Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SAC
Over There
(D.I.Y., 2007.)

SAC
Over There
(D.I.Y., 2007)

Volite li Yammat, Detour, Enigmu, The Art Of Noise, stare new romantics (posebice Human League, Visage i Ultravox) i mnogo fine plesne elektronske pop-glazbe (Vangelis, Jean Michel Jarre, Depeche Mode, čak i Supertramp "Breakfast In America"...)? Ako volite, onda je Sac najbolja preporuka za vašu novu stereo-ramu uz koju se može nesmetano i bezbijedno voditi ljubav, pijuckati otmjeni koktel i uživati u blagodatima Ťmondenogť života na visokom jet-set nivou. Iznenađujući rad koji dolazi iz Varaždina!!!

Sastav potpisuju Sara (vokal), Hana (tekstovi i prateći vokal), Fucka (sax) i Sac (glazba i produkcija), te se na posve jednostavno dizajniranom omotu predstavljaju kao projekt-sastav iz Varaždina. Album sadrži 9 kompozicija koje odlikuje plesna elektronska pop glazba u rasponu od ranih početaka electro-popa (Human League, Eurythmics, Soft Cell...), preko ambijentalnih kružoka Jean Michel Jarrea i Vangelisa, laganijih soft electro eskapada The Art Of Noise, do sofisticiranijih oblika jazz-electro-acid-popa, te finih slow-down d'n'b i house ritmova. Vrlo lijepi kolorit elektronskih plesnih pejzaža koji su prikazani kroz čitav tok albuma podsjetiti će na velike romantičarske uspomene iz 80-tih (posebice na klavijature Visagea i Ultravoxa, te na idilu ponekih skladbi Classics Nouveaux).

Težište (ovog Do It Yourself) albuma orijentirano je na slojevite instrumentalne glazbene zahvate (uvodna "Gray day", Humanleaguovska "Race", te "Happy days", "Where to?"), dok se tek u nekolicini pojavljuju vokali (fina i lepršava "Spring", koja djeluje kao da je urađena pod Art Of Noise palicom Trevor Horna, zatim hitoidna "Secret escape" i vokalno samplirana "August"). Jedina kompozicija odpjevana na hrvatskom jeziku je pretposljednja, "Tamo", koja je i mogući hit albuma zbog svoje izvorne jednostavnosti koja pršti od pritajenih emocija, patetikom nabijenih vokala Hane i Sare, romantičnog teksta za "medeni mjesec", promatranje izlaska i zalaska sunca, te suvremeni i u njihovom slučaju pritajeni d'n'b ritam. U pojedinim skladbama pojavljuje se čvrsti oblik ležerne patetike najfinijeg jazz-soul-popa poput Sade ili zanesenog emotivnog romantičarskog segmenta Bryan Ferrya i Roxy Music (posebice faze albuma "Flesh & Blood" i "Avalon"), a svu suvremenost Sac, odnosno ovaj album crpi iz veoma širokog kataloga današnje elektronske plesne glazbe s početka 21. stoljeća.

Nema se što zamjeriti, ovo je veoma dobro prostudirani glazbeni rad koji je spojio staru ostavštinu (i vrlo vrijednu) s novovjekovnim trendovima (sitni samplovi, hip-hop, vokoderi, obogaćena produkcija...) u vrlo visokoj, usudio bih se reći i svjetskoj klasi. Sve je odsvirano besprijekorno dobro, album odiše finom, sjetnom i zanesenom romantikom, pritajenim seksipilom i vrlo dobrim aranžmanskim potezima. Ocijena: 8








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -