Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

READY KILLERWATT
RAZGOVOR UGODNI
Interviewer: Toni Saric, Vinkovci, Hrvatska


RAZGOVOR UGODNI: READY KILLERWATT (Njemacka)

Ovogodisnji Dirty Old Festival je po mnogo cemu bio odlican, a mene su se dojmili Nijemci, cija obrada jednog od najpotcjenjenijih punk bandova svih vremena, Wipersa, je u meni i Kolumbu izmamila osmijeh i potaknula me da ih ugnjavim za razgovor, ogrebem se za snimke i stavim u svoju rubriku i koju inozemnu crticu... Odgovarali su pjevac Aki i basista Ecky (da, smijesno, ali imaju balticko porijeklo pa se vjerojatno nisu ni trudili izgovoriti pravo ime):)

Kako ste ovih dana?

Dobro, imali smo par odlicnih nastupa u Bavarskoj i sad trazimo put kuci:-)

Ispricajte mi malo vise o Ready Killerwatt: ko su, zasto...

Ecky i ja smo počeli 1996., a prvi nastup je bio na jednom festivalu gdje je svaki band trebao odsvirati po 3 obrade. Mi smo odabrali Wayne Countyja i to je bilo toliko zabavno da smo odlucili nastaviti. Imali smo dosta uobicajenih promjena clanova unutar banda, cak smo i ime promijenili. Najvise je problema bilo sa bubnjarima, ali ti problemi se mogu usporediti s problemom golmana u nogometu:-)

Kakva je scena u Njemackoj, postoji li vama slicnih bandova?

Mi smo s jugozapada, blize Francuskoj i nema bas puno zanimljivih bandova. Mnogi sebe nazivaju punk rock bandovima ali su zapravo smijesni. Zadnjih godina se situacija popravlja, valjda su se klinci zasitili elektronskih provoda i gladni su nastupa uzivo, a i revival koji forsiraju mediji je ucinio svoje. Cini mi se da se svakih 20 godina dogadja neki revival, sad je na redu 60's garage-rock i jedva cekam 2020, pa da bude opet:-)

Meni se jako svidjela vasa obrada Wipersa, pogotovo zbog toga sto se savrseno uklopila u vas set. Koji su bandovi bili prekretnica u vasem otkrivanju svijeta rock'n'rolla?

Bilo ih je jako puno, od Butthole Surfersa i Jesus Lizarda, preko Buzzcocksa ili Wipersa, do recimo, Drive Like Jehu. Prije se i na radiju znalo cuti jako zanimljivih bandova, pa smo pomalo otkrivali prvo preko americkih Husker Du, pa onda do Miracle Workers ili australskih underground kao što su Radio Birdman.

Sta ste snimili do sad, gdje se to moze nabaviti...

S/T 7 EP on CARGO Records 2000; I love You 7 EP on FLIGHT 13 Records 2001 su do sada objavljeni, a pojavili smo se na nekim kompilacijama, i u pripremi je dugosvirajuci CD Mozete pogledati o cemu se radi na:
www.readykillerwatt.de - Contact: E.Landes@web.de .

Jeste li gledali nedavno neki dobar band, noviji, koji vam se svidio?

Izmedju ostalih THE MOJOMATICS (Italija), THE DEVASTATIONS ( Australia), odlicni su bili Kids Explode, nasi prijatelji iz istog mjesta...

Ecky ima jos jedan band. Cime se jos bavite?

LIQUID LAUGHTER LOUNGE QUARTET, tako se zove moj band i vec svirali smo u Zagrebu, a inace, nezaposlen sam, Olli studira i to ce raditi jos barem 10 godina:-), Dani radi u bolnici, a Aki prodaje ulaznice za koncerte.

Ljudi su vam prilazili poslije koncerta, inace, kako ste zadovoljni reakcijom drugih na ono sto radite?

Da, bilo je super, uglavnom su nas pohvalili. Trudimo se i nastojimo biti jos zabavniji i opasniji. Nadamo se da ce nas i iducu godinu pozvati, i u ostale zemlje u susjedstvu.

uživao u razgovoru: tonisaric@inet.hr 

Autor:

Toni Šarić
Vinkovci, Hrvatska
tonisaric@inet.hrDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -