Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage

VAYA CON DIOS & DANI KLEIN

04.02.2007., KD Vatroslav Lisinski, Zagreb, Hrvatska

Vaya Con Dios & Dani Klein
04.02.2006. - KD Vatroslav Lisinski - Zagreb, Hrvatska
Organizator: Nota, koncertna agencija, Zagreb, Hrvatska

"Vrlo sam sretna što sam sa Vama ovdje večeras" - rekla je elegantna Dani Klein i na samom početku koncerta zapjevala "Just a friend of mine" - pjesmu sa prvog albuma grupe Vaya Con Dios koji je izdan još davne, 1986. godine.

Ja osobno, bolje bi se osjećao, slušajući ovaj band i Dani, u nekom malom prostoru nego u ovako velikoj i raskošnoj dvorani. Jer samo u malim i zadimljenim, polumračnim podrumima, do izražaja dolazi sva ona ljepota nesavršenih zvukova kojima su prožeti jazz i blues!

Najavivši svoju turneju kao "acoustic version" - Vaya Con Dios i Dani upakirali su svoje pjesme u izrazitno kvalitetni i osebujni jazz - blues - gypsy - latino - flamenco - pop ovitak i to upravo onakav prema kojem su postali prepoznatljivi i koji je najosjetniji baš na njihovom prvom albumu. Nažalost, prekrasna hrapava harmonija glasa Dani Klein - pjesmu za pjesmom, na drugom zagrebackom koncertu - sve više je pucala?!? Jer; dva koncerta, iste večeri, bez pauze, jedan za drugim - bili su previše za krhku Dani Klein. U ovoj "acoustic version" pomalo je iritirajuče, u nekim pjesmama, zvučala električna gitara. (Osobno mislim da bi ovoj koncepciji banda više odgovarao saksofon i/ili ozvučena klasična gitara. - op.a.)

Ipak vjerujem, da svoj dolazak na ovaj koncert nitko nije požalio, a najoduševljenije reakcije publike bile su na pjesme: "Johnny", "What’s A Woman", "Don't cry for Louie", "Heading for a fall" i "Puerto Rico". Nakon najavljene zadnje pjesme, publika je izmamila vrlo kratak bis na kojem je Deni sve prisutne pozvala da zaplešu zajedno s njom i zapjevala - "Nah neh nah"!

"Lord help me please" i "One silver dollar" su pjeme koje su meni, a vjerojatno i publici, nedostajale da upotpune cjelinu ove večeri. No, što je - tu je! Dani i društvu poželio sam - idite s Bogom! Bili ste fantastični bez obzira na sve!

Tekst + fotografije:

Darko Budna
Koprivnica, Hrvatska
darko.budna@kc.htnet.hr


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -