Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

OVERFLOW + ČASNE SESTRE
07.11.2006. godine - KSET, Zagreb, Hrvatska


Overflow, Koprivnica, Hrvatska

Overflow + Časne Sestre
07.11.2006. - KSET, Zagreb, Hrvatska

Mila majko! Koncert godine u KSET-u!!!

Nema šta da se puno priča... KSET pun kao šipak, atmosfera najbolja, baš onakva kakvu priželjkuje svaki izvođač uoči nastupa, muzika koju je DJ puštao odlično se uklopila u cijeli protokol događanja, a piva najjeftinija u metropoli. Šta ćeš bolje?


Casne Sestre, Zagreb, Hrvatska

Casne Sestre, Zagreb, Hrvatska

Casne Sestre, Zagreb, Hrvatska

Predgrupa... Ah ti mlađahni bendovi... Ne znam zašto, ali Časne Sestre imaju onaj isti fazon kao i hrpa mladih bendova da žele, moraju i hoće zvučati i izgledati kao neki njihovi idoli. Cijeli bend izuzev mlade klavijaturistice je na pozornicu izašao obučen poput časnih sestara, a vodeći pjevač je svoju konfiguraciju unio u smeđu fratarsku tuniku od glave do pete i cijeli koncert je proveo pod
kapuljačom. Okej, okej... ajde, to još nekako može proći sve skupa... Ali izuzev prve skladbe koja je zvučala poprilično dobro u maniru Fugazi zahvaljujući, vjerojatno alfi i omegi benda - bubnjaru koji je pjevao s istim intenzitetom poput Ian McKaya, ostatak prikazanog materijala je čista furka na Let 3. Punk-rock s naglaskom na patetične melodije u kojima se pronašlo mjesta za sprdanje sa himnom Dinama, te sa pjesmama popud "Pizda ti materina" ili obrade Prljavog kazališta "Kiše jesenje" svakako miriši na nebuloznu bedastoću i krajnji nedostatak vlastitog autorskog pristupa. Niti glazbeno, niti tekstualno, Časne Sestre, izuzev svojeg bizarnog imagea, nisu pokazale apsolutno nikakvu kreativnu snagu. Čista nula. Momci i djevojke (2 su cure u bendu), u ex-YU je negdje oko 2 miliona nezaposlenih, pridružite im se!

No, svoju pravu moć je pokazao Overflow. KSET je definitivno njihov klub i njihova glazba može na najbolji mogući način funkcionirati u ovakvom prostoru koji je ovo veče bio apsolutno krcat sa njihovim fanovima koji su od prve do zadnje stvari znali sve njihove tekstove. I tu nema više puno priče. Sve je ostalo skroz jednostavno. Žika, Dado, Nikica i Zoran su uz ovakvu uzavrelu masu i nevjerojatnu gužvu (sličnu sam doživio u KSET-u na Pipsima ove godine), te superiorno oduševljene fanove igrali "utakmicu na krilima publike".


Overflow, Koprivnica, Hrvatska

Overflow, Koprivnica, Hrvatska

Overflow, Koprivnica, Hrvatska

Atmosfera je bila nevjerojatna, ne znaš koja skladba je bolja i popularnija od koje, ali čini mi se da je prilikom izvedbe "Doraaa", "Dorothy" i posljednje, "Naked", delirij u publici bio najveći. I stoga nije nikakvo čudo da je po prvi puta nakon dužeg perioda u KSET-u publika tražila 4-5 biseva, a bilo bi ih i više da klub može raditi dulje od ponoći. Još samo nekoliko riječi: o Overflowu se zna praktički sve, a ono što se možda i nije znalo dovoljno jest to da su ne samo odlični i fantastični punk-rock bend uživo, oni su
Originalno Vatreni Emotivci Rapidnog Fenomenalnog Laskanja On Wire.

Bez ikakve sumnje, najbolji rock-punk koncert ove godine. Oni koji ne misle tako, nek' i dalje slusaju Gibbonija, Father i narodnjake. Jedina konkurencija ove godine Overflowu je jedan sjajan bend kojeg ste već upoznali na ovim stranicama, a momentalno radi album da se "smrzneš". Ne treba biti previše upućen da bi se saznalo o kome je riječ. Žika (pjevač Overflowa) ih je gledao i zna o kome se radi. Overflow, sjajni ste!!! Bravo i vama i vašoj vjernoj publici! I hvala vam puno što sam se te večeri našao da s vama provedem jedan fantastičan korak u najžešći rock and roll koji postoji u Hrvatskoj!


Autor teksta i fotografija:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -