Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

TAKSIRAT 007
10. - 17. decembar 2005., Skoplje, Makedonija


U organizaciji "Lithium Recordsa" iz Skoplja, Makedonija, odrzan je tradicionalni, sedmi po redu, festival TAKSIRAT 007 koji je zapoceo 10-tog decembra 2005. godine sa visednevnim programom u MKC-u ("Mladinski kulturni center") u Skoplju.

Prvi dan odrzao se tzv. "Looser Fest" na kojem su nastupili Bad Sector (Veles), Till (Novi Sad), Kozza Nostra (Sofija), Hego (Bitola), Hard Faced (Ohrid), Novot pocetok (Skoplje), Borgoth (Skoplje) + DJ Rootboy & Friends, a najavljeni Casual Elvis (Zagreb) nisu stigli radi tehnickih problema na granici.

Destruction (D)
Disciplin A Kitschme (SCG)
Edo Maajka (BiH)

Nastavak je usljedio drugi dan, u nedjelju 11-tog, promocijom novog (drugog) albuma odlicne grupe Blla, Blla, Blla, te nastupom DJ Kirila. Ono sto je vrlo zanimljivo je cinjenica da su Blla, Blla, Blla uradili nove aranzmane i remixe nekih pjesama sa prvog albuma, a u zivo nastupaju kao trio (vokal, gitara i bubanj) pojacani semplovima.

Treci dan, 12-tog, u ponedeljak, nastupio je uobicajeno zanimljiv i uvijek dobro raspolozen Rambo Amadeus Band, a kao predgrupa svirali su Neksus iz Resena (MK).

Utorak, 13-tog, bio je rezerviran za ljubitelje grupa Azra i EKV, a pokazalo se da takovih ima mnogo u Skoplju. Ekipa iz Beograda koja ukljucuje Mikija (vokal, ritam gitara) i Cibu (bas) koja je nastupila pod nazivom Tribute To Azra i EKV od 21-23 sata izvodila je pjesme EKV, a od 23 sata do poslje ponoci izvodili su pjesme Azre. Nakon vesele veceri after party nastavio se u klubu Escape...

Srijeda, 14-tog nastupili su iskusni band Mooger Fooger i elektro Robotek & PMG Live.

Cetvrtak, 15-tog odrzana je eksplozivna ska-reggae-punk vecer. Vec nakon 45 minuta po otvorenju blagajne za prodaju karata organizator je proglasio prvi "sold out" u koncertnoj povjesti MKC dvorane !?! Vjerojatno su za ovu ekskluzivnu cinjenicu najzasluzniji popularni domaci Superhiks koji su bili headlineri veceri. Prije njih nastupili su i neiskusni band Promasena investicija (MK), te Glorijan (MK) i odlicni veterani Dza ili Bu (SCG).

EKV Tribute (SCG)
Publika na EKV Tribute (SCG)

U petak su odrzavane generalne pripreme (stage / light test, tonske probe) za finalnu vecer Taksirat 007 festivala na kojem su, u subotu 17-tog , tocno u 19 sati, svoj koncert zapoceli popularni metal band iz 80-tih Destruction (D). Tradicionalno pedantni Njemci svoj su koncert odradili vrlo profesionalno na odusevljenje prisutne metal publike. Nakon njih, tenzije u dvorani odrzavali su odlican i iskusan domaci band Foltin (izvodili pjesme: Vo Juli Bitola, Kitchmens, Ding-dong, Billy Jim, Lo-Lee-La-Too, Sexikque, Milice, I Like To Be a Horse) koji su ujedno promovirali svoj novi CD. Nakon njih, tocno u 21.30 sati svoj nastup zapoceo je Edo Maajka & Band (izvodili pjesme: Ruke, Sale, Frenkie, Svemirci, Jebo vladu, Slusaj mater, Rizik, Mater vam jebem, Prikaze) koji su definitivno odrzali najupecatljiviji performans na Festivalu.

Oko 22.30 uslijedio je nastup izuzetno glasne Disciplin A Kitschme (izvodili pjesme: Svi za mnom, Politicari & Virusi, Evil Man, Your Soul, Iza 9 brda, HBB, Oh Why, Zeleni zub, Tehnicolour Eyes, Energija), a nakon njih popularni skopski DJ Kiril Djajkovski je zabavljao prisutne sve do 01.15 sati kada se na binu popeo DJ Goldie.

Ovogodisnji Taksirat 007 moze se pohvaliti besprijekornom organizacijom kao i vise nego odlicnom main stage / back stage infrastrukturom finalne veceri u dvorani Skopskog sajma.



Tekst + fotografije:

Darko Budna
Koprivnica, Hrvatska
darko.budna@kc.htnet.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -