Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

AFION + KATALENA
Močvara, Zagreb, Hrvatska
15.02.2007.


Afion, HR

Katalena, SLO

Afion + Katalena
15.02.2007. - Močvara, Zagreb, Hrvatska

Svoje mjesto pod suncem Afion je obezbjedio nizom sjajnih koncerata i prvim debi albumom, "Afion" (2006, Aquarius Records), kojeg su i prije samog izlaska nadebelo promovirali pune dvije godine. Sada pomalo počinju skladati i nove kompozicije koje su večeras uvrstili u repertoar, a neke stare počinju poprimati i neka nova obilježja.

Krenuli su sa single klasikom "Baroš, oj Barica", te nastavili s novom i odličnom skladbom, a pružili su i odličnu izvedbu, "Slavuj, ptico mala", koja sada poprima neke plesne jazz-ethno elemente što govori da se Afion neprestano razvija u svojem rapidnom progresu. Čak su dio koncerta prilagodili električnom basu umjesto dosadašnjeg kontrabasa, te su krcatoj Močvari priuštili odličan i plesan ethno koncert, doduše, nešto kraći zbog glavnih gostiju - slovenske Katalene od koje se mnogo očekivalo.

S prilično jasnim i hvale vrijednim pohvalama, kritikama i recenzijama, Katalena je stigla u Zagreb promovirati svoj treći album "Kmečka ohcet" (2006, Dallas Records), no kao što to obično biva, kompilacijski pregled karijere totalno zavrzla stvar oko stilskog profila. Prve tri kompozicije su odsvirali u finoj ethno varijanti, no ostatak koncerta je izgledao kao da nastupa neki sasvim drugi izvođač ili više njih. Od d'n'b ritmova, elektronski podebljanih dance-rock udaraca, sve do blues-rocka, čak i techna u nekim trenucima. No, šta god da je Katalena uvrstila u svoj dosadašnji glazbeni opus, mora im se priznati da su vrlo vješti i smioni u tim poduhvatima. Frontman, Vesna Zornik, prije svega je otkačeni lider koja kretnjama i ciktavim glasom podsjeća na vragolije odavno zaboravljene Toyah, Lene Lowich i Nine Hagen, a od sastava posebno se izdvaja sjajni klarinetist Boštjan Gombač. Ostatak ekipe čini standardna postava od gitariste, bubnjara i bas gitare, te su pojačani sa klavijaturama koje su posebno došle do izražaja u elektronskim strukturama.

Moram priznati da nisam očekivao ovakav nastup budući da sam nakon preslušavanja albuma "Kmečka ohcet" stekao jednu posve drugačiju sliku ovih otkačenih fantja in punčke koji su debelo saželi zvuk slovenskog zavičajnog etosa koji je na ovome koncertu tek na momente došao do izražaja.


Afion, HR

Katalena, SLO


Vladimir Horvat Horvi

Tekst:
Vladimir Horvat Horvi
Fotografije:
Marijeta Sinjeri
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr


Marijeta Sinjeri






Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -