Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DEMON
"The Best Of Volume One"
(Spaced Out Music) 1999. CD
NWOBHM - UK

Jos jedan od cenjenih NWOBHM aktova bio je Midlandski bend - Demon. Predvodjen pevacem Dave Hillom i managerom Mike Stoneom "uzdrmao" je paznju ostrvske javnosti tokom dobrog dela prve i pocetkom druge polovine 80-tih godina. Imali su neobicne, sokantne, teatralne "live" nastupe, a neki od njihovih albumskih ostvarenja, kao "The Pleague" iz 1983. godine, radjen prema Orwelllovoj noveli "1984", imali su konceptualnu dimenziju. Bend je bio cenjen na Ostrvu, delu Japana i Nemackoj, naravno, nikad nisu dosegli USA trziste. Pisuci o njihovom poslednjem studijskom ostvarenju "Better The Devil You Know", uverio sam se da strana ka metalu i hard rocku kriticki orijentisana javnost, slabo ili nedovoljno poznaje i obraca paznju na ovaj bend. Primetio sam takodje da u poslednje vreme sem nemackih i grckih web medija, malo ko u drugim sredinama obraca paznju na grupu. Pretpostavljam da dobar deo krivice lezi i u njima samima, kao i nesnalazenju da se suoce sa izazovima novog vremena. Prvih pet albuma koje je bend realizovao mogu se smatrati i najubedljivijim u njihovoj karijeri, a to su bila sledeca ostvarenja: "Night Of The Demon" (1981), "The Unexpected Guest" (1982), "The Plague" (1983), "British Standard Approved" (1985), "Heart Of Our Time" (1985)...

Demon su izvodili, a i dan danas je tako, melodicnu varijantu hard rock / metala, sa moze se reci, blagim simfonicnim detaljima i snaznom tekstualnom porukom. Upravo taj melodican upliv i tekstualna ozbiljnost razlikovala ih je od ostalih izvodjaca sa scene. Produkcija na vecini njihovih snimaka, kao i albuma, takodje je znala da izadje iz "metal" okvira, sto je omogucavalo da njihov materijal bude slusljiv i onima koji nisu bili naklonjeni bas tvrdom zvuku. Demon su, takodje, u potpunosti delovali kao zasebna pojava. Nisu se mnogo druzili sa ostalim generacijskim bendovima i nisu se pretrgli u "komuniciranju" sa fan populacijom.

"The Best Of Demon Volume One" predstavlja na neki nacin remasterizovanu varijantu njihovih po izboru Dave Hilla najubedljivijih numera koji su realizovani zakljucno sa 1992. godinom. Vrlo je veliko pitanje, da li su se bas sve najbolje numere nasle na ovom mestu, ali treba postovati izbor lidera grupe. Demon su tako jos jednom podsetili na vrednost songova kao sto su: Into The Nightmare", "Don't Break The Circle", "Sign Of A Madman", "The Plague", Hurricane"... Nazalost, booklet izdanja je stur u informacijama i podacima, sto svakako ide na ustrb benda. Demon su jedan od aktova koji tokom svih ovih godina nije imao skladan kontinuitet, ali cija isprekidana karijera tokom protekle vec tri dekade ipak ima kakav - takav tok.

Ocena: 7 / 10
www.the-demon.com



Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja - oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija i Crna Gora
e-mail: lokbis@sezampro.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -