Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

IMPERIAL CROWNS
03.05.2006. - Dom omladine, Beograd, SCG


IMPERIAL CROWNS
03.05.2006. - Dom omladine, Beograd, SCG

Gostovanje americkog sastava Imperial Crowns imalo je u ovdasnjoj sredini veoma dobru promotivnu prohodnost. Booking za ovaj bend radio je srpski prijatelj, Madjar Peter Podlovics, koji je sa svojim raznim sastavima iz ponajvise blues communityja, cesto navracao u ovaj deo Balkana. Njegov odlican i privatni kontakt sa Vladislavom Pejakom, beogradskim blues promoterom, omogucio je da Imperial Crowns ovde i u "najavi" budu predstavljeni na relevantan i odgovarajuci nacin.

U "Domu Omladine", u popularnom "Pogonu", bilo je tristotinak posmatraca, po tradiciji uglavnom starije publike (prosek godina oko 45), koja je bila dobro pripremljena za ono sto ih ceka. S obzirom da se na clanovima benda osecao umor od koncerta odrzanog dan pre, prva faza njihovog nastupa, mozda nije imala ocekivanu energiju, ali vremenom, energije clanova benda i publike su se "stopile", tako da je sam nastup Los Angeles akta trajao gotovo tri sata.

Imperial Crowns su, mozda vise no sto je to "ukusno", predstavili sebe kao bend iz Los Angelesa, ali sve u svemu sama komunikacija bila je na mestu. I. C u svojoj osnovi "barataju" blues formom, koja je ipak na neki nacin vise orijentisana "belom klupskom", varijantom s kraja 70-tih i pocetka 80-tih godina, tako da prilicno asociraju na pub rock sastave iz pomenutog vremena. S obzirom da im nije strano ni koketiranje sa glamourom kao takvim, mozda se odredjene paralele mogu podvuci i sa odredjenim aktovima koji su dosli iz drugih zanrovskih teritorija, ali pomenuta blues dimenzija cini osnovu koje se bend pridrzava.

Frontman benda, Jimmie Wood, povremeno svira usnu harmoniku, i ritam gitaru, a njegov aluzivni i "erotirajuci" nastup asocira na pevace koji su svoje zvezdane trenutke dozivljavali tokom 70-tih godina. Ne mogu reci da me je sam nastup grupe Imperial Crowns impresionirao, jer morao bih biti iskren i reci da su u izrazajnom smislu, ipak, neka vrsta srednje tamosnje druge lige, ali sama energija bila je upravo onakva kakvu i ocekujemo od USA aktova. S obzirom da cesto sviraju u Evropi, za verovati je da im "muzicka klima" na starom kontinentu vise prija. Ako zelite da se uverite kako bend "izgleda" na stageu, nabavite njihov DVD snimljen na koncertu u Bonnu - "Preachin' The Blues Live", koji se par godina ranije pojavio i kao CD izdanje.


Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija i Crna Gora
e-mail: lokbis@sezampro.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -