Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

JURA STUBLIC + FILM
31.03.2006. - SKC, Beograd, SCG


JURA STUBLIC + FILM
31.03.2006. - SKC, Beograd, SCG

U organizaciji Bajaginog managera Zorana Vulovica - Vuleta i njegove agencije "Long Play", Beogradjani su imali priliku da nakon decembra 2003. godine, pogledaju u slicnom, ali ipak malo razlicitom izdanju u koncertnoj formi Juru Stublica i njegov prateci bend koji zadrzava stari naziv - FILM. Da naglasim samo jedan vazan podatak, da je tokom prosle godine ucinjen jos jedan pokusaj da se Jura Stublic + FILM dovedu u Beograd, ali je koncert bio otkazan zbog mrsave prodaje karata. Ovoga puta, poznati frontman nekada znacajnog zagrebackog novotalasnog benda, koncertnu aktivnost u Srbiji, pored koncerta u Beogradu imace i u Kragujevcu.

Sta reci o jednoj "ocekujucoj" prodaji nostalgije, i reakciji prisutnog auditorijuma. Sam nastup benda bio je znatno "celishodniji" nego sto je to slucaj bio pre dve i po godine, kada je Jura odrzao cak 3 nastupa u prepunom "Domu Omladine". Euforija oko come backa nije mogla da minimizira ocajno muziciranje prateceg benda i Jurino nesnalazenje u mestu i prostoru. Ja sam bio na 2 od 3 njegova nastupa i moram reci da je kvalitet koncerta bio takav da bi malo koji ovdasnji osrednje uvezban demo bend lako mogao da oduva Juru i njegove saradnike. Takodje, siguran sam da bi bilo koji "tribute" bend bolje znao da uvezba stari repertoar grupe FILM. Verovatno shvatajuci da uz sebe ima zanatski slabije muzicare, Jura je ovoga puta malo bolje spremio grupu i malo bolje uvezbao pesme. Ali, sam nastup bio je takav, da je falilo energije, uzbudjenja, i pesme su zvucale dosadno, cak i predosadno, mlako i otuzno. To nije smetalo vremesnoj publici, sa prosekom od nekih 45 godina (nije, nazalost, bilo puno mladjih posmatraca), da uziva u dozi jugonostalgije, secajuci se bolje proslosti. Ipak, vredi postaviti pitanje, da li ce bas uvek publika "popusiti" ovakvu kolicinu neinventivnosti, proseka, nemastovitosti...

Jura je ovoga puta vremenski malo duze svirao. Kao i na prethodnim beogradskim nastupima, njegov bend se predstavio putem dva bloka, ali koncepcija odsviranih pesama, bila je ista kao i na pomenutim povratnickim koncertima. Za Juru ocigledno nema nade, ali misljenja sam da je u dobroj meri i on sam svestan toga. Vaznije od svega je, da ukoliko pevac ne ucini nesto u smislu bilo kakve promene na bolje, publika sledeci put ne nasedne kao ovoga i prethodnih puta. Jer i nostalgija ima svoj vek trajanja.


Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija i Crna Gora
e-mail: lokbis@sezampro.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -