto zasigurno nisu, jer da bi bio prava zvijezda, ipak, trebas znati i svirati... Iako iza sebe imaju petnaestogodisnje iskustvo - kvalitetu im mogu ocijeniti sa -1! Glazba koju izvode okarakterizirao bih kao "pocetnicku glazbu" u kojoj se mjesaju razni rock stilovi, pa ne vidim razloga da nakon 15-tak godina rada zvuce tako bezlicno i rastimano i amaterski. Nonsens je sto je ovaj band, ipak, bio odlicno prihvacen od posjetitelja festivala. Dakle, iako se o ukusima ne raspravlja, neku kvalitetu bi prosjecni posjetitelj ipak trebao znati uociti... U svakom slučaju, ja sam bio jedan od sretnih kad su zavrsili svoj nastup oko 02.45 sati. Za nastvak zabave, do ranojutranjih sati, pobrinuli su se DJ-i!

Ready Killerwatt

Ready Killerwatt

Drugi dan, u subotu, festival je zapoceo necto ranije, odnosno, u 18 sati simpaticnim nastupom totalnih pocetnika po imenom The Rock Flock - benda koji sacinjavaju dvije djevojcice (gitara / vokal i bas gitara), te jedan njihov vrsnjak na bubnjevima. Svirajuci covere, ovaj band je bio ugodno iznenadjenje festivala. Nakon njih, svojih 20-tak minuta dobili su Carl Hunter iz Karlovca, pa zatim COG iz Osijeka. Ready Killerwatt iz Njemacke ucinili su festival zanimljivijim, a Debeli precjednik su sigurnim nastupom dokazali da zasluzuju status lokalnih zvijezda. Gotovo zakasnivsi, Against Me iz Floride svirali su do 21.30 sati, a nakon njih viseclani band Figli Di Madre Ignota (Italija) pokazali su pravi profesionalizam i sigurnu svirku. Iako im je glazba zanrovski odudarala od urbanog Dirty Old Town Festivalua, za ovaj band se samo moze reći - bravo!

Nastavak je usljedio u 23.00 sata nastupom agresivnog rockabilly punk banda Mad Sin (Njemacka), a headlineri dana, TBF, svoj su nastup zapoceli u ponoc. Festival su zatvorili P. O. Box iz Francuske svirajuci od 01.45 sati, pa do 02.45 sata, a za kraj, do ranog jutra - ponovo DJ-i.

Za Dirty Old Town Festival se zaista moze reci da je najspontaniji i najveci mali festival u Hrvatskoj i to zahvaljujuci entuzijazmu pokretaca i organizatora, Igora Banjanina. Keep On Rockin' Igore.


Autor teksta i fotosa:

Darko Budna
Koprivnica, Hrvatska
darko.budna@kc.htnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -