Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - Ostali prostor

DETHKLOK
"Dethalbum" (2007, Williams Street Records)

Dethklok
"Dethalbum" (2008, Williams street Records)

Najnovija američka death / heavy metal senzacija.

Deathklok je virtualni band, poput Gorillaz, samo za razliku što su osim Damona i ekipe Dethklok dead metal band. Oformili su ga idejni začetnici Brendon Small i Tommy Blancha koncem 2006. nakon televizijske emisije "Metalocalypse" koja se eksperimentalno počela emitirati još 1991. godine, no ubrzo se ugasila, da bi se 2006. godine ponovno pokrenula. Za svoj adresirani dio boravišta navode izmišljeni Mordhaus negdje u USA, a alfa i omega Brendon Small (gitara, bas, vokal, klavijature) poznat je i kao član skupina Death, Dark Angel, Devin Townsend i Strapping Young Lad. Ostali živi članovi su bubnjar Gene Hoglan i gitarist Tommy Blancha, a umjetni, takozvani virtualni članovi su Nathan Explosion (vokal), Skwisgaar Skwigelf (vodeća gitara), Toki Wartooth (ritam gitara), Pickles (bubnjevi) i William Murderface (bas). Svih ovih petoro virtualnih lica ima svoje jasno izgrađene karakterne osobine po kojima se rade scenariji za TV emisije. Ovo im je debi album koji je već u prvom tjednu po izlasku zasjeo na Billboard No. 21 s ukupno prodanih 33.740 kopija što je najveći uspjeh bilo kojeg death metal izvođača. Imali su i jednu mini turneju po Americi kao predgrupa Trail Of Dead, te su tom prilikom izašli sa postavom u kojoj su bili Brendon Small (gitara, vokal), Mike Keneally (gitara), Bryan Beller (bas) i Gene Holgan (bubnjevi).

Sami svoju glazbu nazivaju 'comedy rock' po uzoru na sastave poput GWAR i Spinal Tap, a svodi se na kombinaciju bazičnog heavy metala s karakterističnim gitarskim riffovima, melodičnim strukturama i solo dionicama uz blage, na šapatima nošene i razumljive crust vokale i nezaobilazne dvostruke bas pedale, mekano producirani, plasični zvuk bubnjeva bez pretjeranih korištenja činela i čiste zvukove gitara koje su nezagušene distorzijama. Dakle, glazba je vrlo pitka i slušljiva, ritmički plesna i vrlo čisto producirana tako da uz televizijsku potporu uspjeh nije izostao. Tekstualno Dethklok se vrti u uobičajenim sferama death metala s naglaskom na misticizam, mitove i legende koje su adaptirane za emisije u obliku animiranih filmova. Uz gitare koriste i klavijature kojima obogaćuju svoju pozadinsku strukturu ili dodavaju melodiju u svrhu orkestracije (naslovi "Murmaider", "Go forth and die", "Fansong", "Better metal snake", "Thunderhorse" i gotovo simfonijski aranžirana "Dethharmonic" sa violinom gošće Emillie Autumn), te u svoj pitki stil dodaju i mnogo vokalnih, gotovo stadionskih skandiranja.

Od ostalih skladbi vrijedi izdvojiti laganiju i vrlo melodičnu "Go into the water" sa stepenastim ritmičkim melodijama, plesnu "The lost vikings" punu mitova o skandinavskim moreplovcima i osvajačima, najbrže "Briefcase full of guts" i "Birthday dethday", kao i "Hatredcopter" gdje se po prvi i jedini put Brendon Small oglašava svojim visokim punkersko-metalnim vokalom bez crustova.

Sve skladbe s ovog albuma su korištene u TV seriji "Metalocalypse", te još imaju cijeli niz kompozicija koje premda su korištene za istu još nisu nigdje službeno objavljene.

Naslovi: 1. 2Murmaider", 2. "Go into the water", 3. "Awaken", 4. "Bloodrocuted", 5. "Go forth and die", 6. "Fansong", 7. "Better metal snake", 8. 2The lost vikings", 9. "Thunderhorse", 10. "Briefcase full of guts", 11. "Birthday dethday", 12. "Hatredcopter", 13. "Castratikron", 14. 2Face fisted", 15. "Dethharmonic", 16. "Deththeme"

Ocijena (1-10): 6


Autor:
Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
djhorvi@net.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -