Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage 2008

SRĐAN MARJANOVIĆ
08.03.2010. - Beograd, Srbija

Foto: Dragan Milovanovic
Srđan Marjanović + spec. guest star Tomaž Domicelj
08.03.2010., Dom Omladine, Beograd, Srbija

SRĐAN MARJANOVIĆ + special guest star Tomaž Domicelj
Dom Omladine Beograd, 8. mart 2010. godine

Beogradska koncertna ponuda za praznik naših dama bila je prilično bogata. Pored većeg broja onih tkzv. manjih muzičkih predstava i događanja, nastupi 3 izvođača su specijalno zaokupili pažnju Beograđana - Goran Karan je nastupao u "Sava Centru", Vlada Divljan u "Domu Sindikata", a Srđan Marjanović u "Domu Omladine".

Vrlo fino popunjena sala, uglavnom starijom publikom, pozdravila je Srđana Marjanovića, kojeg je pretio bend od troje muzičara - Vlada Golubović svirao je bubnjeve, Ivan Ćumić bas, Bane Zarin klavijature, a vizuelno i vokalno, binu su ulepšavale i dve mlade pevačice. To je ujedno bila i lepa prilika da Srđan promoviše upravo izašli dvostruki CD nazvan "Poslednji album", od kojih prvi CD je popunjen novim materijalom, a drugi autorovim izborom starih pesama.

Gotovo 2 sata kontinuiranog muziciranja kojeg je uživo snimala beogradska radijska stanica "202", raspoloženi akteri i izuzetno dobar zvuk u sali, učinili su da veče bude prijatno svim posetiocima koji su se našli u "Domu Omladine". Srđan je izveo nekoliko pesama sa novog albuma, a očekivano, većinu materijala činile su njegove najpoznatije numere - "Mi smo jedno drugom govorili Vi / Dragstor", "Lopov", "Bebo ne plači", "Priznaću sve", "Idi"...

Negde nakon polovine odsviranog repertoara, Srđan je predstavio dugogodišnjeg prijatelja, Tomaža Domicelja, sa kojim je tokom godina sarađivao, a 1975. godine, zajedno sa jos dvojicom kantautora - Ivicom Perclom i Dragom Mlinarcen - nastupao na jugoslovenskoj turneji nazvanoj "Četvorica za mir". Tomaž je odsvirao 3 numere, među kojima i njegove neizbežne koncertne adute - "Gospod direktror", "Letnik '48", a Marjanović i Domicelj su zajedno otpevali pesmu sa aktuelne "Slovenačke popevke" - "Ko te pita", koja se ponovo snimljena našla i na novom Srđanovom albumu. Tomaž je pokazao da je na bini sve mlađi i da sa 62 godne nije nista izgubio od prepoznatljive energije koja ga je oduvek krasila. Naravno, nisu izostale ni priče koju su zabavile prisutni auditorijum, a koje je Tomaž interpretirao između odsviranih numera.

Marjanovića sam za proteklih 30 i plus godina gledao više puta, i moram reći da je juče bio izuzetno inspirisan. Održao je koncert koji će prisutni sigurno dugo pamtiti.

Fotografije: Dragan Milovanović

Foto: Dragan Milovanovic
Foto: Dragutin Matosevic

Autor priloga:
Branimir Lokner, Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu
web: www.blokneronline.net
web: www.blokner-reviews.blogspot.com

Foto: Dragutin Matosevic








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -