Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

TREBOR HERBERT
Dogs Life
Slusaj najglasnije, 2006.


Plesna elektronska preporuka koja dolazi iz Hrcovog studija najbolji je odgovor na pitanje postoji li jos uvijek techno i electro scena u Hrvata. Uz velicine poput Petra Dundova, DJ Kikija, HC Boxera i bosanskog Adi Lukovca, dobili smo jos jedno intrigantno ime sa pregrst zanimljivih ideja.

Tko je taj Trebor Herbert? Ili tko su oni?... U prvom licu je odlican i originalan, u drugom mozda jos i bolji, a u trecem fenomenalan. Radi se o jednom od otkrica Zdenka Franjica, tj. o posve novoj glazbi na cro-sceni. Fenomenalan album koji je zacinjen bogatstvom strasti prema elektronici, technu i usmjerena prema umjetnosti kreiranja zvucnih i plesnih aranzmana sa samplovima (ili moguce stvarnim improvizacijama) gitara. Album ima 9 instrumentalnih naslova od kojih valja izdvojiti glazbeno-minimalisticku "S.O.B.", hard-core Atari Teenage Riot nabijenu "Korean Loose" (koje se ne bi posramio niti Koja - Disciplin A Kitchme), "No fuck" (koja sadrzi 70% nove eksperimentalno - improvizacijske materije "big beat" r'n'r-a), neobicnu "Rip drift" (pod neznatnim utjecajima d'n'b-a) u stilu najboljeg svjetskog DJ-a koji je sposoban ujediniti Zapad i Istok, a poslije toga slijedi nevjerojatni "Bundy's choice", strasna kompozicija koju nikad nitko, barem u Hrvatskoj, nije napravio. Strasan techno-trance, bolji od svih stvari koje su Belgijanci i Nizozemci pokusavali napraviti. Nekaj strasno na cemu ce mu vjerojatno strasno zavidni biti i ne-beneluxsani Jeff Mills, Dave Clarke, Ritchie Horton, John Aquaviva i kompanija kada cuju ovu skladbu. Toliko strasno i mocno da ce Hrvati pred ovim ostati nijemi. Ako netko spika o mozebitnoj "narodnjaci", uz ovog fantasticnog izvodjaca to se nece dogoditi. Ovo je pravi izlet u sam vrhunac minimalistickog techna. Sjajno! Osma stvar na albumu, "Young man" je nesto najhitoidnije na cijelom albumu, kao Kraftwerk - funky-hip-hop u najboljoj fazi sa dojmom Prodigiya (ova kompozicija jedina sadrzi vokale). "My life" je strasan zavrsetak albuma, ako govori o umjetniku (a pretpostavljam da govori), onda je najbolje pitanje tko je Trebor Herbert razrijeseno. Strasno i originalno. Za one koji poznaju LCD Soundsystem, ovo ce biti velika i odlicna plesna poslastica.

Na straznjem ovitku albuma potpisnik je Herbert sa gostima Toni B., X, H..., a cijeli materijal je nastao u Hrcovom Green Zone studiju tijekom 2004. i 2005. godine. Jedina zamjerka je sto se na albumu nalazi 10 naslova, a na omotu ih je navedeno samo 9. Uzmemo li da su prve dvije kratki ("Babe" i "Butre") intro, poceci razdvojeni na komade i zavrsna ("My life") sa zavrsnim - outro, onda je stvar sasvim OK.

Sve skupa, odlican, fenomenalan album koji po ne znam koji put nitko ziv nije primijetio... na svu srecu, Terapija, zahvaljujuci preporuci Zdenka Franjica, jest. Jedan od mojih osobnih favorita za naj album godine. Sjajno, moderno, plesno i nadasve kreativno i originalno! Ocjena: 9,5 .


Autor:

Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -