Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage

ZZ TOP
19.10.2009. - Arena, Beograd, Srbija

Foto: Aleksandar Zec

ZZ Top
19.10.2009. - Arena, Beograd, Srbija

Teksaske legende, ZZ Top, odrzale su 19.10.2009. godine u beogradskoj "Areni" svoj prvi kocert u glavnom gradu Srbije. Iako su veoma dobri poznavaoci, freakovi i fanovi vec dugo bili pripremljeni sa susret sa popularnim bradonjama, mora se priznati da je, nazalost, u ovdasnjoj sredini, u medijskom smislu, njihov nastup proteklih dana bio potisnut vaznijim politicko-kulturnim dogadjanjima i informacijskim obavezama, no to nije smetalo da u "Areni" bude prisutno vise od 10 000 dusa.

Svojim polusatnim koncertnim ucestvovanjem, manifestaciju su otvorili beogradski bluzeri, Texas Flood, i mora se priznati - na najbolji moguci nacin. Bili su izuzetno inspirisani svojom ulogom da nastupaju pre americkog sastava i pruzili su odlicno muziciranje koje je publika svesrdno prihvatila i pozdravila. Treba istaci da su binu napustili noseni ovacijama auditorijuma koji je prepoznao kvalitet, ali i izvodjacku ubedljivost beogradskog tria.

Foto: Aleksandar Zec

ZZ TOP su svirali kratko, i sto bi se reklo, slatko. Oficijalni deo trajao je sat i 10 minuta, pa 2 bisa sa po dve pesme, sto je ukupno nesto vise od 90 minuta, kao sto je uostalom i bilo najavljivano. Uigrana svirka preiskusnih i prekaljenih Teksasana, imala je po ocekivanju odredjene aranzmanske izmene u pojedinim pesmama, a delovi nastupa bili su zacinjeni neizostavnim humorom, kao i pokretima aktera na bini, koji su publiku zabavljali, cineci da priredjeni songovi dobiju na izvodjackom intenzitetu.

Bend je u tehnicko / vizuelnom smislu imao "potporu" u velikom video bimu, gde je razlicita scenografija takodje dopunjavala binski show, bilo da su prikazivani video klipovi, ukombinovani sa desavanjima na stageu, bilo da je uprilicena neka druga spotska koreografija. Sa svoje strane, ZZ Top su pokusali da na ujednacen nacin prezentuju stari, srednji i noviji materijal, i cini se da su u tome uglavnom uspeli, jer na kraju, nijedna faza karijere nije bila zaobidjena, a publika nije bila nezadovoljna. Ipak, cini se da je publika ocekivala nesto vise, ako nista drugo, ona makar malo duzi koncertni nastup. Ali, zelja i odluka benda su neumoljive stavke, pred kojima zateceni fan nema logicno pravo odluke.

Raduje sto su na koncertu grupe ZZ Top bili primeceni i mladji konzumenti njihovog lika i dela, tako da prosek godina koji je vidjen sa ocekivanih 50- 55, mozemo skinuti na nekih 48, a to je svakako za pohvalu. Koncert grupe ZZ Top nijednog trenutka nije bio euforican nastup, ali je svakako bio koncert sastava kojemu se za priredjenih sat i po muzike nema i ne sme nista zameriti u pomenutom, izvodjackom smislu.

Foto: Aleksandar Zec

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -