Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - exYUprostor

NO RULES
Probaj me

No Rules
Probaj me, Hayat Production, 2007
Izvor: Bestseler, Beograd; Datum: 25.05.2007.

Sasvim iznenada, krajnje neplanirano i nadasve neočekivano - slučajnim susretom i upoznavanjem – sa gitaristom i vokalom sastava No Rules - Goranom Čamparom, u jednom od retkih, preostalih živih koncertnih, beogradskih rock n roll žarišta - bio sam bombardovan - novim albumom pomenutog sastava čiji muzički bekgraund, ali i vokalno tekstualni sklop, ispostavilo se ovoga puta, nakon preslušavanja svih četrnaest ukusno narezanih kompozicija, nije bio iritantantnog karaktera, umarački ili pak dekadentan.

Naprotiv! Iako se i na ovom ostvarenju, po ko zna koji put, neminovno i potpuno razumljivo, provlači sve ono što se zove ovdašnjica, svakodnevnica i predstavlja našu realnost, kako kolektuivnu tako i ličnu, autorsku (poslušati zapise "Ponovo rođen", "Loša sreća" ili ponajviše, "Banda vlada" feat. Defence) - sve jedno je, jer, u svaku od njih i svih ostalih na CD-u, možete uroniti duboko i prepoznati se / sve, a opet, ne udaviti se, jer ovde prezentovan uslovno rečeno ritam & blues magični dodir magično podseća, svidelo se nekom to ili ne, nebitno je, na nekadašnje, ovdašnje Revolvere dok bi se prekookeanska paralela mogla pronaći u gustim perjanim krilima crnih vrana tj. The black crowes i njihovoj specifičnoj, šarmantnoj artificijelnosti, nenamteljivoj lepršavosti i lakoći izvođenja, slažete li se?

No Rules - pozitivnog, elektrilizovanog, omamljujuće privlačnog senzibiliteta - uprkos efektnoj i ne našminkanoj liričkoj refleksiji nepobitne sumorno turobne stvarnosti - na ostvarenju "Probaj me", (njihov prvi album, podsetimo se, objavio je pre par godina beogradski Aktive time) uspevaju čak da se dodaknu i mejnstrim strujanja što će u njihovom slučaju biti shvaćeno samo i isključivo u pozitivnom smislu jer je pre svega ovde reč o iskrenom rock, ritam & blues bendu, koji, sasvim sigurno i uspešno pravi iskorak iz pomenute r & b forme i očekivanog šablona gradeći prepoznatljiv, osobeni stil i izražaj kakav ne poseduju mnogi, niti mnogo medijski zastupljeniji autori. Zapravo, samo raritetni. Poput onih / ovih koji ne priznaju i ne poštuju (tuđa, nametnuta, nakaradna) pravila, usput, sa uspehom im se odupirujući i atakujući im direktno u slepoočnicu.

Obratite pažnju. No Rules, sveobuhvatan je utisak - to zaslužuju. U potpunosti.

Recenzent:
Milan B. Popović
kulturaurbanih@yahoo.com
Beograd, Srbija







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -