Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ZLATNA KOOGLA 2006
Aquarius, KSET, Tvornica - Zagreb, Hrvatska
30. i 31. ozujak 2006. i 01. i 02. travanj 2006.



CINKUSI

DIYALA

EDDY MEETS YANNAH

MIROSLAV EVACIC

FATHER

FRENKIE

ZLATNA KOOGLA 2006
I z v j e s t a j

U cetverodnevnom happeningu dodijele Zlatne koogle nagradjeni su:

ALBUM godine: Bombardiranje Srbije i Cacka - LET 3 (Dallas Records)
PJESMA godine: Treblebass - SVADBAS
DUO / GRUPA godine: LET 3
IZVODJAC godine: ZORAN PRODANOVIC - PRLJA (Let 3)
IZVODJACICA godine: TAMARA OBROVAC
INSTRUMENTALIST godine: LUKA UDJBINAC - gitara
NOVI IZVODJAC godine: FRENKIE (hip hop)
KONCERTNI NASTUP godine: THE BEAT FLEET
VIDEOSPOT godine: Rado ide Srbin u vojnike (Picka) - LET 3 (Dalija Pintaric)
PRODUCENT godine: Iztok Turk, Damir Martinovic - Mrle (Bombardiranje Srbije i Cacka - LET 3)
NAJ dizajn i likovno oblikovanje albuma: Bombardiranje Srbije i Cacka - LET 3 (Mrle i Stipe / Smart 69)
WEB site godine: FATHER www.fatherband.com
DOP Vox Populi: THE BEAT FLEET
ZLATNI DOP godine (SPECIJALNA NAGRADA koju dodjeljuju iskljucivo NOVINARI za izvodaca koji je ostvario najveci doprinos na domacoj glazbenoj sceni.): EDDY MEETS YANNAH
DJ godine: DJ OLI DOBOLLI


GEGO I PICIGAN BAND

GUL Y MARLONES DO BRANDO

GUSTAFI

MOJMIR NOVAKOVIC I KRIES

NATALI

SVADBAS

Ovaj maratonski program dodijele nagrada poceo je poprilicno mrsavo prvim danom u vise nego praznom Klubu Aquarius kada su nastupale zenske postave (Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Lea Dekleva, Dunja Knebl, Lidija Bajuk, Merita's, Rivers, Suzana Horvat, Lutke, Afion...), a nastavljen je iduce veceri u krcatom KSET-u pod paskom "vecer novih nada i debitanata".

Svi izvodjaci su mahom dobili vrlo kratak vremenski performance od nekih 15-20 minuta koje su vise nego spretno uspjeli iskoristiti. Bilk su bili standardno na odlicnoj razini, takodjer kao i rijecki nu-metalci Father, a najvise me iznenadio nastup posve nepoznate r'n'b / hip-hop Diyale iz Varazdina, koja je izvela zapanjujuci performance koji je ukljucio samo nju i jednog vrlo mladog DJ-a. Ona ima strasno dobar vokal (engleski) i sjajan scenski nastup, a da nije bilo uobicajenog neiskustva s tehnikom, nedovoljnog poznavanja prilikom baratanja mikrofonom koji je cesto "zacvilio", njen nastup bi se mogao u ovome slucaju ocijeniti sa superlativima. Gul Y Marlones Do Brando je nova hrvatska supergrupa sastavljena od nekadasnjih i sadasnjih clanova razlicitih poznatih sastava (Film, Le Cinema, Haustor, So!Mazgoon...) koja se predstavila u reggae-ska-rock-pop-revival izdanju pjevanom na hrvatskom jeziku i prema ponudjenom materijalu imaju vrlo dobre predispozicije za proboj na siroku komercijalnu scenu. Najvise me razocarao nastup pobijednika Frenkiea ciji se nastup sveo na tradicionalnu hip-hop furku u kojoj se svakih desetak sekundi moraju pocesljati genitalije uz obavezno pokazivanje tri ispruzena prsta i uobicajene rapperske gegove. No, njegova nagrada je izglasana putem Interneta u cemu mu je svakako najvise doprinjelo sudjelovanje na albumu Ede Maajke "No sikiriki".


LET 3

LET 3

Treca vecer u Tvornici donijela je vrlo dobar program u kojem je nastupilo brdo izvodaca od kojih valja izdvojiti tradicionalno zanimljiv i kreativan nastup Let 3, te odlicne performance Mojmir Novakovica & Kries, Cinkusa i Gustafa. Let 3 je za svaki izlazak po nagradu imao drugaciji nastup, a glavnu nagradu za najbolji album godine su popratili konfetima i urnebesnim skakanjem!


LET 3

LET 3

Vecer je otvorio dvojac Noname Nofame, kada je Tvornica jos bila napola prazna, tako da nisu dobili nikakvu povratnu informaciju od publike. Kao ni dvojac Eddy meets Yannah, jer kao da uopce nisu dozivljavali publiku. Nisu im uputili niti jedan pogled. Kako se noc zahuktavala, publika je ocekivala glavne adute - Let 3, a u dobrom ritmu su ih drzali Cinkusi (koji su prikazali dijelove crtica "Ciganjska"), Gustafi, Gego i Picigin band. Takodjer, za Leut Magnetik je bilo vidljivo da su dali sve od sebe za svoj nastup. Svadbas je cijelu dvoranu digao na noge - cime? Ah, valjda pogadjate. Atmosferu je malo uspavala Natali Dizdar, no Mojmir je skocivsi u publiku napravio pravu ludnicu. Prezenteri su izmedju ostalih bili: Leona Paraminski, Jadranka Djokic, Dalibor Matanic, Hrvoje Keckes, Silvana Mendusic, Ana Ugarkovic, Tomislav Goluban... Nastupio je, kao dodatni gost, i Zoran Predin, koji bas i nije spadao u ovaj koncept.

Posljednja vecer odrzana je ponovno u Klubu Aquarius gdje su svoj session imali DJ-i: DJ Freez / DJ Oli Dobolli / DJ Nikola Fuckar / DJ Labosh / DJ Coban i Seljoa. Nagradu za najboljeg dobio je DJ Oli Dobolli.



Tekst i fotografije:

Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -