Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage

AKI RAHIMOVSKI
07.12.2008. - Pozorisna sala, Stara Pazova, Srbija

Foto: Zoran Milic
Foto: Zoran Milic
Foto: Zoran Milic
Foto: Zoran Milic

Aki Rahimovski
07.12.2008. - Pozorisna sala, Stara Pazova, Srbija

Poznati pevac, frontman Parnog Valjka, Aki Rahimovski, ovih dana se nalazi na nesto duzoj turneji po mestima i gradovima Vojvodine. U nedelju, 07. decembra 2008. godine, odrzao je koncert u Pozorisnoj sali u Staroj Pazovi. Njegov nastup, kao i pojavljivanje u ovom poznatom gradicu (varosici) koji se nalazi tacno na sredini puta izmedju Beograda i Novog Sada, odlicno je oraganizovan od strane "Centra za kulturu", Stara Pazova, ciji urednici najavljuju bogat kulturni program i tokom dolazecih meseci.

Aki je nastupio zajedno sa postavom koja ga prati na vojvodjanskoj turneji, a formaciju cine dve izuzetne pratece pevacice, koje su imale prilike i da se solisticki iskazu, te klavijaturista, a ponudjeni materijal je logicno radjen vecim delom uz pomoc matrice, sto, pokazace se, nije smetalo krajnjem pozitivnom utisku kojeg je publika dobila po okoncanju manifestacije. Aki i ekipa saradnika se nisu stedeli, i zajedno sa bisevima, koncert je trajao cak 2 sata i 25 minuta, gde ni jednog momenta frontman nije krio entuzijazam i zadovoljstvo sto peva pred zahvalnom publikom koja, pokazalo se, jako dobro poznaje gotovo kompletan ponudjeni opus pesma.

Aki je, pored nekoliko songova sa njegovog solo albuma, izvodio i materijal poznat iz repertoara Parnog Valjka (cije neegzistiranje, da li trenutno ili na neodredjeni period, sa tugom istice). Veci akcenat je dat pesmama iz poslednje faze tog benda, kao i numerama sa izdanja realizovanih tokom 90-tih godina. Nisu izostali ni oni veliki hitovi koji su bili popularni tokom 80-tih godina. Glavninu repertoara cinile su balade, koje inace kako kaze sam pevac, najvise i privatno preferira i voli (uskoro mu izlazi album poznatih ljubavnih pesama koje su snimljene sa filharmonijom), a u jednom trenutku otpevao je i poznati song Bijelog Dugmeta - "Sanjao sam nocas da te nemam", istakavsi kako mu je zao, sto mu se tokom proteklih godina nije ukazala prilika da sa sarajevskim bendom i saradjuje.

Publika, koja je maksimalno (oko 500 dusa) ispunila prostor Pozorisne sale u Staroj Pazovi, vecinu kompozicija pevala je zajedno sa Rahimovskim, a glavninu posetilaca cinile su mame i cerke, nesto slicno kao sto je to poslednjih godina redovan slucaj kada nastupaju Bajaga i Instruktori. Aki se pokazao kao vrstan profesionalac koji se nije stedeo, i bez obzira da li neko preferira muziku Parnog Valjka i drugih pesama koje smo culi, ne moze a da ne prizna da je ovaj iskusni znalac iz sebe izvlacio maksimum, sto je za svaki respekt.

Bila je to prilicno sentimentalno noc koja je vecinu prisutnih vratila u neko proslo vreme. Aki je sa svoje strane ucinio sve da pokaze kako pauza u koncertnom "druzenju" sa publikom sa ovih prostora zapravo nikada nije ni postojala.

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -