Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

GOTAN PROJECT
17.06.2006. godine - Otok Tresnjevka, Jarun, Zagreb, HrvatskaGotan Project u Zagrebu, Hrvatska

Gotan Project u Zagrebu, Hrvatska

Gotan Project
17.06.2006. - Otok Tresnjevka, Jarun, Zagreb, Hrvatska

Svjetska turneja kojom Gotan Project promovira svoj najnoviji, drugi album po redu, "Lunatico", otvorena je upravo ovim zagrebackim koncertom koji je vrlo dobro i kvalitetno najavljivan po mnogobrojnim medijima, a kao posebnost ugodjaja bila je press konferencija i druzenje sa clanovima sastava tog popodneva koji su potpisivali albume i dijelili autograme u Dallas Music Shopu. Stoga ne treba cuditi sto je jarunski otok Tresnjevka te veceri bio posve krcat i napucen, uglavnom, sminkerskom zagrebackom elitom. Sve je vrvjelo od vrlo lijepih dama i zena koje su nosile fine modele najnovijih modnih trendova, bilo je mnogo minica, suknji, dekoltea i raznih pikanterija koje pobudjuju musku mastu.


Gotan Project u Zagrebu, Hrvatska

Gotan Project u Zagrebu, Hrvatska

Na velikoj i ogromnoj pozornici u ugodnom ambijentu Jaruna postavljen je arsenal za koncertni dekor - dva velika ekrana, nekoliko podesta za glazbenike, naravno, nezaobilazni instrumentarij i ogromne bijele plahte koje su prekrivale piano i sve podeste cime su docaravale cijeli sminkerski ambijent. Gotan Project na scenu izlaze tocno u 22 h i koncert otvaraju sa aktualnim singlom "Diferente", te potom slijede brojevi sa najnovijeg albuma "Lunatico", poput laganijih "Amor porteno", "Arrabal", plesnije "Notas", naslovne "Lunatico", te "Mi confesion", dok su sa debija, "La Revancha Del Tango", najupecatljivije skladbe bile "Queremos paz", "Epoca", te finale koncerta, dance instrumental "Triptico" kojeg su izvodili dobrih 10-12 minuta i u kojem su predstavili sve clanove vecerasnje postave.

Medjutim, bez obzira na svu scensku dekoraciju koju su obiljezili glazbenici odjeveni u bijela odijela i bijele otmjene vecernje haljine uz brojno emitirane spotove i scene na ekranu, vrlo je diskutabilno sto je uopce na ovome koncertu odsvirano uzivo. Bubnjara i basistu nisu imali, vec je za ovu priliku sav udaraljkaski i ritmicki akcent dolazio sa samplera kojim su baratali mestri na nadvisenom podiju, dok su djevojke u gudackoj sekciji i momci sa bandeoneom, gitarom i za pianom zvucali posve isto kao i na albumima. Nije bilo apsolutno nikakvih glazbenih dodataka koji su specificni za izvodjenje uzivo, odlazaka u neocekivane improvizacije, niti pomaknutih aranzmana. Bas upravo kao da su samo pustili studijske zapise sa albuma i hladno improvizirali play-back. S druge strane, ako je sve izuzev ritmova odsvirano uzivo, onda im svaka cast na zvucnoj superiornosti u kojoj nema niti najmanjeg propusta, cak se nije niti pojavila uobicajena mikrofonija. Savrsenstvo ili velika prevara...?! Hm?!


Autor teksta i fotografija:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -