Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage

GARY MOORE
16.11.2008. - Sava Centar, Beograd, Srbija

Foto: Aleksandar Zec
Foto: Aleksandar Zec

Gary Moore
16.11.2008. - Sava Centar, Beograd, Srbija

Nakon dva najavljena, pa otkazana koncerta, Gary Moore se sa pratecim bendom kojeg su cinili basista, bubnjar i klavijaturista, pojavio pred prepunom i rasprodatom dvoranom beogradskog "Sava Centra". Koncert je poceo zakasnjenjem od tacno 35 minuta, navodno tehnicki elementi sa zvukom su uslovili odredjene probleme, a upravo prilicno "mutan" sound pratio je nastup irskog gitariste tokom veceg dela njegovog nastupa.

Pocelo se sa "Oh, Pretty Woman", nastavilo sa dobro poznatim songovima iz njegove blues faze, a jedan deo showa posvecen je i izvodjenju novog materijala sa dolazeceg albuma. Moore nije puno pricao, uglavnom je najavljivao songove, gotovo pred izvodjenje svake nove pesme menjao je gitare, i tu je definitivno rekorder od svih gostujucih muzicara koje sam imao prilike da gledam poslednjih godina. Svaka pesma novi model gitare, ali uglavnom istovetna izvodjacka psihologija i manir, sa tako postavljenim aranzmanskim resenjima da je zapravo u startu bivalo jasno kojim tokom ce se "kretati" numere iz postavljenog repertoara.

U jednom momentu Moore je pozvao publiku da pridje bini i izrazenije "ucestvuje" u toku koncerta, sto su beogradski posetioci zdusno prihvatili. Bilo je od strane prisutnih posetilaca, cija je starost u proseku prelazila 50 godina, zelje da se provedu na koncertu gitariste, ali sam taj provod mnogo je manje bio spontan i prirodan, a vise je tekao po nekakvom automatizmu.

Nakon jednog sata i 35 minuta, gitarista se sa bendom povukao zavrsavajuci oficijalni deo koncerta. Usledila su dva bisa. Na prvom je odsvirana numera "The Blues Is Alright", koja je u izvodjenju benda predstavljala mozda i najbolji trenutak vecerasnjeg koncerta, a posle je kao kruna dosla i pesma "Parisienne Walkways".

Sve ukupno, koncert je trajao nesto manje od dva sata i ne moze se reci da on u svom jednom delu nije ispunio ocekivanja. Ali, takodje, kompletno muziciranje imalo je vrlo malo ili cak nimalo od one poznate emocionalnosti, intuitivnosti i energije koju je tokom karijere gitarista publici pruzao, bilo na svojim albumima ili koncertima. Gary Moorov koncert pred beogradskom publikom bio je, 'ajde da kazem, solidan, ali takodje svi oni koji nisu dosli, a podrzavaju rad gitariste, sa razlogom nemaju puno potrebe za zaljenjem.

Foto: Aleksandar Zec
Foto: Aleksandar Zec

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -