Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage

WHITESNAKE
30.07.2006. - Tasmajdan, Beograd, SrbijaWhitesnake
30.07.2006. - Tasmajdan, Beograd, Srbija

Bogatstvo kulturnih dogadjaja u Beogradu ovog i meteoroloski prevruceg leta, cini se nije toliko izbacilo u vodeci plan jedan od dogadjaja koji se odnosio na koncert David Coverdalea i njegovog benda Whitesnake. Ali, mora se priznati da je prepuni "Tasmajdan" kapaciteta od preko 8,000 prodatih ulaznica + besplatne karte, trijumfalno docekao i na kraju ispratio taj sastav.

Treba istaci da su kao predgrupe, ili lepse je reci, "support" aktovi nastupali Alogia i Kraljevski Apartman, sa po pola sata muzicke ponude. Whitesnake su nastupali u postavi seksteta, kao sto je to bio slucaj i u prvoj fazi njihove karijere, dakle, sa dvoje gitarista i klavijaturama. Coverdale je imao asistenciju sjajnih gitarista - Doug Aldricha i Uriah Duffya. Za bubnjevima je bio njegov povremeni i raniji saradnik - legendarni Tommy Aldridge, koji je takodje svojom solo tackom podsetio da se radi o vrsnom majstoru.

Sam nastup Whitesnakea, koji je sa bisevima trajao oko 1 sat i 40 minuta, predstavljao je ocekivani miks poznatih hitova. Tokom ove turneje Coverdale je nastupe zapocinjao medleyem koji se sastojao od Purple klasika: "Burn", "Might Just Take Your Life" i "Stormbringer" , a tako je to bilo i na beogradskom nastupu. Sve ostalo sto je publika ocekivala od poznatog pevaca i njegovog sastava, dobila je, uzivajuci i ucestvujuci u hiotovima kao sto su : "Fool For Your Loving", "Crying In The Rain", "Still Of The Night", "Love Ain't No Stranger", "Ain't No Love In The Heart Of The City"...

Moze se reci da Coverdaleov vokal nije funkcionisao kao u mladjim danima, mozda su se odredjenom delu publike vise svidjale verzije pesama koju su sa pevacem izvodili drugi muzicari, ali se ne moze poreci da je uspostavljen fluid izmedju benda i publike koji je trajao od prvog do poslednjeg takta. Coverdale je na kraju izasao sam i bez benda otpevao "Soldier Of Fortune", sto je kako kaze njegov manager, retkost poslednjih godina, i predstavlja pravi poklon publici.

Whitesnake, inace, promovisu kompilacijski CD "Whitesnake The Definitive Collection" i DVD "Live...In The Still Of The Night"... Popularnost benda trenutno nije na nekadasnjoj visini, a to takodje vazi i za turneju koja je, sto se tice posete, delimicno uspesna. Beogradski koncert je vidno oraspolozio kako samog Coverdalea, tako i clanove postave koji nisu krili emocije. Bilo je to vrlo prijatno beogradsko koncertno vece i jedan vrlo energican i emotivno jak nastup reoformiranog Whitesnakea.

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -