Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ET'NO FESTIVAL - 3. dan
KSET, Zagreb, Hrvatska
09. ozujak 2006.Afion (HR)

Afion (HR)

ET'NO FESTIVAL - 3. dan
09.03.2006. - KSET, Zagreb, Hrvatska
Nastupili: Afion (HR)

Ova treca vecer Et'no Festa bila je najposjecenija. KSET ponovno okupan znojem, vrevom i ogromnom guzvom, a Afion u najsjajnijem izdanju.

Kada sam prvi puta prisustvovao koncertu Afiona, prije tocno godinu dana, u sisackom "Ozonu", unatoc losem razglasu primjetio sam da se radi o vrsnom sastavu koji ima sve pogodnosti da se prikljuci samom vrhu hrvatske etno scene. Njihove naredne aktivnosti (objavljivanje odlicnog demo materijala i cijeli niz odrzanih koncerata) rezultirale su time da su se zahvaljujuci stalnoj medijskoj prisutnosti nametnuli kao veliko iznenadjenje. Iz koncerta u koncert neprestano se povecavao broj njihove publike da bi veceras dozivjeli status velikog banda. Naprosto, nisam mogao vjerovati kada sam usao u KSET. Dupke pun klub, ogromna guzva i paklena vrucina, a uz sve to, u garderobi vise nije bilo nikakve slobodne vjesalice, niti bilo kakvog mjesta gdje bi se mogla ostaviti suvisna odjeca.


Afion (HR)

Afion (HR)

Stoga sam bio primoran koncert promatrati iz pozadine jer je bilo nemoguce progurati se negdje u blizinu pozornice, a samo za potrebe weba nekako sam se uspio usaltati u prvi red kako bih "okinuo" nekoliko fotosa za vrijeme njihovog bisa koji je dosao nakon nekih sat i pol svirke. Danas je Afion veliki sastav koji ce sasvim sigurno dogurati do statusa pravih hrvatskih etno zvijezda, te ce vjerojatno nastupati pred tisucama posjetitelja. Na vecerasnjem repertoaru predstavili su svoj cijeli opus sa demo materijala, te su odsvirali i niz novih, jos neobjavljenih skladbi koje cekaju svoj album prvijenac. Glazbeno i sviracki su potpuno sazreli, ritam sekcija je vrlo jaka (bubnjevi i kontrabas), akusticna gitara (sargija) i flauta "filaju" melodije, a dva sjajna vokala (Lidija Dokuzovic i Marijela Bagaric) osim sto imaju dotjerane harmonijske performanse, jako dobro korespondiraju i kao frontmeni – zabavljaci koji podizu dodatni atmosferski nivo koncertne izvedbe.


Afion (HR)

Afion (HR)

Njihove skladbe su mahom vedre, a i one koje su sjetnije, tugaljive i apaticnije, samo zahvaljujuci odlicnoj glazbeno-scenskoj izvedbi, pruzaju fantasticni koncertni dekor. Na njihov nastup nema nikakvih primjedbi, dapace, sve sto se o njima ovom prilikom moze izreci jesu samo superlativi. "Baros, Barice", "Alaj, alaj Jano", "Slavuj ptico mala"... i ine kompozicije, ove veceri su dozivjele svoju kulminaciju pred mnogobrojnom publikom koja ce se sasvim sigurno u nekom vecem prostoru za nekoliko puta povecati.

Afion je vec sada postao znacajno ime hrvatske etno scene nadmasivsi Lidiju Bajuk i Dunju Knebl, te su vrlo blizu statusu Cinkusa i bivsih Vjestica. Nema sta, rodjena je nova velika estradna posast. A jos kada objave album... biti ce to prvorazredno osvjezenje. Bravo!


Tekst i fotografije:

Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hrDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -