Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

CINKUŠI
16.02.2007. godine - BP Club, Zagreb, Hrvatska

Cinkuši
16.02.2007. - BP Club, Zagreb, Hrvatska

Prošlo je dobrih dva mjeseca od posljednjeg koncerta Cinkuša, pa su stoga ovi vrsni umjetnici - zabavljači odlučili bar na kratko promijeniti svoj "amfiteatar i audijenciju", te su održali koncert u malenom, ali do daske nakrcanom BP Clubu Boška Petrovića.

U velikoj gužvi koja je vladala za vrijeme koncerta bilo je nemoguće probiti se na par dobrih metara do pozornice i blicnuti nekoliko "boljih" fotosa (sve su sjedeća mjesta bila zauzeta izuzev nekih pet-šest metara prostora uz šank koji je postavljen s lijeve strane pozornice), te sam tako čitav koncert odgledao s jedinog praznog mjesta koje se nalazilo skroz u dnu kluba. Uoči koncerta, sam gospodin Boško Petrović mi je rekao da voli povremeno napraviti poneki odmak od samog jazz imagea ako se radi o provjerenoj kvaliteti koja neće razočarati njegovu inače stalnu i već dugi niz godina prisutnu klijentelu, te je stoga same Cinkuše najavio vrlo srdačno i u posve ležernom, opuštenom izdanju.

Uobičajeno, kao i uvijek, Cinkuši su pristupili svojem nastupu vedro i zabavno isprepličući one najranije skladbe sa albuma "Zeleni kader", te nešto novije s posljednjeg "Domesticus vulgaris" ("Primem pero", "Jankić", "Kateraški drmeš", "Oj krapinske vuske staze"...), uz dodatak jedne nove obrade stare tradicionalne podravske "Pozvali so dečki dekle na konake đurđevečke". Publika u klubu je većinom bila vrlo mirna i staložena, te je svaki potez nagrađivala obilatim pljeskom, a Cinkuši su za ovu prigodu (vrlo slično kao i na prošlogodišnjim nastupima u atriju Muzeja za umjetnost - scena Amadeo) svoj nastup odigrali u dva seta. Uz neizostavne prilagodbe u kojima se Cinkuši svaki puta vrlo otmjeno usklade, ovaj puta su svoj repertoar i način izvedbe okrenuli ka samoj izvedbi dajući dovoljno prostora "Paganiniju" Igoru na violini i sitnim međuigrama bubnjara Marka i kontrabasiste Time.

Kako su krenuli u posljednjih godinu dana, Cinkuši ovim tempom vrlo sigurno koračaju u znameniti art sastav koji prerasta okvire samog etna, rocka i zavičajnog folka, u jedan posve samosvjestan glazbeni projekt koji će se u narednom periodu, otprilike povodom izlaska idućeg albuma, početi mjeriti s nekim sasvim drugačijim predznacima. O kojim je riječ može se naslućivati.


Autor teksta i fotografija:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -