Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage

DAMIR AVDIĆ GRAHA
28.04.2008. - Festival Žedno Uho 09 - Polukružna dvorana &TD, Zagreb, Hrvatska

Damir Avdić Graha
28.04.2008. - Festival Žedno Uho 09 - Polukružna dvorana &TD, Zagreb, Hrvatska

Zna se. Gitara i sugestivni autorski nastup za nekonvencionalnu promociju albuma "Mrtvi su mrtvi".

Drugi nastup Diplomca iliti Bosanskog Psiha u Zagrebu pobudio je očekivano veliko zanimanje domaće publike. Premda je nastup održan u najmanjoj dvorani Teatra &TD, prostor je bio dovoljan da se u njega stisne stotinjak posjetitelja koji su ga sada možda po prvi puta promatrali, budući da je njegov prethodni nastup u ipak premalenom Spunku, 16. X 2007. godine, pratilo pedesetak ljudi.

Damir je po običaju krenuo sa simboličkim ljepljenjem dviju ukrštenih traka preko majice, ovaj put s obrisima Osame Bin Ladena na grudima koju je odmah nakon prve 'accapella' kompozicije skinuo i ostao u svojoj tradicionalnoj majici sa likom Che Guevare. Naravno i Che je završio sa ukrštenim ljepljivim trakama, te je potom šou monolog Damira i gitare mogao početi.

U svega nepunih sat vremena izveo je koloplet kompozicija s nanovijeg albuma "Mrtvi su mrtvi", uz poneku sa prethodnog, "...Od trnja i žaoka", nesmiljeno gestikulirajući rukama kada mu je to aranžman dopuštao uz nezaobilazna spuštanja s pozornice među publiku. Njegov nekonvencionalni pristup prema agresivnoj punk-garage kantautorskoj izvedbi i nastupu nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim pogotovo zbog izravnih, a ponekad i sofisticiranih tekstova punih bola, jala, bijesa, srdžbe i samog sugestivnog izraza, tako da su se na kraju čuli povici 'hoćemo još'.

Bisa nije bilo jer je Damir sasvim proizvoljno zaokružio svoj repertoar u koji mu se neka dodatna pjesma kao injekcija za publiku ne bi uklopila u koncept. I jebanje majke, oca, brata, sestre, politike, kulture i cijele društvene infrastrukture povezane s emocijama ovog sjajnog punkerskog kantautora nije ništa bez ovako upečatljivog nastupa.

Već sada se može reći da je Damir nakon samo dva nastupa u Zagrebu stekao kultni status kojeg mnogi izvođači i bandovi hvataju godinama. Idući puta mogao bi okupiti i znantno veći broj publike jer se o ovakvom koncertu glasine šire brzinom svjetlosti. Profesionalno, originalno, upečatljivo, genijalno i jednostavno. Jednom riječju - sjajno.


Autor teksta i fotografija:
Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
djhorvi@net.hr


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -