Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Jazz reflections

DAMIR KUKURUZOVIĆ GIPSY JAZZ QUINTET
Nastup u Tisak Media centru, Sisak, Hrvatska

 

Damir Kukuruzović Gipsy Jazz Quintet
Nastup u Tisak Media Centru, Sisak, HR (28.05.2009.)

Dokaz da je gipsy swing moguć svugdje i u svako doba, ukoliko se ima volje i entuzijazma, jeste i ovaj nastup Damir Kukuruzović Gipsy Jazz Quinteta u Sisku, u šarmantnom prostoru Tisak Media Centra. Kako Tisak Media slavi svoj prvi rođendan u Hrvatskoj i obilježava ga diljem zemlje brojnim iznenađenjima za kupce i posjetitelje, književnim događanjima, projekcijama filmova, ali i nastupima vrhunskih glazbenika, tako je to bila zgoda za jedan ovakav neobičan jazz koncert. A u Sisku je Damirov orkestar nedvojbeno najpozvaniji predstaviti publici vrhunski jazz.

U prostoru ispunjenom knjigama, časopisima, dnevnim tiskom, školskim torbama i drugim priborom, Damir Kukuruzović Gipsy Jazz Quintet je promovirao svoj CD "Green Hill Gipsy Swing" (Men Art, 2009.), na kojem, uz standardne članove: Brunu Urlića na violini, Gorana Gregurača na ritam gitari, Želimira Bičanića na bubnjevima, Sašu Borovca na kontrabasu i Damira Kukuruzovića na gitari, gostuju i Zdenka Kovačiček (u skladbi "Sweet Georgia Brown"), Loulou Djin (Dragan Urlić, violina) i Angelo Debarre, vrhunski francuski gipsy swing gitarista.

Svirane su skladbe s CD-a "Green Hill Gipsy Swing", koje je publika već počela itekako prepoznavati. Album je slušan, vrti se radijskim postajama, mnogi ga već imaju u svojoj kolekciji.

Koncert su započeli s "Minor Swing", a nastavili sa znamenitim standardima gipsy swing glazbe, poput "Swing gitan", "David", "Noto Swing"... sisačka publika bila je vrlo zadovoljna.

Neobičnost događanja, prostor, ljudi koji prolaze, ulaze, razgledavaju knjige, kupuju CD-e, razgovaraju, druže se... sve to uz živu svirku Damirova orkestra. Stanka između dva seta bila je zgoda za silne autograme i potpisane CD-e "Green Hill Gipsy Swing".

Jedno ugodno poslijepodne, jedno jazzističko iskustvo više. Primjećujem i poprilično mladih, pa i djece koja su plesala u ritmovima swinga. Jazz klub ili koncertna dvorana nisu ovaj put bili potrebni. Može se i ovako odlično svirati i prezentirati glazbu.

Hvalevrijedna akcija Tisak Medije i Damir Kukuruzović Gipsy Jazz Quinteta. Ovim je nastupom dobar broj Sisčana koji ne posjećuju jazz klub ili uopće ne slušaju ovakvu glazbu, imao zgodu čuti je, a moguće i više se zainteresirati. I Damirov orkestar i jazz kao glazba, zasigurno su dobili kojeg poklonika više!

Autor priloga:

Prof. Dinko Husadžić Sansky
Zagreb, Hrvatska
dinx@net.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -