Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DUDA BEZUHA
"Kao ja"
(PGP RTS) 2006. CD
Instrumental music - SERBIA

Tokom 80-tih i dobrim delom u 90-tim godinama, beogradski gitarista Dusan-Duda Bezuha bio je jedan od najzaposlenijih studijskih muzicara na ovim prostorima. Svoje gitarske usluge je "pozajmljivao" mnogima, i njegovo ime je utisnuto na brojnim albumskim ostvarenjima. Tokom poslednjih 10-tak godina, posla je bivalo manje, iako njegova izvodjacka aktivnost nije prestajala. Stalni je clan blues sastava Zona B, a sto se tice vlastitih solo radova, pre aktuelno objavljenog CD-a za drzavnog idavaca "PGP RTS", objavio je i jedno kasetno autorsko izdanje.

"Kao ja" sadrzi instrumentalni materijal za kojeg je u autorskom smislu u potpunosti bio zaduzen ovaj beogradski gitarista. Na snimcima su mu pomagali - klavijaturista Aleksandar Grujic, bubnjar Petar Radmilovic, bas gitarista Dragan Ivanovic, postprodukciju je uradio stari prijatelj i cesti saradnik, Miroslav Cvetkovic-Cvele iz Bajaginih Instruktora.

"Kao ja" se sastoji od 13 instrumentalnih tema, izvedenih u maniru laganije i opustenije atmosfere. Ne moze se reci da su ponudjene teme orijentisane vise ka ovom ili onom pravcu, jednostavno jedan relaksirajuce-opustajuci ugodjaj prisutan je svo vreme dok traje muzika, koja je takodje nenametljiva i slusalacki neagresivna. Iako je Bezuha u zanatskom smislu vest profesionalac i sviracki prekaljen izvodjac, njegova tehnika na samom materijalu nije isticana u prvi plan. Numere su tu da se slusaju i evidentan je primereni trud da sama aranzmanska resenja budu uredjena na sto ubedljiviji, profesionalniji i izvodjacko pedantan nacin. Upravo pomenuta nenametljivost je tokom godina unazad, znala i da zasmeta ovom gitaristi, koji mozda nije uspeo adekvatno tokom proslog vremena da "proda" svoje znanje i umece.

"Kao ja" u tehnickom, profesionalnom i svakom drugom realizatorskom smislu sadrzi materijal, sa kojim sam autor nema ni najmanjeg razloga da bude nezadovoljan. Ipak, ocekivao sam nesto vise, mozda suocavanje sa nekim "otvorenijim" sviracko-autorskim elementima. Samom materijalu i temama fali energije ovog vremena, no ona kao takva ne mora da utice na krajnji slusalacki sud o ovom izdanju.

Ocena: 7 / 10
www.pgp-rts.co.yu



Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja - oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -