Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ANTIFRIZZ
"Strasno vazno"
(One Records) 2005. CD-R
Punk - SERBIA

Beogradski sastav Antifrizz dobro je poznat u communityu glavnog grada Srbije ukljucenog oko punk desavanja. Inace, punk kao zanr dozivljava ogromnu krizu, rekao bih pravi kolaps ne samo u ovdasnjoj sredini vec i globalno. Medjutim, ovde su stvari jako lose gledano iz svih mogucih aspekata, a dobrim delom krivica je najveca upravo kod onih aktera price iz 90-tih godina, koji su naslednicima ostavili samo glupost kao konstantu i nejasnu, nazovi desnicarsku poruku, koja je kao finalizaciju imala sve opste minimiziranje pravca kao takvog.

Ali, da se vratim na zadatu temu, odnosno, bend o kojem pisem. Antifrizz deluju u postavi kvarteta, i veci deo clanova participira u drugim, ne samo punk sastavima. Njihov izraz bi se mogao okarakterisati kao jedna vrsta punka etabliranog na Ostrvu tokom 80-tih godina, ali koja kroz svoj pristup jednako vuce socio poruku, kao i standardne urbane teme. Takodje, melodicni su, ali nemaju nikakve veze sa USA skolom, i moze se tvrditi da zadrzavaju neki svoj old school pristup.

"Strasno vazno" je izdanje sa 14 numera, a sam materijal je sniman tokom 2004. godine, da bi se na trzistu pojavio krajem 2005. godine. I ovaj bend se, nazalost, mora suociti sa bolnom cinjenicom da objavljuje za"One Records", izdavackog predstavnika koji ne stoji dobro sa 90% ljudi iz posla, i takodje, nema dobru medijsko-marketinsko-promotivnu prohodnost. Sam materijal benda na pojedinim mestima me je iznenadio svezinom i poletnoscu, kao i pravilnom izrazajnom postavkom. Nekoliko numera je veoma kvalitetno kao sto su: "Oruzje", "Gerila", "Crni flor", dok su neke po svojoj strukturi i postavci realno slabije. Sama produkcija izdanja, kao i ostatak tehnickih detalja zasluzuju dobre ocene i cini mi se da je napokon ovde uradjeno jedno koliko-toliko obecavajuce punk ostvarenje. Sto ce njegova krajnja realizacija, primena i poruka imati mali domet, problem je sa kojim se sam bend mora suociti.

Ocena: 7 / 10
e-mail: antifrizz@hotmail.com



Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja - oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija i Crna Gora
e-mail: lokbis@sezampro.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -